Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn werkwoord voor 2019

Vertrouwen was mijn 'werk' woord voor 2018

Vertrouwen in mezelf, in andere mensen en in God. Daarbij had ik mezelf uitgedaagd om Bijbelteksten uit mijn hoofd te leren die met dit thema te maken hebben. Zodat ik groei in vertrouwen vanuit de Bron. Ik heb schitterende teksten geleerd, je kan deze teksten en de blogs die ik hierbij schreef lezen via de volgende klikbare link: Bijbelteksten van de week overzicht. In maart ben ik gestopt met de Bijbelteksten.



Wortels geven vertrouwen

Toch kan ik nu aan het einde van het jaar getuigen dat mijn vertrouwen zich heeft verdiept en dat het gegroeid is. Het voelt alsof ik, toen ik tot God kwam, nieuwe wortels kreeg voor mijn levensboom. Ik mag die wortels plaatsen in de Bron van Levend water. Waardoor ik vrucht mag dragen, en als er hitte komt of storm, het zal mij niet omver blazen. Ik mag staan, zolang als God wilt dat ik sta. En dat? Dat is voor mij precies lang genoeg.

Dat is ook wat ik mocht leren van mijn moeder. Voor het eerst kerst gevierd, en een nieuw jaar ingegaan, terwijl ze niet meer bij ons is. Tegelijk mag ik door dit soort lessen, herinneringen en stilte momenten beseffen, ze is altijd bij mij. Ook dat geeft weer vertrouwen, ook dat is een wortel in mijn bestaan.


In vertrouwen bouwen

Ik ben dit jaar begonnen met iets wat ik al een hele tijd wilde, maar waar ik de ruimte niet voor had. Zo ontzettend mooi dat ik voor mezelf begonnen ben met mijn praktijk voor volwassenen die opgegroeid zijn in een gezin met psychisch zieke ouders, of verslaafde ouders. Het maakt mij zo gelukkig als ik met mensen mag werken aan patronen, belemmeringen en overtuigingen. Aan herinneringen die zich in jouw gedachten of lichaam hebben vast gezet. Waardoor je niet meer vrij en echt kan leven. Maar je telkens, hoe hard en goed je ook werkt, weer terug schiet naar dat punt. Als mensen inzichten krijgen, doorbraak ervaren of echt verandering merken in hun leven dan vier ik feest met hen.


Vertrouwen om te groeien

Dit is ook het jaar waar ik mij meer en meer in het nu leef. Ervaar wat ik voel, wat ik kan en wat ik nodig heb. Het jaar waarin ik in staat ben geweest om daar ook trouw aan te kunnen zijn. Levend bij de dag, omdat iedere dag voldoende in zich heeft. Zelfs als het tegen leek te zitten. Want ja mijn man en ik, we hebben een samengesteld gezin en hebben ook dit jaar uitdagingen genoeg gekend. Maar samen met God, met elkaar konden wij dat aan. Als stel zijn we zoveel gegroeid, maar ook als individuen en dat is zo bijzonder om te mogen ervaren bij elkaar. We kunnen staan, want onze wortels zijn aanwezig. Daarnaast heeft ons leven een fundament.

Vertrouwen kon groeien doordat God ons fundament wilt zijn en doordat Hij Zijn liefde in ons legt.

Mijn nieuwe werk woord

Het 'werk'woord voor 2019 is omarmen. Ik kijk uit naar wat er komen gaat! En ik wil omarmen wat er is, wie er is en hoe het voelt. Omarmen wat ik geleerd hebt, en wat er gegroeid is beschermen en koesteren. Omdat het waardevol is. Met alle imperfecties, met alle beperkingen doordat wij mensen zijn. Is het het waard om omarmd te worden.

Omarmen
Veilig warm
Wat er is

Mag er ook zijn
Geliefd



Ik koos voor 'werk' woord omdat omdat ik dat de mooiste vertaling vind van een woord waarop je aankomend jaar wilt focussen en die je meeneemt als een soort kompas voor het jaar. Al heb ik dit jaar gemerkt dat het niet altijd werken is, maar soms ook vooral ontvangen en durven zien. Ook dat is waardevol om mee te mogen nemen. Het komt niet alleen van mij, ook als ik met iets stop, gaat Gods werk door. Dat wil ik jou ook meegeven. Doe het met Hem, Hij kent je reis en Hij zal met je meelopen dit jaar. Ik wens je een warme reis, waarin jij je veilig voelt bij Hem hoe onveilig de wereld ook kan zijn. Ik wens je een liefdevol en warm jaar waarin jij je omarmt mag wegen door je Vader!

Welk woord is treffend voor jou? Ik ben heel benieuwd naar jouw 'werk' woord voor 2019. Wil je het delen?

Reacties

  1. Wat mooi om het een "werk" woord te noemen, inderdaad niet alleen ons werk maar vooral Zijn werk dat wij mogen omarmen, ontvangen.
    Ik deel mijn woord volgende week in mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga even op jouw blog kijken Danielle. Mooi om te ontdekken wat Hij ons wilt schenken he!

      Verwijderen
  2. Niet echt een ‘werkwoord’, maar voor mij staat het woord ‘brave, dapper’ centraal. Hoewel dit voor mij wel hard werken zal zijn. Van nature ben ik dat niet zo, maar ik heb ontdekt dat met
    God ik dat wel mag en kan zijn. Ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat mooi, als ik zo lees dan brengt God je buiten je comfort zone, en toch veilig bij Hem en met Hem. Een mooi en dapper 2019 gewenst. Leuk dat je reageert!

