Doorgaan naar hoofdcontent

Sterke vrouw?!

Vandaag was ik bezig met een Bijbel journaling uitdaging. Deze gaat over vrouwen in de Bijbel. Wat was het een schitterend begin. De eerste uitdaging werd gelegd bij Spreuken 31. Nu kan ik zeggen dat ik dit een schitterend hoofdstuk vind. Maar dat is anders geweest!


Sterk door eigen kracht


Dit hoofdstuk was mij al van jongs af aan bekend. Als kind maakte het nooit zo'n indruk. Totdat ik zelf een huishouden moest gaan runnen. Al snel werd ik ook moeder. Continu was ik bezig vanuit mijn eigen kracht. Dat maakte dat ik mezelf vond falen. Want....ik moest het toch allemaal kunnen!

Ik keek naar andere mensen, vergeleek mezelf.

 Gewogen, gewogen, maar door mezelf te licht bevonden. Elke keer zag ik dat ik het niet haalde, ik redde het niet. Soms verdronk ik er zelfs bijna in. Want ik haalde wel al het hooi op mijn vork. Dit moest ik gewoon kunnen. Als ik nu minder moeilijk deed, minder in mijn hoofd bezig was, maar het gewoon moest gaan doen. Ja dat zou de enige manier zijn. Zo ging ik mezelf begraven onder al dat werk, alle taken. En echt ze waren goed, mensen waren blij. Maar ik kon steeds minder. Het beeld wat ik van andere had, dat controleerde ik niet. Nee ik moest werken, mijn handen mochten niet stilstaan, en mijn man en kinderen, ze zouden mij moeten kunnen prijzen.

Maar helaas wat liep dit anders. Ik was keihard aan het knokken, maar faalde echt wanneer ik keek naar Spreuken 31. Die vrouw die daar beschreven werd, dat was ik bij lange na niet! Dat was pijnlijk, het werd een weg van eigen werken. Gaan op eigen kracht. Als ik dat zou behalen, wat dacht ik te bereiken dan? Geen idee. Maar ik kwam er nooit! Die vrouw van Spreuken, dat zou ik nou nooit worden.





Alles keerde om


Eigenlijk moet ik eerst nog eerlijker worden. Want de hele Bijbel, alles wat God aan ons mensen kan geven, nee dat zou wel nooit voor mij een waarheid worden. Daar had ik niet alleen bovenstaande reden voor. Er waren er nog veel meer! Allemaal omdat ik met eigen ogen naar mezelf keek. Maar voor die ogen zat een bril. Gekleurde glazen door alle ervaringen, door pijn, door woorden die zovaak herhaald werden. Tot ik zelfs wanneer ik maar probeerde om naar mezelf te kijken, mezelf niet meer vinden kon. Juist toen ik mezelf niet meer zag, kwam daar heel zachtjes een stem:

Lieverd je doet het zo goed!

Letterlijk zat ik op de puinhoop van mijn leven. Mijn toenmalige man was weg, ik zat alleen met 2 kindjes. Ons huis was verkocht en ik had geen idee waarheen te moeten. Ik had gelukkig binnen 3 dagen werk mogen vinden. Maar wat deed ik nou goed? Daar schoof ik de stem terzijde. Van Hem die de enige was die op dat moment de waarheid tegen mij sprak. Nee ik deed het niet goed vond ik!

Dat schreeuwde ik ook uit!

Kijk dan, zie wat ik heb gedaan. Toch bleef die stem komen. Elke keer als ik uitgeput was, wanhopig of moedeloos. Langzaam kwam die stem verder binnen. Wat had ik die stem vaak genegeerd, voordat ik Hem toeliet. Lieverd je doet het zo goed! Tot ik instortte en zo ging huilen, omdat ik het voelde, dit is waarheid.

God houd van mij!

Zoals ik ben. Nooit zal Hij van mij meer vragen dan ik kan.
 Zo mocht ik mijn leven met Hem beginnen. Hij leerde mij wat een sterke vrouw zijn werkelijk inhoud. Want hoeveel kracht vraagt het van ons vrouwen wel niet om eerlijk toe te geven:Ik kan het niet alleen Mijn kracht begon telkens wanneer ik riep, fluisterde, huilde, bad en later rustig aangaf:

Heere ik kan niet zonder U
Ik heb U nodig!
Wilt U het doen door mij
Help mij Heere!
Mijn zwakte mag Uw

kracht worden Heere


Reacties

  1. Wauw weer een mooie blog, van een mooie sterke vrouw! Ik moest bij het lezen direct denken aan opwekking 763 Heer ik heb U nodig! Dank je wel Petrina voor deze mooie blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een lieve reactie, dank je wel Johanneke!

