Doorgaan naar hoofdcontent

Van veroordeelde tot Zijn geliefde kindEerder schreef ik al op deze blog dat ik op mijn 12de klaar was met het geloof van mijn ouders.
Toch is het nog een hele weg geweest voor ik in mocht zien wie God voor mij wilde zijn.
Ik ben opgegroeid in een klein dorpje waar wij kerkte in de  Oud-Gereformeerde Gemeente in Nederland. 
Een gemeente die erg behoudend is en waar regels waren waar je, als je lid wilde zijn van deze gemeente, aan moest voldoen.
En als kinderen moest je ook aan al die verwachtingen en wetten voldoen.
Nou vond ik dat toen op zich niet eens zo erg, op de basisschool viel nog niet echt op hoe 'bijzonder' sommige regels waren. 
Pas rond een jaar of 12 zag ik hoe 'bijzonder' dit was, op de middelbare school, verder van huis en eigen dorp, werd wel duidelijk dat er veel meer was dan wat ik altijd geleerd had.
We vielen op in de wereld, dat niet alleen we vielen als kinderen op in de gelovige wereld.
Ik nieuwsgierig als ik was, ging op onderzoek uit, nee niet zozeer door dingen te proberen, maar door te kijken, te lezen en te praten met anderen waar bepaalde dingen vandaan kwamen.


angst

Jarenlang heb ik een worsteling gehad die ik telkens verloor, de Waarheid kon er niet door omdat ik de waarheid had gehangen aan bepaalde meningen van mensen, aan religie.
Mijn worsteling met wat ik 'geleerd' heb en mijn verlangen een relatie op te bouwen met God.
Die twee konden niet samen, de manier waarop het Woord van God uitgelegd werd en de manier van omgaan met elkaar in de gemeente waar ik opgroeide maakte het voor mij onmogelijk om met God te kunnen leven.
Ik kon er niet vrij van komen omdat ik vooral continu leefde vanuit een enorm diepe angst.
Een grote angst voor God.
Ik wist heel goed wie ik was, als geen ander besefte ik hoe slecht en mis het met mij was, niet alleen doordat ik besefte dat ik fouten maakte maar ook door de jarenlange geestelijke mishandeling die ik ervaren had, zat dit besef er heel diep in.
Dat lag alleen dichter bij de waarheid dan mijn beeld over hoe God mij zag en wie Hij was.
Als ik bedacht hoe God naar mij keek, dan brak het zweet mij uit, nachtmerries heb ik gehad waarbij ik vanaf mijn voeten verbrandde, voor mij was er alleen nog maar één plek, de hel.
Wat een angst.
En daar liep ik alleen mee, want Hij die mij hierbij helpen kon durfde ik niet aan te spreken, durfde ik niet om hulp te vragen.

ommekeer

Eindelijk op mijn 26ste, na een urenlang gesprek met een vriendin, buiten in de tuin, kon de Waarheid tot mij doordringen.
Vanaf toen is mijn leven zo veranderd, ben ik enorm veranderd en sta ik zo anders in het leven, in de wereld!
Geen angst meer maar een open staand hart dat verlangt naar meer van God, dichter bij God en een enorme dankbaarheid voor dat wat God voor mij heeft gedaan en nog steeds doet.
Er begon een ontdekkingsreis naar wie  God is voor mij!
Niet meer geleid en gestuurd door mensen, maar ik mocht Hem leren kennen door Hem zelf.
Door Jezus die duidelijk aan de wereld heeft laten zien wie Hij was.
En als je Jezus kent dan ken je de Vader.
Een leven geleid door de Heilige Geest, die op mooie en krachtige manier werkt in en door mij.
Naast dat er een reis begon om God te leren kennen, begon er ook een ander proces, Hem volgen.
Wat vraagt God nu van mij?
Waarom en voor wie doe ik wat ik doe?

met God overwinnen

Alles wat ik geleerd had, hoe het allemaal hoorde, het zat zo vast in mijn hoofd maar geloof bevind zich als eerste in je hart en via je hart, de motor van je lichaam zal het zich gaan verspreiden naar je hoofd en je tong.
Eindelijk durfde ik tot God te komen, met dat donkere en vieze hart van mij, durfde ik het aan Hem te geven die er de Maker van is en kon ik mijn verlangen uitspreken richting Hem, wilt U het reinigen, vullen en voor altijd vast houden?
Met God in mijn hart kon ik uiteindelijk de aangeleerde angsten overwinnen.
Als ik op zondag lekker buiten liep te wandelen voelde ik mij zo slecht, wat doe je hier buiten Petrina?
Allemaal aanklacht zat er in mijn hoofd.
Ik bad tot God en vroeg of Hij mij wilde laten weten wat ik daarmee moest doen.
Uiteindelijk voelde ik, blijven wandelen tot je deze leugen niet meer hoort, want dat is het, een leugen.
Geniet van dat wat Ik gemaakt heb en leef.
Wat was het lastig om die gedachten kwijt te raken, wat heb ik lang gewandeld, maar het is gelukt.
Het voelde als bevrijding.
Zo ging het eigenlijk met zoveel als je bedenkt hoe het er aan toe ging, er waren heel veel uiterlijke regels om aan te houden, daarnaast was er ook een bepaalde manier van het Woord verklaren waar ik veel moeite mee had.
Ook daarin heb ik het moeilijk gehad, hoe bedoeld God het?
De aangeleerde dingen uit de kerkelijke gemeente loslaten en met God op zoek gaan naar de waarheid.
Ook dat was wel zwaar en een hele weg.
Ik kwam er achter hoe diep bepaalde gedachten patronen kunnen zitten.
Telkens opnieuw kwam ik bij de vraag uit, hoe kom je bij die mening Petrina, heb je dat maar aangenomen of is dat van God.


