Doorgaan naar hoofdcontent

Woordvrouw challenge update

Afgelopen week ook weer heerlijk creatief met Gods woorden bezig geweest. Wat een rijkdom zit er in. Deze maand Mei kijk ik naar bijzondere vrouwen uit de Bijbel. Door ze op mijn blog te delen wil ik jullie meenemen op deze reis. Het is mooi om levenslessen te delen!

Dag 13 Ruth


Afgelopen zaterdag was Ruth aan de buurt. Wat een dappere vrouw is zij.
Ze woont in Moab en trouwt daar met een zoon van Elimelech en Naomi. Wanneer haar schoonvader en haar man sterft gaat haar schoonmoeder op reis. Terug naar het land waar ze vandaan kwam. Ruth en Orpha, haar schoonzusje, besluiten om met Naomi mee te gaan. Zo gaan ze op pad. Naomi had Ruth geleerd over God. Halverwege zei Naomi, meisjes laat mij maar gaan, ik kan jullie niets bieden. Geen toekomst geven die uitzicht geeft. Orpha besluit om terug te gaan. Maar Ruth zegt:

Waar u gaat zal ik gaan
Waar u slaapt zal ik slapen
Uw volk is mijn volk
Uw God is mijn God
Waar u sterft zal ik sterven

Dag 14 Naomi


Hierna was Naomi aan de buurt. Bij haar moest ik denken aan Jezus die spreekt over Zijn dood. Als de graankorrel niet sterft blijft het maar één vrucht. Maar wanneer hij sterft brengt het veel vrucht. Doordat Noomi mee heeft gemaakt wat ze heeft meegemaakt is Ruth in haar leven gekomen als schoondochter aan haar zijde. En krijgt Ruth met Boaz een zoon. Een voorouder van Jezus. Dat doet mij denken aan de preek over de storm op het meer. Je kan net als Jezus rustig slapen als je gelooft. Er is geen storm die ervoor zorgen kan dat je Gods doel niet bereikt.  Het was moeilijk en bitter. Maar ook bitterhard nodig dat Noomi de weg is gegaan....

Dag 15 Martha

Maria deed iets nieuws. Daarom begreep Martha haar niet. Maria zat niet stil aan ZIjn voeten. Aan de voeten van een Meester kreeg je les. Ze kreeg scholing bij Jezus. Iets wat niet weg gelegd was voor vrouwen. Jongens gingen voor les naar een rabbi, jonge mannen ook. Als je bijzonder was in de Tora etc dan kon je lessen blijven krijgen en zelf rabbi (=meester) worden. Als we willen worden als Maria, betekent dat niet dat wij meer mogen rusten. En als we Martha af willen worden betekent dat niet dat we minder moeten werken. We werken anders...
Dan mogen we werken aan Zijn Koninkrijk. Dat is het deel dat Maria koos. Het Koninkrijk van God! Zo mooi dat Maria die dappere keuze durfde te maken, maar mooi om te weten dat ze ook deze dappere stap alleen kon maken door God die haar daarvoor een bewogen hart gaf.

Dag 16 Jochebed

Ze heeft, door haar geloof Mozes 3 maanden kunnen verbergen. Daarna moest ze een keuze maken wat ieder moederhart zal verscheuren. Niet wetend hoe het verder zou gaan. Ze nam afscheid van haar zoon. Juist deze zoon zou na vele jaren het volk Israël wegleiden van de slavernij. De weg wijzen naar het beloofde land. Wat een dappere vrouw!


Dag 17 Maria Magdelena

Ze had zoveel van Jezus mogen leren. Maar zou ze begrepen hebben dat Hij God was? Dacht ze dat hij alleen een Rabbi (meester) met smichna was? Een mens.... Wat een mooie belofte geeft Jezus ook aan ons. Wanneer je in Hem gelooft, dan zul je Zijn grootheid mogen zien.

Dag 18 Rachab

Welke benaming je hier op aarde hebt, er is altijd hoop. Wanneer jij gelooft zal je naam veranderen naar: Geliefd kind. Wie of wat je nu ook bent. Wat je ook gedaan hebt. Er is uitzicht als je in Jezus gelooft! Het geloof dat God over Hemel en aarde macht had, de getuigenis van Rachab veranderde heel haar toekomst. Mooi is dat niet alleen haar toekomst veranderde, maar ook die van alle mensen in haar huis. Heb jij al uitzicht?


Dag 19 Lea


Haar man zag haar niet staan voor wie ze was. Maar schonk haar wel door Gods zegen 7 kinderen. Wanneer het lijkt alsof je leven uit de hand loopt, is Hij er toch echt nog bij. Juda haar zoon word verkozen als stam waaruit Jezus voort zal komen. Niet gezien op aarde, maar wel in de Hemel!


Dag 20 Tamar


Vrouw met zoveel scheuren en wonden in je hart. Een huwelijk waarin haar man zo slecht was dat God hem liet sterven. Ik koos voor dit hart, omdat ik het diep van binnen herken....

