Doorgaan naar hoofdcontent

Liebster Award voor Schrijfgelukjes!

Vandaag zag ik opeens dat ik (weer!) genomineerd was voor de Liebster Award, nu door Ilse Verschoor van: Family Nights. Wat een verrassend iets. De nominatie is er mede door het starten van mijn familie geloofsopbouw avonden met de kindjes. Mijn eerste avond was afgelopen zondag, de kindjes vonden het geweldig en vragen telkens wanneer we weer knutselen over de Bijbel, kijk maar: gezinsavond: Gods weg gaan. Leuk Ilse, dank je wel!
In deze blog zal ik vragen die aan mij gesteld zijn beantwoorden, met als doel dat lezers mij beter leren kennen. Hier komen mijn antwoorden:Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik schreef al heel lang, deelde weleens verhalen/gedichten op mijn facebook. Maar verder was het vooral voor mezelf. Totdat Lineke van Broddel-lapjes vroeg: waarom begin je ook niet een blog? Eerst was er twijfel, zit er wel iemand op te wachten, ik wil vooral gewoon lekker schrijven waar ik over wil schrijven. Toch trok het idee mij heel erg. Vooral omdat bij Bidden en Vasten 2014 ik gedroomd had dat ik zou vertellen en schrijven, nou praten deed ik al heel veel. Schrijven deed ik wel maar doormiddel van bloggen kan ik dat delen. Dit bij elkaar gaf de doorslag om Lineke uit te nodigen en met hulp van haar een blog te starten.

Wat wil je bereiken met je blog?

Vooral wil ik zelf groeien met schrijven. Vind ik het heerlijk om mezelf met woorden te uiten en hoop ik andere mensen door te geven dat er hoop te vinden is in een hopeloze wereld, dat er liefde is in een liefdeloze wereld en wil ik delen van de vruchten die ik zelf in mijn leven heb ontvangen. En dan denk ik aan: bevrijding, herstel, liefde, rust, leven, geloof, vertrouwen. Ook wil ik laten zien aan mensen, dat hoe diep het leven je soms brengt er toch altijd een weg is. Al mijn levenservaringen, dingen die ik geleerd heb of die ik juist heb mogen afleren, daarnaast ook de geloofservaringen wil ik graag bij mensen bekend maken. Er is een God die het onmogelijke mogelijk maakt. Je hebt een Vader die van je houd, ik wil dat delen onder de mensen. Dat wat ik ontvangen heb wil ik niet voor mezelf houden. 

Wanneer blog je?

Als ik uit mijn werk kom, of 's avonds voor het slapen. Dat zijn momenten dat ik het heerlijk vind, lekker mijn hoofd leeg te schrijven. Vaak heb ik op mijn werk zoveel indrukken gekregen, of door de dag heen inspiratie opgedaan wat ik op papier wil zetten, om het maar niet 'kwijt' te raken. Niet altijd plaats ik het direct, maar wil het dan wel uitgeschreven hebben. Dan kan ik het plaatsen op het moment dat ik voel dat het past.

Welk lied raakt jou?

Ik zing heel graag, zit dan ook op een heel leuk koor (Reflection) en ik zing bij ons in de kerk in de praise groep. Er zijn dan ook heel veel liederen die mij raken. Waar ik herinneringen aan heb, liederen die ik nodig had op momenten in mijn leven, die ik op de juiste momenten mocht horen, daardoor raken ze, vergeet ik ze ook niet meer! Wat voorbeelden:

Just be held - Casting Crowns

Stil, mijn ziel wees stil - Opwekking 717
Ga met God en Hij zal met je zijn - gezang 416
God of the moon and stars - Kees Kraayenoord

Wat is de mooiste reactie die je hebt gekregen?

Reacties waarin mensen laten weten dat ze geraakt zijn, dat het hen geholpen heeft om juist de tekst die ik op mijn blog geplaatst heb, te lezen. Ik vind het zo mooi hoe God werkt. Wat Hij schenkt, kan je uitdelen zonder het zelf kwijt te raken, zonder zelf minder te worden! Ik vind het mooi als ik door reacties heen mag zien hoe Hij werkt.

