Doorgaan naar hoofdcontent

Gebed: Houdt ons dichtbij U

Heere laat ons als ouders niet los, in het opvoeden van onze kinderen. In een wereld die van U af gaat kan het moeilijk zijn om onze kinderen op te voeden, naar U gericht. Heere laat mij niet los!

Ik wil bekennen, dat ik makkelijker spreek over de fouten die anderen hierin maken. Dat ik makkelijker praat met andere mensen over problemen die ik tegenkom. Dan dat ik andere mensen, of mijn problemen bij U breng.

Vergeef mij Heere, en wilt U mij hierbij helpen. Om eerlijk in die spiegel te durven kijken die U mij voorhoud. Een schokkende spiegel! Maar dank U dat U deze spiegel nog aan mij schenkt. En mij niet overgeeft aan de wereld en mij loslaat. Dat U mij vast houd is niet iets waarvoor ik mezelf kan prijzen. Nee dat is enkel Uw genade en alle eer daarvoor komt U toe!

Laat mij niet gaan met mijn erfenis de wereld in. Als een Vader die maar loslaat omdat ik toch niet luister, omdat ik altijd maar meer wil. Mijn dood en ondergang tegemoet lopend. Terwijl er bij U alles is wat ik nodig heb.

Laat mijn ogen stralen van vreugde, afkomstig van U. Ik ben schuldig, ik ben het niet waard Uw dochter te zijn. Laat mij mijn leven lang U dienen, eren en danken.... Toch kocht U mij vrij, schenkt U Uw vreugde in mijn hart en heelt U mij. Niet eenmalig maar telkens weer.

Help mij om telkens in de spiegel te kijken en als eerste naar U te gaan. Dank U voor Uw vergeving en dat U mij Uw erfgenaam en dochter noemt en dat U mij schoonmaakt. Ook hiervan. Met het kostbare bloed van Uw zoon.

Houdt Nederland vast Heere, laat ons niet gaan in dat wat wij vrijheid noemen. Maar wat in werkelijkheid losgelaten is.

Houdt Krimpen vast en laat dit dorp niet ten onder gaan. Door misleiding van de wereld. Want de vreugde ervan is zo kort. Waardoor er steeds meer nodig is.

Houdt U de ouders vast. Allen die een kostbaar geschenk van U ontvangen hebben, een kind. Laat ons niet los in die verantwoordelijke taak, want die last is niet te dragen en te zwaar. We weten dat we fouten maken, allemaal. Het lukt ons steeds beter om dit te erkennen. Mar wat ben ik blij dat ik daar niet mee hoef te blijven door modderen. We mogen daarmee naar U toe gaan. Daarom Heere houdt UUons vast! Vul aan waar wij als ouders tekortschieten. Geef inzicht en wijsheid en kracht om dat te doen wat U wilt en bedoeld voor onze kinderen. Help ons in het voorleven voor onze kinderen. Bescherm ons, onze kinderen, ons dorp en ons land. Houdt ons dicht bij U!

Want Heer wij beseffen niet dat wij verdrinken. En laten daarom onze redding zo makkelijk voorbij gaan. Omdat het zo misleidend is, zo fijn en goed voelt, in onze ogen is het niet kwaad. Maar wat voor ons wijs is.....is voor U dwaas. En zo gaan we allemaal onze dood tegemoet. Terwijl U de Weg, de Waarheid en het leven bent!

U die ons alle het leven schenkt, die ons nog niet los laat en nog iedere dag klopt. U die de zon laat opkomen en weer laat ondergaan. U laat Uw hand nog niet los van wat U bent begonnen. U komt alle eer toe!

Alles wat ik heb, dat heb ik van U. En alles wie ik ben....dat ben ik door U. U bent zoveel groter dan ik ooit kan beseffen of kan verwoorden. Vader dan U wel!

Blijf bij ons Heer
Verlaat ons niet!

Dit vraag ik Heere uit een bewogen hart, een hart dat U al door en door kent. En de enige door Wie ik zo kan smeken is door het werk van Uw Zoon en Uw Heilige Geest....

Amen!

(Geraakt in de kerkdienst van vandaag door Gods Woorden)

Reacties

 1. Zou de Heer een gebed als dit niet beantwoorden? Zeker! Gisteren ook een vlog van jou bekeken. Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je een vlog bekeken hebt. Ik ben stiekem zo nieuwsgierig wie er gekeken hebben. Het is zo leuk om daar iets van terug te lezen.

