Doorgaan naar hoofdcontent

Ik wens je een Pinksterfeest...

Waarbij jij in vuur en vlam mag gaan staan voor God!
Er verschenen aan hen (= de discipelen) een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten, en allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven. (Handelingen 2:3-4)

Een Bijbeltekst die verteld over de uitstorting van de Heilige Geest. Vandaag vieren christenen, over de hele wereld, dat God Zijn Heilige Geest schonk aan ons allen! Lees maar in de toespraak die Petrus hield waarin hij Joël, de profeet, aanhaalt: Aan het eind der tijden, zegt God, zal Ik over alle mensen Mijn Geest uitgieten. (Handelingen 2:17) Pinksteren mogen we vieren! Want wat een feest dat Heilige Geest bij ons wilt wonen.

Geest van verandering

Het is een feest van verandering. Misschien vraag jij je af, welke verandering dan? Ik zet er een paar op een rij, als de Heilige Geest jou mag raken dan:
  • Ben je niet langer meer als een wees, maar dan ben je een kind en erfgenaam van God: Romeinen 8: 14-17
  • Geen verschillen meer, geen rijke of arm, geen vrije of slaaf, geen man of vrouw, een verandering waar wij nog steeds mee worstelen in deze aardse wereld, de Geest maakt ons gelijk: Galaten 3: 28 - 29
  • Voor altijd geworteld en gegrondvest in liefde van God, altijd vrije toegang tot Gods liefde: Efeze 3: 16-17
  • Overvloedige hoop, liefde en leven: Romeinen 8 :6
  • Je bent een tempel waar de Heilige Geest wilt wonen, niet langer meer ons lichaam, niet langer meer een lichaam wat gebrekkig is of ziek is, maar de woonplek voor God: 1 Korinthe 6:17
  • Jij kan overwinnen wat niet te overwinnen lijkt! Gods Geest zal je helpen: Zacharia 4 : 6
  • Je leven zal vrucht gaan dragen: Liefde - vreugde - vrede - geduld - vriendelijkheid - goedheid - geloof - zachtmoedigheid - zelfbeheersing: Galaten 5 : 22-23
  • Je ontvangt een warm en kloppend hart: Ezechiël 11: 19
  • Je gaat zeggen wat de Heilige Geest (God) je ingeeft. Dit kan zelfs een hele andere taal zijn, een taal (of woorden) die je helemaal niet kent: Handelingen 2: 4

Vol vuur

De Heilige Geest kwam en was zichtbaar als vuur. Verscheen als een soort vlammen, en spreidde snel uit met vurige tongen. Dit zet mij aan het denken. Gods vuur, de Heilige Geest, werkt aanstekelijk! Goddelijke passie die je in beweging zet in Gods Koninkrijk. Om te doen wat God wilt. En wat God schenkt aan de aarde, zal niet zonder nut weer tot Hem terug keren. Het doet iets. Met jou of met je omgeving.

Spreken door de Geest

Ken jij dat vuur van de Heilige Geest? Dat je net als Petrus en de discipelen gaat spreken, in een taal die je zelf eigenlijk niet kent? Dat hoeven geen vreemden klanken te zijn die je uitstoot trouwens. Dat kunnen ook woorden zijn die je zelf niet kon bedenken. Zinnen en teksten die de Heilige Geest je ingeeft en die een wonderlijke uitwerking heeft op anderen. Het vuur van de Heilige Geest, zorgt dat alles van jezelf wegvalt. Jouw belemmeringen of eigen overtuigingen. Het enige dat overblijft is dat wat de Geest je schenkt. Een hart vol Goddelijk vuur een passie die anderen raakt. Het raakt je in dat wat God voor jouw heeft weg gelegd. Dat kunnen verschillende dingen zijn denk aan: Spreken, dromen, profeteren, bidden of zingen zijn een paar voorbeelden.

Steek anderen aan

Gods Geest werkt als vuur, en als jij door dat de Geest aangeraakt bent, dan kan je het verspreidden. Zo kan het als een lopend vuurtje gaan. Net als met het eerste Pinksteren. Daar kwamen drieduizend mensen tot geloof. Door een vissersman, die woorden ontving van God, door de Heilige Geest. Petrus was niet meer bekwaam als jij, hij was beschikbaar.

Laat je raken

Zo mooi uit de boodschap die ik mocht ontvangen van vandaag:

Op het moment dat Gods Geest je laat getuigen dat jij Gods kind bent. Dat je kunt zeggen Abba Vader. Dan heeft de Heilige Geest in jouw hart gewerkt, door een dichte deur. Het is niet van ons zelf. Enkel Gods Geest die ons in staat stelt om dit te getuigen. Maar lieve lezers... Als de Heilige Geest, dan door die dichte deur ons hart heeft mogen raken. Dan mogen wij de deur open zetten. Zodat het werk van God effect kan hebben in de wereld.

Ik wens jou een Pinksterfeest waarin je geraakt mag worden.... door Gods Geest! En ontvang Zijn cadeau van leven.


