Doorgaan naar hoofdcontent

Gebed: Houdt ons dichtbij U

Heere laat ons als ouders niet los, in het opvoeden van onze kinderen. In een wereld die van U af gaat kan het moeilijk zijn om onze kinderen op te voeden, naar U gericht. Heere laat mij niet los!

Ik wil bekennen, dat ik makkelijker spreek over de fouten die anderen hierin maken. Dat ik makkelijker praat met andere mensen over problemen die ik tegenkom. Dan dat ik andere mensen, of mijn problemen bij U breng.

Vergeef mij Heere, en wilt U mij hierbij helpen. Om eerlijk in die spiegel te durven kijken die U mij voorhoud. Een schokkende spiegel! Maar dank U dat U deze spiegel nog aan mij schenkt. En mij niet overgeeft aan de wereld en mij loslaat. Dat U mij vast houd is niet iets waarvoor ik mezelf kan prijzen. Nee dat is enkel Uw genade en alle eer daarvoor komt U toe!

Laat mij niet gaan met mijn erfenis de wereld in. Als een Vader die maar loslaat omdat ik toch niet luister, omdat ik altijd maar meer wil. Mijn dood en ondergang tegemoet lopend. Terwijl er bij U alles is wat ik nodig heb.

Laat mijn ogen stralen van vreugde, afkomstig van U. Ik ben schuldig, ik ben het niet waard Uw dochter te zijn. Laat mij mijn leven lang U dienen, eren en danken.... Toch kocht U mij vrij, schenkt U Uw vreugde in mijn hart en heelt U mij. Niet eenmalig maar telkens weer.

Help mij om telkens in de spiegel te kijken en als eerste naar U te gaan. Dank U voor Uw vergeving en dat U mij Uw erfgenaam en dochter noemt en dat U mij schoonmaakt. Ook hiervan. Met het kostbare bloed van Uw zoon.

Houdt Nederland vast Heere, laat ons niet gaan in dat wat wij vrijheid noemen. Maar wat in werkelijkheid losgelaten is.

Houdt Krimpen vast en laat dit dorp niet ten onder gaan. Door misleiding van de wereld. Want de vreugde ervan is zo kort. Waardoor er steeds meer nodig is.

Houdt U de ouders vast. Allen die een kostbaar geschenk van U ontvangen hebben, een kind. Laat ons niet los in die verantwoordelijke taak, want die last is niet te dragen en te zwaar. We weten dat we fouten maken, allemaal. Het lukt ons steeds beter om dit te erkennen. Mar wat ben ik blij dat ik daar niet mee hoef te blijven door modderen. We mogen daarmee naar U toe gaan. Daarom Heere houdt UUons vast! Vul aan waar wij als ouders tekortschieten. Geef inzicht en wijsheid en kracht om dat te doen wat U wilt en bedoeld voor onze kinderen. Help ons in het voorleven voor onze kinderen. Bescherm ons, onze kinderen, ons dorp en ons land. Houdt ons dicht bij U!

Want Heer wij beseffen niet dat wij verdrinken. En laten daarom onze redding zo makkelijk voorbij gaan. Omdat het zo misleidend is, zo fijn en goed voelt, in onze ogen is het niet kwaad. Maar wat voor ons wijs is.....is voor U dwaas. En zo gaan we allemaal onze dood tegemoet. Terwijl U de Weg, de Waarheid en het leven bent!

U die ons alle het leven schenkt, die ons nog niet los laat en nog iedere dag klopt. U die de zon laat opkomen en weer laat ondergaan. U laat Uw hand nog niet los van wat U bent begonnen. U komt alle eer toe!

Alles wat ik heb, dat heb ik van U. En alles wie ik ben....dat ben ik door U. U bent zoveel groter dan ik ooit kan beseffen of kan verwoorden. Vader dan U wel!

Blijf bij ons Heer
Verlaat ons niet!

Dit vraag ik Heere uit een bewogen hart, een hart dat U al door en door kent. En de enige door Wie ik zo kan smeken is door het werk van Uw Zoon en Uw Heilige Geest....

Amen!

(Geraakt in de kerkdienst van vandaag door Gods Woorden)

Reacties

 1. Zou de Heer een gebed als dit niet beantwoorden? Zeker! Gisteren ook een vlog van jou bekeken. Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je een vlog bekeken hebt. Ik ben stiekem zo nieuwsgierig wie er gekeken hebben. Het is zo leuk om daar iets van terug te lezen.

