Doorgaan naar hoofdcontent

Gebed: Houdt ons dichtbij U

Heere laat ons als ouders niet los, in het opvoeden van onze kinderen. In een wereld die van U af gaat kan het moeilijk zijn om onze kinderen op te voeden, naar U gericht. Heere laat mij niet los!

Ik wil bekennen, dat ik makkelijker spreek over de fouten die anderen hierin maken. Dat ik makkelijker praat met andere mensen over problemen die ik tegenkom. Dan dat ik andere mensen, of mijn problemen bij U breng.

Vergeef mij Heere, en wilt U mij hierbij helpen. Om eerlijk in die spiegel te durven kijken die U mij voorhoud. Een schokkende spiegel! Maar dank U dat U deze spiegel nog aan mij schenkt. En mij niet overgeeft aan de wereld en mij loslaat. Dat U mij vast houd is niet iets waarvoor ik mezelf kan prijzen. Nee dat is enkel Uw genade en alle eer daarvoor komt U toe!

Laat mij niet gaan met mijn erfenis de wereld in. Als een Vader die maar loslaat omdat ik toch niet luister, omdat ik altijd maar meer wil. Mijn dood en ondergang tegemoet lopend. Terwijl er bij U alles is wat ik nodig heb.

Laat mijn ogen stralen van vreugde, afkomstig van U. Ik ben schuldig, ik ben het niet waard Uw dochter te zijn. Laat mij mijn leven lang U dienen, eren en danken.... Toch kocht U mij vrij, schenkt U Uw vreugde in mijn hart en heelt U mij. Niet eenmalig maar telkens weer.

Help mij om telkens in de spiegel te kijken en als eerste naar U te gaan. Dank U voor Uw vergeving en dat U mij Uw erfgenaam en dochter noemt en dat U mij schoonmaakt. Ook hiervan. Met het kostbare bloed van Uw zoon.

Houdt Nederland vast Heere, laat ons niet gaan in dat wat wij vrijheid noemen. Maar wat in werkelijkheid losgelaten is.

Houdt Krimpen vast en laat dit dorp niet ten onder gaan. Door misleiding van de wereld. Want de vreugde ervan is zo kort. Waardoor er steeds meer nodig is.

Houdt U de ouders vast. Allen die een kostbaar geschenk van U ontvangen hebben, een kind. Laat ons niet los in die verantwoordelijke taak, want die last is niet te dragen en te zwaar. We weten dat we fouten maken, allemaal. Het lukt ons steeds beter om dit te erkennen. Mar wat ben ik blij dat ik daar niet mee hoef te blijven door modderen. We mogen daarmee naar U toe gaan. Daarom Heere houdt UUons vast! Vul aan waar wij als ouders tekortschieten. Geef inzicht en wijsheid en kracht om dat te doen wat U wilt en bedoeld voor onze kinderen. Help ons in het voorleven voor onze kinderen. Bescherm ons, onze kinderen, ons dorp en ons land. Houdt ons dicht bij U!

Want Heer wij beseffen niet dat wij verdrinken. En laten daarom onze redding zo makkelijk voorbij gaan. Omdat het zo misleidend is, zo fijn en goed voelt, in onze ogen is het niet kwaad. Maar wat voor ons wijs is.....is voor U dwaas. En zo gaan we allemaal onze dood tegemoet. Terwijl U de Weg, de Waarheid en het leven bent!

U die ons alle het leven schenkt, die ons nog niet los laat en nog iedere dag klopt. U die de zon laat opkomen en weer laat ondergaan. U laat Uw hand nog niet los van wat U bent begonnen. U komt alle eer toe!

Alles wat ik heb, dat heb ik van U. En alles wie ik ben....dat ben ik door U. U bent zoveel groter dan ik ooit kan beseffen of kan verwoorden. Vader dan U wel!

Blijf bij ons Heer
Verlaat ons niet!