Welke blogs lees jij graag?

Blogs over persoonlijke ervaringen van mensen en hoe ze daarmee omgingen, blogs over de levensthema's die mij aanspreken dan denk ik aan: opvoeding, geloven en dat handen en voeten geven in deze wereld, zingen.

Wat vind je het leukst aan bloggen?

Lekker kunnen schrijven en later terug lezen, waardoor je groei of verandering bij jezelf op kan merken. De inzichten die het soms brengt, als ik dat wat in mijn hoofd zit op papier zet. Het schrijven, dat wat in mijn hoofd zit uitten, het heeft mij voor mezelf een completer mens gemaakt. Dat ik ruimte geef aan wie ik ben, wat ik ervaar, wat ik vind of denk. 

Wat zou je graag veranderen in de maatschappij/samenleving?

Het idee dat je iets op aarde hebt dat van jou is, dit zorgt namelijk voor machtsmisbruik. Het idee dat je dingen voor jezelf of van jezelf hebt geeft vaak grote problemen bijv wanneer het op delen of in liefde samenleven aankomt. Ook zie ik hierdoor veel hebzucht, als je iets hebt wil je er namelijk nog meer van. De aardse dingen kunnen mensen nog steeds niet tevreden stellen. Het geeft enkel telkens verlangen naar meer. Er is niets wat van ons is, we hebben alles ontvangen, terwijl we eigenlijk niets verdiend hebben.

Wat zou je graag veranderen in de kerk?

Ik zie bij de kerk, mensen die volgeling zijn van Jezus. Zijn discipelen. Zij vormen de kerk en mogen de wereld verlichten en verwarmen. Ik erken dat ik de Kerk niet kan veranderen, dat is in Zijn hand. Wel wil ik mensen stimuleren bijv. in zien en geloven van wonderen dat die nog steeds gebeuren, de kracht van de Heilige Geest, de kracht van het gebed. We mogen er van bewust zijn dat we een God hebben die leeft! Een God die gisteren, heden en morgen dezelfde is. Een God die nu nog hetzelfde doet als wat de discipelen van Jezus zagen toen Jezus op aarde was. Soms merk ik dat mensen strepen in de Bijbel geplaatst hebben, tot hier is dat zo, maar nu niet meer. Dat maakt eigenlijk dat we zoveel zegeningen, zoveel kracht van God laten liggen. Ik wil mensen stimuleren om net als de discipelen te groeien en te leren van Hem, zodat deze mensen later kunnen gaan getuigen, kunnen doorgeven wat ze ervaren hebben.

Wat is het mooiste wat je in je leven wil bereiken?

Wauw wat een moeilijke vraag...

Eigenlijk omdat ik weet dat het mooiste al bereikt is, God heeft mij gered, op het moment dat ik met Hem wilde breken, brak Hij door en gaf Hij mij wat ik zo hard nodig had. Ik had zolang gebeden zonder verandering te zien. Ik wilde het opgeven. Was er eigenlijk klaar mee, ik wist niet tot wie ik bad. Ervaarde nooit iets, eigenlijk was ik wanhopig. Ik wilde geloven dat God er was, maar het deed mij enorm veel pijn dat ik er niets van merkte. 


Toen bad ik een, heel raar misschien, afscheidsgebed.

Ik zei tegen God, dat ik niet meer verder kon met hoe ik Hem heb leren kennen, dat ik dit niet meer kan en dat ik er mee ging stoppen. Het had toch geen zin.

Na het Amen, liep ik naar mijn bureau en daar lag mijn Bijbel. Tja wat had ik daar dan nog aan, die hoorde ook bij die oude God, die wel doof, stom en van steen leek. Met dat ik de Bijbel op wilde pakken viel mijn oog toch op het stuk waar het opgeslagen lag.

Romeinen 12:21

Laat je niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade met het goede.