   Dank je wel voor de bemoedigende reactie.

   Verwijderen
 2. Wat gevoelvol opgeschreven Petrina, Ik proef er zoveel bewogenheid in met ouders, je dorp en Nederland. Dat is zo mooi als je dat krijgt van de Heere God! Jouw gebed wordt zorgvuldig bewaard. Lees maar in Openbaringen over de schaal met reukwerk, dat zijn de gebeden van de heiligen, staat er dan. Dat vind ik zo bemoedigend!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Zoals je bent!

Durf jij echt te zijn?
Echt zijn, voor ons mensen houdt dit in dat je kwetsbaar durft en kan zijn. Want niemand van ons is perfect.  Allemaal bezitten wij sterke kanten, talenten, dingen die ons goed af gaan. Maar daarnaast ook onze zwakke kanten, valkuilen, dingen die ons niet goed af gaan. Echt zijn zoals jij bent?!


Het vraagt moed, en vertrouwen om echt te zijn. Vooral denk ik het vertrouwen. Het diep van binnen weten: Wat ik ook fout doet, wat er ook gebeurd, ik ben veilig. Helaas maken wij allemaal van alles mee in ons leven wat het moeilijk maakt om jezelf te kunnen, of te durven, blijven.

Hoe ontneem jij het jezelf om te zijn zoals jij bent? Zeker wanneer jij je onveilig voelt kun je makkelijk, en ook heel snel, methodes toepassen waardoor je onecht wordt. Jezelf eigenlijk ontneemt om te zijn zoals jij bent. Hieronder noem ik wat voorbeelden:


Masker(s) opzetten. Je probeert goedkeuring te zoeken bij de mensen om je heen. Daarom pas jij je aan, aan de omgeving waarin jij verkeer…

De kracht van Gods Woord

Gods Woord kan mij zo verwonderen.
De veranderende kracht die het bezit, door de werking van Gods Geest. Een boek, dat al zoveel jaren geleden geschreven is, dat ondanks de leeftijd, nog steeds die kracht bezit. Ik heb de Bijbel al heel wat keren helemaal van voor naar achter gelezen (of gehoord). En toch is het nog steeds zo vaak alsof ik het voor het eerst lees. Dan mag ik weer nieuwe lagen ontdekken.


Mijn eerste transformatie
Door de werking van de Heilige Geest, kan ik Zijn Woord lezen op een manier dat het mij transformeert. Zo heeft het mij mogen laten zien wie ik werkelijk ben, in Christus. Dat heeft een hele grote verandering bij mij teweeg gebracht. Ik voelde mij namelijk waardeloos, niet gezien, en de gedachte die ik had over mezelf was: Ik ben niets, ik kan niets en zal nooit iets worden. Ik kan echt zeggen dat Gods Woord, toen ik het mijn hart binnen kon komen, mij leven heeft gegeven. Want niet alleen mijn ziel was dood, mijn leven voelde doods. Koud, donker en hopeloos.…

Is er iets onmogelijk voor Hem?!

Zie, Ik ben de HEERE de God van alle vlees; zou Mij enig ding te wonderlijk zijn?
Jeremia 32:27
Observatie van de tekst
Wauw wat een gebed van Jeremia tot God, in hoofdstuk 32 vanaf vers 16, wat een verheerlijking van wie Hij is en wat Hij kan. Ook belijdt Jeremia oprecht de misstappen van Zijn volk en hij omschrijft de situatie zoals deze is. Jeremia geeft aan dat wat God voorzegt had ook geschied is. De Heere zelf antwoord Jeremia hierop dat Hem niets te wonderlijk is.

Hoe bijzonder is dit?! Het doet mij denken aan Job, en hoe hij sprak tot God, en tegen zijn vrienden.

Voor God is niets onmogelijk, daar wordt in mijn kanttekeningen verwezen naar vers 17, het gebed van Jeremia:

Ach HEERE HEERE, zie, Gij hebt de hemelen en de aarde gemaakt, door Uw grote kracht, en door Uw uitgestrekten arm; geen ding is U te wonderlijk.

En in het vers van vandaag bevestigd God wat Jeremia aanhaalt. Als belofte om ook in deze angstige zaak op te mogen vertrouwen.

Want wees eerlijk? Als God de hemel en …