Dit vraag ik Heere uit een bewogen hart, een hart dat U al door en door kent. En de enige door Wie ik zo kan smeken is door het werk van Uw Zoon en Uw Heilige Geest....

Amen!

(Geraakt in de kerkdienst van vandaag door Gods Woorden)

Reacties

 1. Zou de Heer een gebed als dit niet beantwoorden? Zeker! Gisteren ook een vlog van jou bekeken. Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je een vlog bekeken hebt. Ik ben stiekem zo nieuwsgierig wie er gekeken hebben. Het is zo leuk om daar iets van terug te lezen.

   Dank je wel voor de bemoedigende reactie.

   Verwijderen
 2. Wat gevoelvol opgeschreven Petrina, Ik proef er zoveel bewogenheid in met ouders, je dorp en Nederland. Dat is zo mooi als je dat krijgt van de Heere God! Jouw gebed wordt zorgvuldig bewaard. Lees maar in Openbaringen over de schaal met reukwerk, dat zijn de gebeden van de heiligen, staat er dan. Dat vind ik zo bemoedigend!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

In de stilte

Stilte
Dat is
Waar ik U
Telkens weer kan vinden
Rust

Rust
Is wat
U mij geeft
Als ik kom schuilen
Geborgen

Geborgen
Weet ik
Dat ik ben
Dat geeft mij de 
Vrijheid

Vrijheid
Om over
U te spreken
Of te schrijven in
Stilte

Doorzetten

Afgelopen jaren heb ik weer nieuwe doelen in mijn leven gekregen.
Het is gaaf om weer dingen te hebben om naar toe te werken.
Zelfs al is het een reis die echt een uitdaging is.
Was ik drie jaar geleden nog gebroken, zag ik mezelf als iemand die niets kon en ook nooit zou kunnen.
Nu ben ik al aardig op reis.
Echt niet altijd een gemakkelijke weg die ik ga.
Merk dat het best pittig is.
In mijn hoofd sta ik voor veel dingen alleen.
Een hele verantwoordelijkheid als alleenstaande mama, en veel ballen in de lucht houden.
Toch besloot ik mijn kans te pakken.

Na de scheiding was HET moment.
Eindelijk was er ruimte, en kon ik aan mezelf werken.
Samen met een coach en later ook nog iemand van De Hoop, ging ik aan de slag.
Ondanks de moeilijke uitdagingen waar ze mij voorzette, deed ik het.
Ik wilde verandering.
En dat is pittig, dat vraagt doorzettingsvermogen en innerlijke kracht.
Zoveel patronen waren er gelegd, en die veranderen zit zoveel tijd in.
Maar nu kan ik zeggen, wat ben ik gegroei…

Mezelf liefhebben (Deel 2)

Heb je naaste lief als jezelf, en dan vooral het laatste stuk. Het heeft mijn ogen geopend voor een deel in mijn hart. Een deel wat ik graag afgesloten liet, waar ook nog niet echt de tijd voor was gekomen. Sinds twee weken, durf ik er wel in te kijken. Dat was eng, spannend en heel kwetsbaar. Wat zou het met mij doen. Om eerlijk onder ogen te komen dat ik mezelf niet liefhad. Het zorgde voor een innerlijk proces. Op mijn vorige blog heb ik vele reacties gehad, via verschillende wegen. Nog niet alle antwoorden heb ik beantwoord, maar dat gaat zeker komen! Ik heb beloofd jullie, als lezers, mee te nemen in mijn proces. Waarvan ik wel eerlijk zeg dat ik sommige dingen heel moeilijk vind om nog in woorden te vangen.

Op onderzoek uit
Ja dan kom je er achter dat je niet echt jezelf lief hebt. Ik gedoog mezelf en kan best trots zijn wanneer ik iets nieuws doe, of iets heel goed gedaan heb. Vooral dan heb ik weleens het idee: Ik hou van mezelf. Dat bedoelen ze er zeker mee! Zo hield ik mezel…