   Dank je wel voor de bemoedigende reactie.

   Verwijderen
 2. Wat gevoelvol opgeschreven Petrina, Ik proef er zoveel bewogenheid in met ouders, je dorp en Nederland. Dat is zo mooi als je dat krijgt van de Heere God! Jouw gebed wordt zorgvuldig bewaard. Lees maar in Openbaringen over de schaal met reukwerk, dat zijn de gebeden van de heiligen, staat er dan. Dat vind ik zo bemoedigend!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Mijn werkwoord voor 2019

Vertrouwen was mijn 'werk' woord voor 2018
Vertrouwen in mezelf, in andere mensen en in God. Daarbij had ik mezelf uitgedaagd om Bijbelteksten uit mijn hoofd te leren die met dit thema te maken hebben. Zodat ik groei in vertrouwen vanuit de Bron. Ik heb schitterende teksten geleerd, je kan deze teksten en de blogs die ik hierbij schreef lezen via de volgende klikbare link: Bijbelteksten van de week overzicht. In maart ben ik gestopt met de Bijbelteksten.Wortels geven vertrouwen Toch kan ik nu aan het einde van het jaar getuigen dat mijn vertrouwen zich heeft verdiept en dat het gegroeid is. Het voelt alsof ik, toen ik tot God kwam, nieuwe wortels kreeg voor mijn levensboom. Ik mag die wortels plaatsen in de Bron van Levend water. Waardoor ik vrucht mag dragen, en als er hitte komt of storm, het zal mij niet omver blazen. Ik mag staan, zolang als God wilt dat ik sta. En dat? Dat is voor mij precies lang genoeg.

Dat is ook wat ik mocht leren van mijn moeder. Voor het eerst ker…

Liefde is het antwoord....ook op de Nashville verklaring

Wat doen we elkaar toch makkelijk pijn.
Omdat we denken dat we de waarheid achter ons hebben.
Met de hand op de Bijbel zijn zoveel mensen diep geraakt in hun mens zijn....
Is dat God die vraagt om dat te doen? Om je Bijbel te gebruiken om een mens, van vlees en bloed, pijn te doen met Zijn woorden?

Gelukkig gaat het soms nog onbewust. Maar de reactie is hetzelfde. Afgelopen week merk ik het weer heel erg op.

Er is een jij en 'wij' en daar hoor jij niet bij....
Vele mensen uit de kerk voelen zich genoodzaakt om een duidelijke verklaring neer te leggen over wat de Bijbel wel of niet zou zeggen over mensen die net zo goed gemaakt zijn door onze Maker. Zo is er weer zo'n onderscheid bij gekomen, vroeger ging het over het 'ware' geloof en dwaalleer. Nu gaat het over geaardheid en identiteit. Het werkt als een meetlat, die ook nog eens uit de Bijbel gehaald is. En ten diepste zit er in de pijn een kostbaar geheim.

Niemand wil veroordeeld worden...
Wij oordelen zonder het …

Strijd tussen goed en kwaad

Eerder deze week schreef ik een blog over rein en onrein.
Ingewikkelde stof, bij het woord rein, denk ik aan: zuiver, aan iets puurs, niet bevlekt.
De dingen die we doen, die laten zien of we rein of onrein zijn.
Je kan er meer over lezen in de blog: Rein of onrein
We worden niet onrein door de dingen buiten ons, maar de dingen die in ons gebeuren.
Die vanuit ons hart op borrelen.
En elke dag hebben wij de keuze om te volgen de dingen van ons hart, de stem die het goede met ons voor heeft.
Zo heeft niemand het excuus straks, dat hij/zij niet wist wat God wilt dat wij doen.
Want we zijn met Zijn stem, in ons, geboren.
Hier moet ik aan denken als ik bezig ben met mijn Bijbelstudie.
De Goede Herder, kent Zijn schapen, en Zijn schapen kennen Hem.
Herken jij de Goede Herder (nog)?
En weet jij hoe Hij spreekt tot jou?

Hoe herken jij Zijn stem?
Vaak heb je in je leven te maken met twee stemmen in je hoofd.
De stem van

- Afwijzing, eenzaamheid, angst, negativiteit, onvermogen
- Vergeving, gen…