      Ik heb het nummer opgezocht, wat een schitterende tekst die heel mooi hierbij past! Wauw

      Verwijderen
  2. Dank je wel voor je mooie blog. Dank je wel voor je openheid en de herkenning die het geeft.

    Dank je wel voor je bemoediging hierdoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel voor je blog. We hoeven niet zonder Hem door het leven. Hij is er. Wat een ontdekking is dat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is zo'n groot cadeau Ariëlla! Dank je wel voor deze mooie reactie

      Verwijderen
  4. Prachtig verwoord Petrina. Wat een liefdevolle Vader hebben we toch. Nu je door hem zo bemoedigd bent, geef je dit door via je blog. Daar hebben we allemaal wat aan. Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw wat een mooie reactie Anne! Het is zo moeilijk om voor mezelf te houden. Deel het dan ook met liefde!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Ervaringen van God in mijn leven

Als ik denk aan God ervaren? Dan voel ik mij rijk... Gouden tip Ik heb op heel veel momenten in mijn leven God mogen ervaren. Iedere keer weer raakte het mij en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In mijn leven heb ik veel moeilijke dingen meegemaakt. Dat is waarom iemand mij ooit een geweldige tip gaf: Schrijf de ontmoetingen en ervaringen met God op! Want ja, moeilijkheden zullen blijven komen. Doordat ik zoveel mooie momenten met God mocht ervaren en opschrijven, had ik iets tastbaars voor als het tegen zat. Als ik dan mijn notitieboek erbij pakte waarin ik deze momenten had opgeschreven, dan lukte het mij om mijn focus te veranderen. Ik kon kijken naar God en Zijn werk in mijn leven. Daardoor zakte alle angst en alle zorgen. Want het liet mij zien: God is erbij in jouw leven. Altijd! God in de diepte van mijn leven Al jong mocht ik God voor het eerst ervaren. Op een dieptepunt in mijn geloofsleven. Ik was twaalf jaar, en had toen al zó'n drie

God zorgt voor mij!

Vertrouw op God Hij zorgt voor je! Dit staat op een kaartje dat ik al een paar weken geleden mocht ontvangen. Dit kaartje heb ik bij de foto van mijn moeder gezet. Als bemoediging, maar ook als reminder aan beloften die God gedaan heeft. Wat ik merkte is dat ik heel snel achter deze quote het volgende zeg: Als ik. Hier wat voorbeelden van wat ik bedoel: Als ik maar bid Als ik maar Bijbel lees Als ik Hem vraag Als ik Gisteren kreeg ik een inzicht dat ik met jullie wil delen. Ik las deze Bijbeltekst: Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden. Mattheüs 16:25 Het gaat niet om mijn ik, het gaat niet om wat ik doe. Pasen 2018 leerde mij: Het gaat om wat God doet, om wat Jezus heeft gedaan! Mijn ik, of in deze situatie als ik.... Het maakt God alleen maar kleiner. Zolang ik denk, geloof of mezelf voorhou dat ik iets van God heb ontvangen door mijn ik, dan maak ik mijn ik te groot. Er is niets wat ik

God voert de strijd voor mij!

Ik heb de goede strijd gestreden. Ik heb de loop tot een einde gebracht. Ik heb het geloof behouden. ( 2 Timotheus 4:7) Afgelopen weken heb ik strijd ervaren. Hierover schreef ik al eerder, licht en luchtig , het maakte mij zo moe. Alsof het mij verlamde. Het was geen strijd tegen andere mensen. Heel eerlijk? Het was meer een innerlijke strijd tegen mezelf. Dat ik een strijd ervaar in mijn denken heb ik al vaker gedeeld op deze blog. Ook in de link die ik nu deel lees je hier iets over. Die strijd maakte dat er een soort mist in mijn hoofd aanwezig was. Hoe leuk het ook is in mijn leven, ik zat met dingen in mijn hoofd die het zwaar maakte om te genieten, om rust te ervaren. Totdat ik twee geleden de Bijbeltekst in 2 Timotheus las. Nieuw inzicht Ik strijd tegen mezelf. Het is niet alleen strijd in mijn denken, maar ook strijd om te mogen zijn. Heel vaak schoof ik mezelf opzij. Zo wrong ik mij voor alles en iedereen in bochten. Zonder iets te zeggen. Dit gaf moeite en gedoe bij