Doorgaan naar hoofdcontent

SchrijfBijbel

Vanaf mei had ik er naar uitgekeken. En eigenlijk, was het wel heel goed dat het een tijd duurde voordat het binnen kwam. De SchrijfBijbel! Het gaf mij tijd om op papier alvast te gaan oefenen. Dat ik dat gedaan heb kan je lezen, en sommige creaties zelfs bekijken in een eerder geschreven blog: Bible journaling Ik had de SchrijfBijbel in mei al gereserveerd, en ik vind het mooi om aantekeningen te kunnen maken, of alleen tekeningen van dat wat er in Zijn Woord staat. Maar toch, ergens zat al die tijd, al die maanden een kriebel in mijn buik. Net nadat ik getrouwd was ontving ik hem dan eindelijk via de post. Een mooi moment, want nu is er iets meer rust, iets meer ruimte voor.

Beginnen


Ja daar lag de Bijbel dan, ik keek er eens doorheen. Heb online inspiratie zitten bekijken. En wauw wat worden er mooie dingen gemaakt. Maar in de Bijbel.... Het gevoel dat ik in de Bijbel ging tekenen, het voelde zo gek. Ik begon op een ontspannen manier, vorige week. Lekker op een avondje labels zitten plakken. Mooi ieder Bijbelboek een eigen label. Het gaf de Bijbel al een heel andere uitstraling. Vrolijk, gezellig en laagdrempelig om te pakken. Overigens is dit ook fijn voor de kinderen, hierdoor kunnen ze makkelijker dingen opzoeken. En zonder dat ze het merken, slaan hun hersenen wel op wat ze zien. Dit was voor mij een veilig begin. Maar het bleef toch een stil verlangen om mijn Bijbel, op mijn eigen manier, te gaan laten spreken.




Creatief


Afgelopen week pakte ik toch deze Bijbel opnieuw. Ook pakte ik wat materiaal. Nee nog niet alles, want verf, aquarel potloden, gelatos nee dat durf ik nog niet goed genoeg. Maar ik pakte wel potloden en fineliners, ook had ik mijn brushpennen gepakt, en ging dan toch aan de slag. Wat was het heerlijk! Ik ben begonnen bij Genesis 1. Het begin. Hoe God alles maakte. En met dat ik dit aan het uitwerken was, werd ik mij zo bewust van hoe creatief onze God is. Hoe mooi, hoe bijzonder is Zijn schepping. Zo kleurrijk, zo wonderlijk hoe alles werkt. Ik maakte een begin, bracht elke scheppingsdag in beeld. Ging op zoek naar letters die ik mooi vond. Heb heerlijk zitten oefenen met verschillende lettertypes. Het was zo fijn om op deze manier bezig te zijn met Zijn woord. Terwijl ik bezig was, voelde het helemaal niet ongemakkelijk dat ik in de Bijbel aan het tekenen en het schrijven was. Verschillende avonden heb ik er aan zitten werken. En ik vind het resultaat, voor een eerste keer echt mooi geworden. Ik kijk uit naar de volgende die ik met jullie kan gaan delen. Want ja, ik heb de smaak te pakken.







Reacties

  1. Leuk dat je ook bent begonnen met de Schrijfbijbel! Je hebt wel lang moeten wachten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt, maar het wachten is beloond. En ik heb de wachttijd goed gebruikt :)

      Verwijderen
  2. Goed bezig. Op Facebook is een Nederlandse bijbeljournaling groep, leuke groep waar je veel kunt leren. Ik kijk uit naar je creaties.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O daar ga ik ook eens kijken, er is zoveel aan inspiratie te vinden. Wel vind ik het fijn om een eigen stijl te houden. Ik deel mijn creaties op mijn blog!

      Verwijderen
  3. Wat leuk Petrina. Ik vind jouw stijl heel creatief. Veel plezier met deze Bijbel.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Ervaringen van God in mijn leven

Als ik denk aan God ervaren? Dan voel ik mij rijk... Gouden tip Ik heb op heel veel momenten in mijn leven God mogen ervaren. Iedere keer weer raakte het mij en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In mijn leven heb ik veel moeilijke dingen meegemaakt. Dat is waarom iemand mij ooit een geweldige tip gaf: Schrijf de ontmoetingen en ervaringen met God op! Want ja, moeilijkheden zullen blijven komen. Doordat ik zoveel mooie momenten met God mocht ervaren en opschrijven, had ik iets tastbaars voor als het tegen zat. Als ik dan mijn notitieboek erbij pakte waarin ik deze momenten had opgeschreven, dan lukte het mij om mijn focus te veranderen. Ik kon kijken naar God en Zijn werk in mijn leven. Daardoor zakte alle angst en alle zorgen. Want het liet mij zien: God is erbij in jouw leven. Altijd! God in de diepte van mijn leven Al jong mocht ik God voor het eerst ervaren. Op een dieptepunt in mijn geloofsleven. Ik was twaalf jaar, en had toen al zó'n drie

God zorgt voor mij!

Vertrouw op God Hij zorgt voor je! Dit staat op een kaartje dat ik al een paar weken geleden mocht ontvangen. Dit kaartje heb ik bij de foto van mijn moeder gezet. Als bemoediging, maar ook als reminder aan beloften die God gedaan heeft. Wat ik merkte is dat ik heel snel achter deze quote het volgende zeg: Als ik. Hier wat voorbeelden van wat ik bedoel: Als ik maar bid Als ik maar Bijbel lees Als ik Hem vraag Als ik Gisteren kreeg ik een inzicht dat ik met jullie wil delen. Ik las deze Bijbeltekst: Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden. Mattheüs 16:25 Het gaat niet om mijn ik, het gaat niet om wat ik doe. Pasen 2018 leerde mij: Het gaat om wat God doet, om wat Jezus heeft gedaan! Mijn ik, of in deze situatie als ik.... Het maakt God alleen maar kleiner. Zolang ik denk, geloof of mezelf voorhou dat ik iets van God heb ontvangen door mijn ik, dan maak ik mijn ik te groot. Er is niets wat ik

God voert de strijd voor mij!

Ik heb de goede strijd gestreden. Ik heb de loop tot een einde gebracht. Ik heb het geloof behouden. ( 2 Timotheus 4:7) Afgelopen weken heb ik strijd ervaren. Hierover schreef ik al eerder, licht en luchtig , het maakte mij zo moe. Alsof het mij verlamde. Het was geen strijd tegen andere mensen. Heel eerlijk? Het was meer een innerlijke strijd tegen mezelf. Dat ik een strijd ervaar in mijn denken heb ik al vaker gedeeld op deze blog. Ook in de link die ik nu deel lees je hier iets over. Die strijd maakte dat er een soort mist in mijn hoofd aanwezig was. Hoe leuk het ook is in mijn leven, ik zat met dingen in mijn hoofd die het zwaar maakte om te genieten, om rust te ervaren. Totdat ik twee geleden de Bijbeltekst in 2 Timotheus las. Nieuw inzicht Ik strijd tegen mezelf. Het is niet alleen strijd in mijn denken, maar ook strijd om te mogen zijn. Heel vaak schoof ik mezelf opzij. Zo wrong ik mij voor alles en iedereen in bochten. Zonder iets te zeggen. Dit gaf moeite en gedoe bij