Doorgaan naar hoofdcontent

Gebed: Houdt ons dichtbij U

Heere laat ons als ouders niet los, in het opvoeden van onze kinderen. In een wereld die van U af gaat kan het moeilijk zijn om onze kinderen op te voeden, naar U gericht. Heere laat mij niet los!

Ik wil bekennen, dat ik makkelijker spreek over de fouten die anderen hierin maken. Dat ik makkelijker praat met andere mensen over problemen die ik tegenkom. Dan dat ik andere mensen, of mijn problemen bij U breng.

Vergeef mij Heere, en wilt U mij hierbij helpen. Om eerlijk in die spiegel te durven kijken die U mij voorhoud. Een schokkende spiegel! Maar dank U dat U deze spiegel nog aan mij schenkt. En mij niet overgeeft aan de wereld en mij loslaat. Dat U mij vast houd is niet iets waarvoor ik mezelf kan prijzen. Nee dat is enkel Uw genade en alle eer daarvoor komt U toe!

Laat mij niet gaan met mijn erfenis de wereld in. Als een Vader die maar loslaat omdat ik toch niet luister, omdat ik altijd maar meer wil. Mijn dood en ondergang tegemoet lopend. Terwijl er bij U alles is wat ik nodig heb.

Laat mijn ogen stralen van vreugde, afkomstig van U. Ik ben schuldig, ik ben het niet waard Uw dochter te zijn. Laat mij mijn leven lang U dienen, eren en danken.... Toch kocht U mij vrij, schenkt U Uw vreugde in mijn hart en heelt U mij. Niet eenmalig maar telkens weer.

Help mij om telkens in de spiegel te kijken en als eerste naar U te gaan. Dank U voor Uw vergeving en dat U mij Uw erfgenaam en dochter noemt en dat U mij schoonmaakt. Ook hiervan. Met het kostbare bloed van Uw zoon.

Houdt Nederland vast Heere, laat ons niet gaan in dat wat wij vrijheid noemen. Maar wat in werkelijkheid losgelaten is.

Houdt Krimpen vast en laat dit dorp niet ten onder gaan. Door misleiding van de wereld. Want de vreugde ervan is zo kort. Waardoor er steeds meer nodig is.

Houdt U de ouders vast. Allen die een kostbaar geschenk van U ontvangen hebben, een kind. Laat ons niet los in die verantwoordelijke taak, want die last is niet te dragen en te zwaar. We weten dat we fouten maken, allemaal. Het lukt ons steeds beter om dit te erkennen. Mar wat ben ik blij dat ik daar niet mee hoef te blijven door modderen. We mogen daarmee naar U toe gaan. Daarom Heere houdt UUons vast! Vul aan waar wij als ouders tekortschieten. Geef inzicht en wijsheid en kracht om dat te doen wat U wilt en bedoeld voor onze kinderen. Help ons in het voorleven voor onze kinderen. Bescherm ons, onze kinderen, ons dorp en ons land. Houdt ons dicht bij U!

Want Heer wij beseffen niet dat wij verdrinken. En laten daarom onze redding zo makkelijk voorbij gaan. Omdat het zo misleidend is, zo fijn en goed voelt, in onze ogen is het niet kwaad. Maar wat voor ons wijs is.....is voor U dwaas. En zo gaan we allemaal onze dood tegemoet. Terwijl U de Weg, de Waarheid en het leven bent!

U die ons alle het leven schenkt, die ons nog niet los laat en nog iedere dag klopt. U die de zon laat opkomen en weer laat ondergaan. U laat Uw hand nog niet los van wat U bent begonnen. U komt alle eer toe!

Alles wat ik heb, dat heb ik van U. En alles wie ik ben....dat ben ik door U. U bent zoveel groter dan ik ooit kan beseffen of kan verwoorden. Vader dan U wel!

Blijf bij ons Heer
Verlaat ons niet!

Dit vraag ik Heere uit een bewogen hart, een hart dat U al door en door kent. En de enige door Wie ik zo kan smeken is door het werk van Uw Zoon en Uw Heilige Geest....

Amen!