zoekt en je zult vinden


Dat gesprek 2 jaar geleden wat echt uren geduurd heeft, is zo goed geweest!
Het liet mij zien vanuit de Bijbel dat God naar deze wereld kwam om te redden en niet om te veroordelen, nee ook het doel met mij was niet mij te veroordelen, maar om mij te redden.
Jezus heeft alles doorstaan uit liefde van Zijn schepping.
Ja dat deed Hem pijn, en God voelt wel degelijk pijn en verdriet, want ik ben er van overtuigd dat Hij de enige van alle goden is die gevoel heeft.
Maar dat gevoel komt niet uit woede en toorn, zolang jij leeft komt dat vanuit een liefde en vanuit een verlangend hart om jou te mogen begroeten als Zijn geliefde kind!
Als jij zoekt naar een weg om God in je leven te mogen ervaren en inziet dat je het bloed van Zijn Zoon Jezus nodig hebt om je vieze hart schoon te maken, wees niet bang, Hij zal geen moment toornig zijn.
Hij zal jou een nieuw kleed schenken, een ring als teken en zegel van een oneindig verbond, een lam laten slachten en er zal feest zijn in de Hemel.
Dat wat je leert, waar je mee opgroeit is bepalend voor je beeld van God, voor je beeld van jezelf. Maar welk beeld je ook hebt, als je verlangt naar een beeld van waarheid en dat ook kenbaar maakt dan zal je waarheid ontdekken!


Reacties

  1. Dank je wel voor je getuigenis. God buigt zich zo diep naar ons toe, in Zijn liefde. Hij heeft je gevonden - zo bang als je was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankbaar voor wie Hij is, en ook mag zijn in mijn leven! Bijzonder om te ervaren.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Leven naar Gods doel

Living God's purpose - Leven naar Gods doel
Het is de ondertekst bij de website van Powervrouwen, gemaakt door: Carianne Ros en Nelleke de Wit! Op 27 Januari ben ik naar het powervrouwen event geweest dat zij samen organiseerde. Voor het eerst dat ik alleen ging naar zo'n persoonlijk event, maar ik heb hier bewust voor gekozen, zodat ik mij niet hoefde aan te passen aan iemand anders. Maar dit echt voor mezelf deed. Wat is het waardevol wat zij doen. Zelf uitdragen en leven naar God's doel! Want wat kan dat moeilijk zijn in ons leven. Wat hebben wij het nodig om te leren waarom wij gemaakt zijn. Tijdens het event werd voor mij al snel duidelijk waardoor ik wel wil, het verlangen wel heb, maar waarom ik telkens terug kom bij dezelfde vragen over mezelf en mijn leven.

Ik ben voor het eerst gestart met hun trainingsprogramma (te vinden op Powervrouwen - living God's purpose) voor mezelf, om te groeien en meer en meer te durven bloeien zoals God mij gemaakt heeft. De trai…

Bewaak je hart!

Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven, Ik zal je versteende hart uit je lichaam halen en er een levend hart voor terug geven. Ezechiel 36:26 
Dat beloofd God aan Zijn volk Israël! Niet om wat zij voor Hem hebben gedaan. Maar om Zijn Naam weer de eer terug te schenken die het toekomt. God kon kiezen hoe Hij die eer weer zou herstellen. En Hij koos, om dit te laten gebeuren door Zijn volk. Door hele gewone mensen. Mensen die soms koppig waren, mensen die fouten maakten, mensen die Zijn Naam onderuit hadden gehaald in het gezicht van alle andere volken. Zijn volk, dat Hij geroepen had om anders te zijn. Wat ze niet hadden gedaan. Dat volk wilt Hij nu inzetten. Om te laten zien aan alle volken dat Hij God is! Ben jij een kind van Hem? Hoe heb jij het er vanaf gebracht in je leven? Hoe vaak leefde ik hetzelfde als de hele wereld om mij heen? Te vaak heb ik kansen laten liggen om Zijn Naam groot te maken, de eer te geven! En God? Hij wil mij gebruiken, en ook jou! Doormidd…

Voorbereidingstijd voor het huwelijk

Op 29 Augustus ben ik ten huwelijk gevraagd en heb ik ja gezegd.
Vanaf die tijd zijn mijn vriend en ik vol in de bruiloft sferen.
Wat een heerlijke tijd is dit.
Samen toeleven naar een begin als gezin.
Het is zo fijn om te kunnen zeggen dat na een maand stoeien de belangrijkste dingen rond zijn.
De ringen liggen zelfs al klaar.
En soms, heel soms, doen we ze even om.
Wat een heerlijk idee, en wat is het mooi!
Ook is onze kleding al in de maak.
Spannend spannend!
We zijn al in ondertrouw, en alles rondom de gemeente is ook gedaan.
Lijstjes worden nu echt afgestreept.
Afgelopen weken zijn we hard bezig geweest om eruit te komen met de feestlocatie.
En ook dat kunnen we nu zeggen dat rond is.
We gaan zo'n mooie dag krijgen!

Niet alleen voor ons, maar ook voor de kindjes is deze periode zo speciaal.
Het is spannend, want er gaat zoveel veranderen.
Maar tegelijk zo leuk!
Papa of mama gaat trouwen, er komt echt een heel nieuw gezin.
Eén vaste plek waar we zijn.
Wat zal dat de kindjes oo…