Doorgaan naar hoofdcontent

Ik wens je een Pinksterfeest...

Waarbij jij in vuur en vlam mag gaan staan voor God!
Er verschenen aan hen (= de discipelen) een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten, en allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven. (Handelingen 2:3-4)

Een Bijbeltekst die verteld over de uitstorting van de Heilige Geest. Vandaag vieren christenen, over de hele wereld, dat God Zijn Heilige Geest schonk aan ons allen! Lees maar in de toespraak die Petrus hield waarin hij Joël, de profeet, aanhaalt: Aan het eind der tijden, zegt God, zal Ik over alle mensen Mijn Geest uitgieten. (Handelingen 2:17) Pinksteren mogen we vieren! Want wat een feest dat Heilige Geest bij ons wilt wonen.

Geest van verandering

Het is een feest van verandering. Misschien vraag jij je af, welke verandering dan? Ik zet er een paar op een rij, als de Heilige Geest jou mag raken dan:
 • Ben je niet langer meer als een wees, maar dan ben je een kind en erfgenaam van God: Romeinen 8: 14-17
 • Geen verschillen meer, geen rijke of arm, geen vrije of slaaf, geen man of vrouw, een verandering waar wij nog steeds mee worstelen in deze aardse wereld, de Geest maakt ons gelijk: Galaten 3: 28 - 29
 • Voor altijd geworteld en gegrondvest in liefde van God, altijd vrije toegang tot Gods liefde: Efeze 3: 16-17
 • Overvloedige hoop, liefde en leven: Romeinen 8 :6
 • Je bent een tempel waar de Heilige Geest wilt wonen, niet langer meer ons lichaam, niet langer meer een lichaam wat gebrekkig is of ziek is, maar de woonplek voor God: 1 Korinthe 6:17
 • Jij kan overwinnen wat niet te overwinnen lijkt! Gods Geest zal je helpen: Zacharia 4 : 6
 • Je leven zal vrucht gaan dragen: Liefde - vreugde - vrede - geduld - vriendelijkheid - goedheid - geloof - zachtmoedigheid - zelfbeheersing: Galaten 5 : 22-23
 • Je ontvangt een warm en kloppend hart: Ezechiël 11: 19
 • Je gaat zeggen wat de Heilige Geest (God) je ingeeft. Dit kan zelfs een hele andere taal zijn, een taal (of woorden) die je helemaal niet kent: Handelingen 2: 4

Vol vuur

De Heilige Geest kwam en was zichtbaar als vuur. Verscheen als een soort vlammen, en spreidde snel uit met vurige tongen. Dit zet mij aan het denken. Gods vuur, de Heilige Geest, werkt aanstekelijk! Goddelijke passie die je in beweging zet in Gods Koninkrijk. Om te doen wat God wilt. En wat God schenkt aan de aarde, zal niet zonder nut weer tot Hem terug keren. Het doet iets. Met jou of met je omgeving.

Spreken door de Geest

Ken jij dat vuur van de Heilige Geest? Dat je net als Petrus en de discipelen gaat spreken, in een taal die je zelf eigenlijk niet kent? Dat hoeven geen vreemden klanken te zijn die je uitstoot trouwens. Dat kunnen ook woorden zijn die je zelf niet kon bedenken. Zinnen en teksten die de Heilige Geest je ingeeft en die een wonderlijke uitwerking heeft op anderen. Het vuur van de Heilige Geest, zorgt dat alles van jezelf wegvalt. Jouw belemmeringen of eigen overtuigingen. Het enige dat overblijft is dat wat de Geest je schenkt. Een hart vol Goddelijk vuur een passie die anderen raakt. Het raakt je in dat wat God voor jouw heeft weg gelegd. Dat kunnen verschillende dingen zijn denk aan: Spreken, dromen, profeteren, bidden of zingen zijn een paar voorbeelden.

Steek anderen aan

Gods Geest werkt als vuur, en als jij door dat de Geest aangeraakt bent, dan kan je het verspreidden. Zo kan het als een lopend vuurtje gaan. Net als met het eerste Pinksteren. Daar kwamen drieduizend mensen tot geloof. Door een vissersman, die woorden ontving van God, door de Heilige Geest. Petrus was niet meer bekwaam als jij, hij was beschikbaar.

Laat je raken

Zo mooi uit de boodschap die ik mocht ontvangen van vandaag:

Op het moment dat Gods Geest je laat getuigen dat jij Gods kind bent. Dat je kunt zeggen Abba Vader. Dan heeft de Heilige Geest in jouw hart gewerkt, door een dichte deur. Het is niet van ons zelf. Enkel Gods Geest die ons in staat stelt om dit te getuigen. Maar lieve lezers... Als de Heilige Geest, dan door die dichte deur ons hart heeft mogen raken. Dan mogen wij de deur open zetten. Zodat het werk van God effect kan hebben in de wereld.

Ik wens jou een Pinksterfeest waarin je geraakt mag worden.... door Gods Geest! En ontvang Zijn cadeau van leven.