Dit was precies wat ik nodig had. Een gebedsverhoring, op het moment dat ik wilde stoppen! Vanaf dat moment kon ik mij aan Hem overgeven. Heb ik mogen zien hoe lang Hij al op mij wacht, hoeveel Hij voor mij gedaan heeft, ik keek naar mijn verlangens uit, maar niet naar het werk van God. Mijn focus lag op mezelf. Daardoor zag ik heel veel niet.

Dit was toch echt wel het mooiste wat er bereikt is, niet door mij dan, maar door God.

Daarnaast natuurlijk:

Dat ik 2 geweldige lieve kindjes heb mogen krijgen. En dat ik na een heleboel ellende en een misgelopen huwelijk nu weer een hele lieve vriend in mijn leven mag hebben, dat zie ik als een heel groot geschenk van God.


Wat wil je de lezers van je blog graag meegeven?


Dat niemand te hopeloos is, dat iedereen geliefd is (of je het erkent of niet de liefde van Hem is er), dat het niet uitmaakt wie je bent, wat je gedaan hebt, er is hoop. In mijn leven heb ik veel doorstaan, veel geleerd, moest ik diepgaan om dingen te verwerken. Heb ik ervaren hoe hopeloos en uitputtend gevechten zijn. Gevechten tegen aangeleerde leugens, of om mijn eigenwaarde. De strijd om te stoppen met mezelf pijn doen. Het proces van overgave, telkens weer opnieuw, vanuit vertrouwen bij Hem beginnen en Hem volgen, in plaats van mijn gedachten en verlangens bevredigen. Ik denk dat dit voor, helaas, veel mensen herkenbaar is. Ik wil daarmee getuigen, door geven en delen, dat wat je nu ook hebt: niets hoeft zo te blijven! Er is hoop. Ik heb veel overwonnen. Nu ervaar ik dat ik vruchten pluk. Ooit droomde ik het volgende:

Ik liep in een boomgaard, of nou ja liep... ik huppelde daar.
Helemaal blij, opgewekt en zo gelukkig van al het moois om mij heen.
Geen zorgen, geen angst, alleen genieten.
Ik plukte de vruchten van de bomen,

Onderweg kwam ik mensen tegen, ik gaf hun ook van de vruchten.
Zo bijzonder:

Hoeveel ik ook deelde, ik werd er niet armer van.
Ik bleef er zelf ook gelukkig onder.


Wat ik ontvang mag ik doorgeven, wil ik ook doorgeven, en ik hoop dat het mijn lezers ook hoop zal geven. Dat mijn lezers ook ervan mogen genieten, en wie weet, er ook nog door gaan huppelen!

Ik wil nomineren:

Tineke Mak - Dankbaarheid op 1
Deborah       - kijkmomentjes 
Emmeline     -zing vecht huil bid bid lach bewonder   

De 11 vragen die ik aan jullie wil stellen:

1) Waarom ben je gaan bloggen?
2) Wat wil je jou lezers meegeven?
3) Welke blogs lees je graag?
4) Wat is de mooiste reactie die je hebt gekregen op een blog?
5) Waar kan je jou voor wakker maken?
6) Wanneer schrijf jij?
7) Welk lied raakt jou?
8) Waar zou je meer tijd voor willen hebben?
9) Waar ben je dankbaar voor?
10) Wat zou jij in de wereld/maatschappij willen veranderen?
11) Waar ben jij bang voor?

Spelregels:

Vertel welke blogger met link jou heeft genomineerd.
Beantwoord de vragen die je gegeven zijn door degene die je heeft genomineerd
Nomineer een of meer bloggers en link deze
Stel iedere genomineerde op de hoogte van hun nominatie

Maak een lijstje van elf vragen voor die genomineerden

Reacties

 1. Superleuk dat ik genomineerd ben, ik probeer zo snel mogelijk de vragen te beantwoorden en andere bloggers te nomineren. Ook leuk om jouw antwoorden te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd naar jou blog Emmeline! Veel plezier met schrijven en leuk dat je mee wilt doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Och je geeft me elke keer de eer. Het is van God hoor..dat ik je aanraadde om een blog te beginnen. En ik vind dat je het geweldig doet....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blijf het bijzonder vinden hoe dat ging, daarom schrijf ik het op..