      Verwijderen
  3. Mooi geschreven en heel boeiend. Veel zegen: Gods "bedauwing " over jouw werkwoord toegewenst. Vorig jaar had ik REMEMBER als mijn One Woord. Dit jaar hetzelfde woord. Maar wel twee woorden erbij die heel belangrijk zijn voor mij en die te maken hebben met REMEMBER of GEDENK.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat mooi Gods bedauwing over mijn werkwoord.. Ja dan zal het vrucht kunnen gaan dragen. Dank je wel Aritha!

      Remember of gedenk. Een woord waar je ook veel kanten mee op kan. Mooi

      Verwijderen
  4. Mijn One Word (al vind ik 'werk'woord ook een hele mooie benaming) is MOED.
    Mooi wat je ook aan het eind schrijft over dat het niet altijd werken is, maar ook ontvangen en durven zien.
    Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik wens je voldoende moed toe voor dit jaar Rita. Dat je in overvloed mag ontvangen en ervaren!

      Verwijderen
  5. Ik kies nooit bewust woorden voor een jaar. Maar werd me door alles wat gebeurde bewust dat 2018 het jaar van loslaten voor mij is geworden. Voor 2019 ben ik dan ook benieuwd wat God gaat uitwerken en daar past het woord 'ontdekken' bij. Wanneer het om deugden gaat wil ik werken aan Gelatenheid een deugd die zich vorig jaar aandiende en waar ik verder in wil groeien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat mooi ontdekken, samen met hem op avontuur. Zo zie ik dat dan direct voor mij... Een mooi en liefdevol jaar gewenst waar in gelatenheid, veiligheid en liefde centraal mogen staan.

      Verwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Gezin om de Bijbel: Waak en bid met mij

In onze gezinstijd om de Bijbel waren we alsnog bezig met gezin zijn, maar ook voor de tweede keer met het kijken naar het lijden van Jezus. Op het moment dat Jezus voelde wat er zou gaan gebeuren. Toen alle spannende dingen dichterbij kwamen nam Hij een hele belangrijke keuze. Een keuze die we mogen gebruiken als een voorbeeld. Een keuze Jezus ging met zijn discipelen naar de hof van Getshemane, daar ging Hij bidden. Petrus, Johannes en Jakobus nam Hij het verste met zich mee de hof in. Hij liet hen daar plaats nemen en zei: Mijn hart breekt van verdriet. Blijf maar hier en waak met mij. Daar ging Jezus om te bidden naar Zijn Vader. Dat was Zijn keuze toen het moeilijk en angstig werd. Wat doen wij? Als het moeilijk is, als we bang zijn? Schreeuwen? Anderen pijn doen? Verstoppen? Koppig zijn? Of opstandig reageren? We mogen ook bidden! Dat zorgt dat we anders naar ons probleem gaan kijken. Want wat gebeurd er als we over onze problemen praten, of in dit geval bidden? Dan

Ervaringen van God in mijn leven

Als ik denk aan God ervaren? Dan voel ik mij rijk... Gouden tip Ik heb op heel veel momenten in mijn leven God mogen ervaren. Iedere keer weer raakte het mij en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In mijn leven heb ik veel moeilijke dingen meegemaakt. Dat is waarom iemand mij ooit een geweldige tip gaf: Schrijf de ontmoetingen en ervaringen met God op! Want ja, moeilijkheden zullen blijven komen. Doordat ik zoveel mooie momenten met God mocht ervaren en opschrijven, had ik iets tastbaars voor als het tegen zat. Als ik dan mijn notitieboek erbij pakte waarin ik deze momenten had opgeschreven, dan lukte het mij om mijn focus te veranderen. Ik kon kijken naar God en Zijn werk in mijn leven. Daardoor zakte alle angst en alle zorgen. Want het liet mij zien: God is erbij in jouw leven. Altijd! God in de diepte van mijn leven Al jong mocht ik God voor het eerst ervaren. Op een dieptepunt in mijn geloofsleven. Ik was twaalf jaar, en had toen al zó'n drie

Dankbaar in gebrokenheid

Hangt de hoogte van mijn vreugde af van de diepte van mijn dankbaarheid? (Ann Voskamp, Gebroken leven) Uiteindelijk dankte Jezus, brak Hij en deelt Hij zichzelf uit. De gebrokenheid raakte Jezus volledig en Hij zelf laat mij zien waarom de gebrokenheid er is, en welke weg ik ermee kan gaan. Een weg van dankbaarheid (Psalm 50:23). Gebrokenheid waarom? Ik denk dat het woord gebrokenheid altijd een deel van lijden met zich meeneemt. Gebroken, er is iets stuk gegaan, opengescheurd of opengebroken en dat kan veel pijn doen. Hoe kan je verder leven met gebrokenheid? Als je hart verscheurd werd, je toekomst of je droom uit elkaar gespat is? Dan denk ik aan Jezus die op aarde kwam. Weet je waarom Hij kwam? Hij kwam om gebroken te worden! Het bloed uit Zijn wonden red ons! Van nature wil ik lijden voorkomen, of zo snel mogelijk oplossen. Als ik erover nadenk dat Jezus juist hiervoor kwam en er niet voor weg vluchtte, dan word Zijn offer voor mijn leven, nog veel groter! Wij leven i