Reacties

 1. Je hebt een zeer goede boodschap neergezet.... met name ook dat je zegt...'Dat hoeven geen vreemden klanken te zijn die je uitstoot trouwens. ' Ten onrechte is er veel te veel de nadruk gelegd op het spreken in tongen. Dat WAS het kenmerk van gedoopt te zijn met de Heilige Geest, leerde men in de eerste Pinksterkringen. Dat bracht veel frustratie mee voor hen die niet in tongen spraken maar toch gedoopt wilden zijn in de Heilige Geest. De doop met Gods Geest zal altijd manifestatie zijn. Maar het uitte zich ook door Profeteren en het 'God groot maken'. Het zal altijd te horen en/of te zien zijn. (Hand. 8 vers 18) (Hand. 10 vers 46) Hand. 19 vers 6)

  De doop met de Heilige Geest is een op zichzelf staande gebeurtenis zoals uit Hand. 8 blijkt. Want toen Petrus en Johannes hen de handen oplegden ontvingen zij de doop met de Heilige Geest 'want Deze was nog over niemand van hen gekomen (ondanks hun geloof en waterdoop)

  Ik zal dit artikel delen. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je compliment C. de Vlaming. Altijd mooi als mensen feedback of reactie delen.

   Voor mij is het heel belangrijk om te blijven delen dat de Heilige Geest een ieder op een eigen manier inspireert. Inderdaad is dat een manifestatie! We zijn allemaal verschillende delen van het lichaam. Niet gemaakt met hetzelfde doel, dus we hebben ook niets aan allemaal dezelfde gave. Nee God deelt gave uit die past bij dat wat je nodig hebt voor jouw taak in het Koninkrijk.

   Dank je wel voor het delen. Veel zegen!

   Verwijderen
 2. Mooi en goed geschreven. Fijn dat je weer gestart bent met dingen delen hier. Ik vind het mooi dat je opgeschreven hebt: Je ontvangt een warm en kloppend hart: Ezechiël 11: 19.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een bemoediging dat je dit deelt Aritha, dank je wel! Dankbaar dat God Zijn woorden deelt zodat ik kan delen. De tekst in Ezechiël vind ik altijd zo raak. Een heel nieuw hart, dat warm is en klopt. We ontvangen leven. Dank je wel voor je reactie!

   Verwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Doorzetten

Afgelopen jaren heb ik weer nieuwe doelen in mijn leven gekregen.
Het is gaaf om weer dingen te hebben om naar toe te werken.
Zelfs al is het een reis die echt een uitdaging is.
Was ik drie jaar geleden nog gebroken, zag ik mezelf als iemand die niets kon en ook nooit zou kunnen.
Nu ben ik al aardig op reis.
Echt niet altijd een gemakkelijke weg die ik ga.
Merk dat het best pittig is.
In mijn hoofd sta ik voor veel dingen alleen.
Een hele verantwoordelijkheid als alleenstaande mama, en veel ballen in de lucht houden.
Toch besloot ik mijn kans te pakken.

Na de scheiding was HET moment.
Eindelijk was er ruimte, en kon ik aan mezelf werken.
Samen met een coach en later ook nog iemand van De Hoop, ging ik aan de slag.
Ondanks de moeilijke uitdagingen waar ze mij voorzette, deed ik het.
Ik wilde verandering.
En dat is pittig, dat vraagt doorzettingsvermogen en innerlijke kracht.
Zoveel patronen waren er gelegd, en die veranderen zit zoveel tijd in.
Maar nu kan ik zeggen, wat ben ik gegroei…

Rijkdom

Afgelopen tijd hebben we hier wat nieuws.
Ik heb al een paar keer naar mijn bank gekeken, maar hij is toch echt heel anders dan mijn vloer.
Het lijkt voor mij vanzelfsprekend dat je dan ook iets anders ermee zal moeten doen.
Maar toch, voor mijn kindjes lijkt dat opeens niet meer zo vanzelfsprekend.
Lijkt het alsof de vloer doorloopt en er voor hun geen bank staat.
Ze hebben dus iets nieuws, en lopen over de bank.
Over de leuning ook rustig, en dan overstappen naar de stoel, met de leuning voor het raam.
Het lijkt ook alsof het voor hun heel normaal is.
Al hebben ze in de afgelopen weken toch al wel een keer of dertig mogen horen dat ik, hun moeder met hele vreemde regels, dit niet wil hebben.

Ja vreemde regels.
Hoe ik daar bij kom?
Dat lees ik, nee niet in boeken hoor, maar in hun ogen.
Ouderwets, hopeloos ouderwets.
En een moeder waarvan ze niets mogen, kijk, wij kunnen dit gewoon prima.
Ja dat staat er te lezen.
En ach ze hebben ook wel gelijk, ik ben hopeloos ouderwets en ze mogen…

Elke dag een cadeau

Elke dag
Een nieuwe kans
Dat je leven mag
Wat gaf deze dag glans?

Elke dag
Opnieuw beginnen
Met een traan of met een lach
Door de juiste keuzes kan je winnen

Elke dag
Een cadeau apart
Als je zo beginnen mag
Heb je al een juiste startTel je zegeningen! Ook al zit alles tegen, er zijn zoveel mooie dingen. Als je de moed en de kracht op kan brengen om daar naar te kunnen kijken zal je merken dat je de klappen van het leven beter aan kan. Bedenk: zonder regen vind je nergens een regenboog.

Wat maakte jou vandaag blij en dankbaar?