Ooit bij de psycholoog werd er gevraagd: Hoe ziet je hart er nu uit? Hoe voel jij je nu diep van binnen? Ik vertelde: Alles is er nog wel, maar ik kan er niet meer bij. Er liggen te diepe kloven, er is zoveel pijn dat mij gescheiden houd van al die kleuren van het leven. Ik durfde de kloof niet meer over, of op te vullen. Daardoor zag ik alleen nog maar kloof. Terwijl al de kleur en schoonheid echt nog wel in mij was.... Dat is de reden voor deze tekening in mijn Bijbel. Maar kloven kunnen hersteld! 16 Mei was ik 6 maanden getrouwd met een lieve man. Wat is het voor mij wonderlijk hoe samenleven ook kan! Het maakt mij extra dankbaar en probeer maar eens te bevatten dat al die kloven bij mij er nog wel zijn, maar ik durf er nu overheen te kijken. Moet je voorstellen wat een feest het nu is in mij!


Reacties

  1. Prachtig Petrina. Echt genoten van de mooie tekeningen en het inkijkje in je ziel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor het compliment Anne! Zo in de Bijbel werken is bijzonder, maar blijf het een soort 'spannend' vinden. Wat als.... het vreselijk mislukt. Dankbaar met de resultaten telkens weer. Bijzonder om te mogen zien ontstaan terwijl ik aan het werk ben.

      Verwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Ervaringen van God in mijn leven

Als ik denk aan God ervaren? Dan voel ik mij rijk... Gouden tip Ik heb op heel veel momenten in mijn leven God mogen ervaren. Iedere keer weer raakte het mij en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In mijn leven heb ik veel moeilijke dingen meegemaakt. Dat is waarom iemand mij ooit een geweldige tip gaf: Schrijf de ontmoetingen en ervaringen met God op! Want ja, moeilijkheden zullen blijven komen. Doordat ik zoveel mooie momenten met God mocht ervaren en opschrijven, had ik iets tastbaars voor als het tegen zat. Als ik dan mijn notitieboek erbij pakte waarin ik deze momenten had opgeschreven, dan lukte het mij om mijn focus te veranderen. Ik kon kijken naar God en Zijn werk in mijn leven. Daardoor zakte alle angst en alle zorgen. Want het liet mij zien: God is erbij in jouw leven. Altijd! God in de diepte van mijn leven Al jong mocht ik God voor het eerst ervaren. Op een dieptepunt in mijn geloofsleven. Ik was twaalf jaar, en had toen al zó'n drie

God zorgt voor mij!

Vertrouw op God Hij zorgt voor je! Dit staat op een kaartje dat ik al een paar weken geleden mocht ontvangen. Dit kaartje heb ik bij de foto van mijn moeder gezet. Als bemoediging, maar ook als reminder aan beloften die God gedaan heeft. Wat ik merkte is dat ik heel snel achter deze quote het volgende zeg: Als ik. Hier wat voorbeelden van wat ik bedoel: Als ik maar bid Als ik maar Bijbel lees Als ik Hem vraag Als ik Gisteren kreeg ik een inzicht dat ik met jullie wil delen. Ik las deze Bijbeltekst: Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden. Mattheüs 16:25 Het gaat niet om mijn ik, het gaat niet om wat ik doe. Pasen 2018 leerde mij: Het gaat om wat God doet, om wat Jezus heeft gedaan! Mijn ik, of in deze situatie als ik.... Het maakt God alleen maar kleiner. Zolang ik denk, geloof of mezelf voorhou dat ik iets van God heb ontvangen door mijn ik, dan maak ik mijn ik te groot. Er is niets wat ik

God voert de strijd voor mij!

Ik heb de goede strijd gestreden. Ik heb de loop tot een einde gebracht. Ik heb het geloof behouden. ( 2 Timotheus 4:7) Afgelopen weken heb ik strijd ervaren. Hierover schreef ik al eerder, licht en luchtig , het maakte mij zo moe. Alsof het mij verlamde. Het was geen strijd tegen andere mensen. Heel eerlijk? Het was meer een innerlijke strijd tegen mezelf. Dat ik een strijd ervaar in mijn denken heb ik al vaker gedeeld op deze blog. Ook in de link die ik nu deel lees je hier iets over. Die strijd maakte dat er een soort mist in mijn hoofd aanwezig was. Hoe leuk het ook is in mijn leven, ik zat met dingen in mijn hoofd die het zwaar maakte om te genieten, om rust te ervaren. Totdat ik twee geleden de Bijbeltekst in 2 Timotheus las. Nieuw inzicht Ik strijd tegen mezelf. Het is niet alleen strijd in mijn denken, maar ook strijd om te mogen zijn. Heel vaak schoof ik mezelf opzij. Zo wrong ik mij voor alles en iedereen in bochten. Zonder iets te zeggen. Dit gaf moeite en gedoe bij