(Geraakt in de kerkdienst van vandaag door Gods Woorden)

Reacties

  1. Zou de Heer een gebed als dit niet beantwoorden? Zeker! Gisteren ook een vlog van jou bekeken. Fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je een vlog bekeken hebt. Ik ben stiekem zo nieuwsgierig wie er gekeken hebben. Het is zo leuk om daar iets van terug te lezen.

      Dank je wel voor de bemoedigende reactie.

      Verwijderen
  2. Wat gevoelvol opgeschreven Petrina, Ik proef er zoveel bewogenheid in met ouders, je dorp en Nederland. Dat is zo mooi als je dat krijgt van de Heere God! Jouw gebed wordt zorgvuldig bewaard. Lees maar in Openbaringen over de schaal met reukwerk, dat zijn de gebeden van de heiligen, staat er dan. Dat vind ik zo bemoedigend!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Ervaringen van God in mijn leven

Als ik denk aan God ervaren? Dan voel ik mij rijk... Gouden tip Ik heb op heel veel momenten in mijn leven God mogen ervaren. Iedere keer weer raakte het mij en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In mijn leven heb ik veel moeilijke dingen meegemaakt. Dat is waarom iemand mij ooit een geweldige tip gaf: Schrijf de ontmoetingen en ervaringen met God op! Want ja, moeilijkheden zullen blijven komen. Doordat ik zoveel mooie momenten met God mocht ervaren en opschrijven, had ik iets tastbaars voor als het tegen zat. Als ik dan mijn notitieboek erbij pakte waarin ik deze momenten had opgeschreven, dan lukte het mij om mijn focus te veranderen. Ik kon kijken naar God en Zijn werk in mijn leven. Daardoor zakte alle angst en alle zorgen. Want het liet mij zien: God is erbij in jouw leven. Altijd! God in de diepte van mijn leven Al jong mocht ik God voor het eerst ervaren. Op een dieptepunt in mijn geloofsleven. Ik was twaalf jaar, en had toen al zó'n drie

God voert de strijd voor mij!

Ik heb de goede strijd gestreden. Ik heb de loop tot een einde gebracht. Ik heb het geloof behouden. ( 2 Timotheus 4:7) Afgelopen weken heb ik strijd ervaren. Hierover schreef ik al eerder, licht en luchtig , het maakte mij zo moe. Alsof het mij verlamde. Het was geen strijd tegen andere mensen. Heel eerlijk? Het was meer een innerlijke strijd tegen mezelf. Dat ik een strijd ervaar in mijn denken heb ik al vaker gedeeld op deze blog. Ook in de link die ik nu deel lees je hier iets over. Die strijd maakte dat er een soort mist in mijn hoofd aanwezig was. Hoe leuk het ook is in mijn leven, ik zat met dingen in mijn hoofd die het zwaar maakte om te genieten, om rust te ervaren. Totdat ik twee geleden de Bijbeltekst in 2 Timotheus las. Nieuw inzicht Ik strijd tegen mezelf. Het is niet alleen strijd in mijn denken, maar ook strijd om te mogen zijn. Heel vaak schoof ik mezelf opzij. Zo wrong ik mij voor alles en iedereen in bochten. Zonder iets te zeggen. Dit gaf moeite en gedoe bij

Geef je verleden over

Heel vaak hoor ik mensen praten met elkaar. Er word gesproken over het verleden. Zelf doe en deed ik dat ook heel veel. Maar telkens kom ik er achter dat als ik dat gedaan heb, dat ik iets voed. Mijn verleden werd er alleen maar groter door, de last voelde zwaarder, de wond was opengegaan door er over te praten. En daar was het dan gestopt... Op die manier praten, dat lost niets op! Het verleden werd gevoed, het werd zo groot, dat het mijn heden overschaduwde, mijn heden was niet sterk genoeg tegen het onkruid dat mijn verleden werd. Als ik niet uitkeek zou het onkruid uit mijn verleden, de groeiende bloem die gemaakt is om te bloeien op Zijn tijd, gaan verstikken. De weg van herstel Ik heb geleerd hoe ik mijn wonden goed kan verzorgen, iets kan doen om ze te laten genezen. Al moet ik zeggen, genezen was ook eng. Wat als de wond dicht was, er een mooi litteken gekomen was, wie zou ik dan zijn? Wie zou ik zijn zonder die pijn? Het hele proces om te herste