Reacties

  1. Je hebt een zeer goede boodschap neergezet.... met name ook dat je zegt...'Dat hoeven geen vreemden klanken te zijn die je uitstoot trouwens. ' Ten onrechte is er veel te veel de nadruk gelegd op het spreken in tongen. Dat WAS het kenmerk van gedoopt te zijn met de Heilige Geest, leerde men in de eerste Pinksterkringen. Dat bracht veel frustratie mee voor hen die niet in tongen spraken maar toch gedoopt wilden zijn in de Heilige Geest. De doop met Gods Geest zal altijd manifestatie zijn. Maar het uitte zich ook door Profeteren en het 'God groot maken'. Het zal altijd te horen en/of te zien zijn. (Hand. 8 vers 18) (Hand. 10 vers 46) Hand. 19 vers 6)

    De doop met de Heilige Geest is een op zichzelf staande gebeurtenis zoals uit Hand. 8 blijkt. Want toen Petrus en Johannes hen de handen oplegden ontvingen zij de doop met de Heilige Geest 'want Deze was nog over niemand van hen gekomen (ondanks hun geloof en waterdoop)

    Ik zal dit artikel delen. Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je compliment C. de Vlaming. Altijd mooi als mensen feedback of reactie delen.

      Voor mij is het heel belangrijk om te blijven delen dat de Heilige Geest een ieder op een eigen manier inspireert. Inderdaad is dat een manifestatie! We zijn allemaal verschillende delen van het lichaam. Niet gemaakt met hetzelfde doel, dus we hebben ook niets aan allemaal dezelfde gave. Nee God deelt gave uit die past bij dat wat je nodig hebt voor jouw taak in het Koninkrijk.

      Dank je wel voor het delen. Veel zegen!

      Verwijderen
  2. Mooi en goed geschreven. Fijn dat je weer gestart bent met dingen delen hier. Ik vind het mooi dat je opgeschreven hebt: Je ontvangt een warm en kloppend hart: Ezechiël 11: 19.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een bemoediging dat je dit deelt Aritha, dank je wel! Dankbaar dat God Zijn woorden deelt zodat ik kan delen. De tekst in Ezechiël vind ik altijd zo raak. Een heel nieuw hart, dat warm is en klopt. We ontvangen leven. Dank je wel voor je reactie!

      Verwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Ervaringen van God in mijn leven

Als ik denk aan God ervaren? Dan voel ik mij rijk... Gouden tip Ik heb op heel veel momenten in mijn leven God mogen ervaren. Iedere keer weer raakte het mij en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In mijn leven heb ik veel moeilijke dingen meegemaakt. Dat is waarom iemand mij ooit een geweldige tip gaf: Schrijf de ontmoetingen en ervaringen met God op! Want ja, moeilijkheden zullen blijven komen. Doordat ik zoveel mooie momenten met God mocht ervaren en opschrijven, had ik iets tastbaars voor als het tegen zat. Als ik dan mijn notitieboek erbij pakte waarin ik deze momenten had opgeschreven, dan lukte het mij om mijn focus te veranderen. Ik kon kijken naar God en Zijn werk in mijn leven. Daardoor zakte alle angst en alle zorgen. Want het liet mij zien: God is erbij in jouw leven. Altijd! God in de diepte van mijn leven Al jong mocht ik God voor het eerst ervaren. Op een dieptepunt in mijn geloofsleven. Ik was twaalf jaar, en had toen al zó'n drie

God voert de strijd voor mij!

Ik heb de goede strijd gestreden. Ik heb de loop tot een einde gebracht. Ik heb het geloof behouden. ( 2 Timotheus 4:7) Afgelopen weken heb ik strijd ervaren. Hierover schreef ik al eerder, licht en luchtig , het maakte mij zo moe. Alsof het mij verlamde. Het was geen strijd tegen andere mensen. Heel eerlijk? Het was meer een innerlijke strijd tegen mezelf. Dat ik een strijd ervaar in mijn denken heb ik al vaker gedeeld op deze blog. Ook in de link die ik nu deel lees je hier iets over. Die strijd maakte dat er een soort mist in mijn hoofd aanwezig was. Hoe leuk het ook is in mijn leven, ik zat met dingen in mijn hoofd die het zwaar maakte om te genieten, om rust te ervaren. Totdat ik twee geleden de Bijbeltekst in 2 Timotheus las. Nieuw inzicht Ik strijd tegen mezelf. Het is niet alleen strijd in mijn denken, maar ook strijd om te mogen zijn. Heel vaak schoof ik mezelf opzij. Zo wrong ik mij voor alles en iedereen in bochten. Zonder iets te zeggen. Dit gaf moeite en gedoe bij

Geef je verleden over

Heel vaak hoor ik mensen praten met elkaar. Er word gesproken over het verleden. Zelf doe en deed ik dat ook heel veel. Maar telkens kom ik er achter dat als ik dat gedaan heb, dat ik iets voed. Mijn verleden werd er alleen maar groter door, de last voelde zwaarder, de wond was opengegaan door er over te praten. En daar was het dan gestopt... Op die manier praten, dat lost niets op! Het verleden werd gevoed, het werd zo groot, dat het mijn heden overschaduwde, mijn heden was niet sterk genoeg tegen het onkruid dat mijn verleden werd. Als ik niet uitkeek zou het onkruid uit mijn verleden, de groeiende bloem die gemaakt is om te bloeien op Zijn tijd, gaan verstikken. De weg van herstel Ik heb geleerd hoe ik mijn wonden goed kan verzorgen, iets kan doen om ze te laten genezen. Al moet ik zeggen, genezen was ook eng. Wat als de wond dicht was, er een mooi litteken gekomen was, wie zou ik dan zijn? Wie zou ik zijn zonder die pijn? Het hele proces om te herste