  Dank je, dat zie ik als compliment, als ik zie hoe jij het doe!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oke, bedankt! ik ga eens kijken. Ik was hier nog nooit geweest, maar kom vaker even lezen.. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel schrijfplezier Tineke! Leuk dat je op deze manier mijn blog vind en vaker wil komen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Doorzetten

Afgelopen jaren heb ik weer nieuwe doelen in mijn leven gekregen.
Het is gaaf om weer dingen te hebben om naar toe te werken.
Zelfs al is het een reis die echt een uitdaging is.
Was ik drie jaar geleden nog gebroken, zag ik mezelf als iemand die niets kon en ook nooit zou kunnen.
Nu ben ik al aardig op reis.
Echt niet altijd een gemakkelijke weg die ik ga.
Merk dat het best pittig is.
In mijn hoofd sta ik voor veel dingen alleen.
Een hele verantwoordelijkheid als alleenstaande mama, en veel ballen in de lucht houden.
Toch besloot ik mijn kans te pakken.

Na de scheiding was HET moment.
Eindelijk was er ruimte, en kon ik aan mezelf werken.
Samen met een coach en later ook nog iemand van De Hoop, ging ik aan de slag.
Ondanks de moeilijke uitdagingen waar ze mij voorzette, deed ik het.
Ik wilde verandering.
En dat is pittig, dat vraagt doorzettingsvermogen en innerlijke kracht.
Zoveel patronen waren er gelegd, en die veranderen zit zoveel tijd in.
Maar nu kan ik zeggen, wat ben ik gegroei…

Echt-leven

Wat je ook meegemaakt hebt, jij bent gemaakt om echt te leven.  Het is mogelijk om echt je leven te beleven. Zonder dat je klein gehouden wordt of neergedrukt wordt door dat wat je hebt meegemaakt. Gebeurtenissen uit je verleden, ze vormen jou. De manier waarop je hiermee omging, geeft waardevolle informatie over wie jij bent.

Mijn praktijk Vanaf het begin van dit jaar ben ik druk bezig geweest met iets waar ik heel blij van word! Het opzetten van mijn eigen praktijk. Waarin ik als coach (en wanneer ik mijn diploma binnen heb als Psycholoog) mensen mag begeleiden en helpen om doelen te kunnen bereiken. Hierbij wil ik mij vooral richten op een bijzondere doelgroep!  Kopp kind Ik richt mij op mensen die opgroeiden in een KOPP gezin (KOPP = Kinderen van Ouders met Psychische Problemen). Gezinnen dus waarbij één, of soms zelfs beide, ouder(s) een psychisch probleem of ziekte heeft. Dit heeft weerslag op een kind. Toch loopt niet elk kind, uit een KOPP gezin, zo knel dat het in de hulpver…

Voorbereidingstijd voor het huwelijk

Op 29 Augustus ben ik ten huwelijk gevraagd en heb ik ja gezegd.
Vanaf die tijd zijn mijn vriend en ik vol in de bruiloft sferen.
Wat een heerlijke tijd is dit.
Samen toeleven naar een begin als gezin.
Het is zo fijn om te kunnen zeggen dat na een maand stoeien de belangrijkste dingen rond zijn.
De ringen liggen zelfs al klaar.
En soms, heel soms, doen we ze even om.
Wat een heerlijk idee, en wat is het mooi!
Ook is onze kleding al in de maak.
Spannend spannend!
We zijn al in ondertrouw, en alles rondom de gemeente is ook gedaan.
Lijstjes worden nu echt afgestreept.
Afgelopen weken zijn we hard bezig geweest om eruit te komen met de feestlocatie.
En ook dat kunnen we nu zeggen dat rond is.
We gaan zo'n mooie dag krijgen!

Niet alleen voor ons, maar ook voor de kindjes is deze periode zo speciaal.
Het is spannend, want er gaat zoveel veranderen.
Maar tegelijk zo leuk!
Papa of mama gaat trouwen, er komt echt een heel nieuw gezin.
Eén vaste plek waar we zijn.
Wat zal dat de kindjes oo…