Doorgaan naar hoofdcontent

Echt-leven

Wat je ook meegemaakt hebt, jij bent gemaakt om echt te leven. 
Het is mogelijk om echt je leven te beleven. Zonder dat je klein gehouden wordt of neergedrukt wordt door dat wat je hebt meegemaakt. Gebeurtenissen uit je verleden, ze vormen jou. De manier waarop je hiermee omging, geeft waardevolle informatie over wie jij bent.


Mijn praktijk

Vanaf het begin van dit jaar ben ik druk bezig geweest met iets waar ik heel blij van word! Het opzetten van mijn eigen praktijk. Waarin ik als coach (en wanneer ik mijn diploma binnen heb als Psycholoog) mensen mag begeleiden en helpen om doelen te kunnen bereiken. Hierbij wil ik mij vooral richten op een bijzondere doelgroep! 

Kopp kind

Ik richt mij op mensen die opgroeiden in een KOPP gezin (KOPP = Kinderen van Ouders met Psychische Problemen). Gezinnen dus waarbij één, of soms zelfs beide, ouder(s) een psychisch probleem of ziekte heeft. Dit heeft weerslag op een kind. Toch loopt niet elk kind, uit een KOPP gezin, zo knel dat het in de hulpverlening komt. Bepaalde systemen, en overlevingsstrategieën kunnen ervoor zorgen dat een kind toch nog 'ver' komt. Over wat opgroeien in een KOPP gezin doet en de rollen die kinderen kunnen gaan vervullen heb ik ook een filmpje gemaakt:


Mijn logo 

Mijn logo is gemaakt met als uitgangsbeeld, mijn eigen tekening. Hierin zijn klaprozen verwerkt. Kwetsbaar, warm, stralend op soms de vreemdste plaatsen, bloeien zoals ze zijn gemaakt. Klaprozen maken mij blij, en verbazen mij. Net zoals mensen, die, ondanks wat ze meegemaakt hebben: Echt-leven! Echt leven is mogelijk! Ook als je moeilijke dingen hebt meegemaakt. Vaak zie je dat problemen generaties doorgaan. Steeds meer mensen zijn depressief of hebben een depressie meegemaakt. Ook stijgt het aantal mensen met een angststoornis. Dit is iets wat op een bepaalde manier, of in een bepaalde mate, ook doorgegeven kan worden. Maar het is niet zo dat dit altijd gebeurt! Dat laat zien dat het mogelijk is om echt te gaan leven. In plaats van overleven. 

Hierdoor is het mogelijk dat jij de positieve schakel wordt tussen de generaties!

Echt-leven doet iets met mij en voor jou

Ik word er zo blij van wanneer ik verbinding heb met mensen. Wat is het bijzonder dat mensen mij het vertrouwen geven in een gesprek. Het is zo ontzettend waardevol om alle dingen, die je belemmeren, die je neerdrukken en niet helpen om 'echt' te kunnen leven, te mogen ontdekken en daarmee aan de slag te gaan. We zijn niet gemaakt om een beetje of half te leven. Maar om te leven in alle volheid. 

Wanneer je aan de slag gaat met je belemmeringen, of dat waar jij tegen aan loopt, dan zal je al snel merken dat je:

Weer in je kracht komt, jezelf compleet maakt, meer energie overhoudt, meer balans ervaart en meer innerlijke rust hebt. 

Neem gerust eens een kijkje op mijn website: Echt-leven.nl
Wil je op de hoogte blijven? Word dan volger van mijn Facebookpagina: Echt-leven Facebook pagina

Ken jij mensen die opgroeiden in een gezin, waarbij één of beide ouders psychisch ziek zijn/waren? Misschien kan het hen helpen wanneer je dit met hen deelt. Ben jij zelf opgegroeid in een KOPP gezin? Weet dat het helemaal niet vreemd is dat sommige dingen moeilijk zijn, of je nog belemmeren. Maar.... ook dat dit niet hoeft te blijven. Durf jij het aan, en ben jij er aan toe om echt te leven? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!Reacties

 1. Lieve Petrina, Gods rijke zegen voor jou en je praktijk.
  Dat Hij je mag vullen met wijsheid, inzicht, en liefde, ja, met alles wat je nodig hebt op deze weg om tot hulp en zegen te zijn voor anderen.
  Als Gods woord zegt dat Hij alle dingen doet medewerken ten goede voor een ieder die Hem liefheeft, dan is dit zo'n moment dat het laat zien dat dit ook werkelijk zo is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amen Rita, dat is mijn verlangen. Het is begonnen door Hem die dit in mij gelegt heeft. En ik mag het samen met Hem doen. Dank je wel voor deze liefdevolle woorden van Waarheid!

   Groetjes Petrina

   Verwijderen
 2. Petrina, ik heb hem al met verschillende mensen gedeeld: jouw pagina. Veel zegen. God zegene je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Aritha,

   Ik zag het ja. Heel lief dat je dit doet. Dank je wel!

   Verwijderen
 3. Wat mooi om dat te mogen gaan doen. Gods zegen wens ik je op je
  weg. Dat je veel tot zegen mag zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Zoekend naar het Licht (deel 2)

Verlangend naar het Licht
In mijn leven was ik al heel jong op zoek naar het Licht. Maar de manier waarop Hij aan mij werd gepresenteerd maakte mij bang. Niet alleen voor wie ik ben, maar vooral voor het feit dat het Licht er niet voor mij zou zijn. Door dingen die gebeurt zijn in mijn leven voelde ik mij niet geliefd, niet gezien door mensen waar ik mijn vertrouwen op gesteld had. Dat maakte dat er diepe duisternis in mijn leven kwam.

Mijn leven in duisternis
Vooral wat ik leerde over de Redder, Jezus. Gods verlossingswerk, dat was alleen voor de mensen die door God, ver van tevoren, uitgekozen waren. Dat God het verlossingswerk door mensen heen wilt werken, maar dat het iets is wat je mag ontvangen. Je kan er zelf niets aan doen. Nou als mensen waar ik van hield, waar ik zo goed mijn best voor deed, mij niet zagen...... Waarom zou God dan naar mij om zien?Dit te bedenken, als jonge vrouw, maakte mij zo eenzaam. Geen verbinding merken met mensen om mij heen, maar ook geloven dat het…

Zoekend naar het Licht (deel 1)

Dolend in het duister
Na de zondeval is er een breuk gekomen in de relatie tussen God en de mensen. Daarom leven wij in duisternis, doordat we geestelijk dood zijn gegaan. God was de bron van leven.

Omdat wij al langere tijd in duisternis leven, zijn wij ons gaan aanpassen aan deze staat van zijn. We zijn steeds meer onwetend over de ellende waarin wij verkeren. Daardoor kunnen wij zelfs zekerheid gaan zoeken in deze onzekere en onveilige wereld. Hiermee bedoel ik de wereld in ons zelf en ook letterlijk de wereld waarin wij leven. Zo zijn wij al snel houvast aan het zoeken of creëren in bijvoorbeeld:

CarrièreGeldPrestatieGoedkeuringControleBezittingenStatusEer (je goede naam)RelatiesGezondheid Zolang dit goed gaat? Biedt het ons een zekerheid, en zie je niet hoe kwetsbaar je werkelijk bent. Op het moment dat het door je vingers glipt dan voel je hoe het duister om je hart kan grijpen. Dan voel je wel weer je werkelijke staat van het aardse leven. 
Alle bovenstaande punten hebben nameli…

Is er iets onmogelijk voor Hem?!

Zie, Ik ben de HEERE de God van alle vlees; zou Mij enig ding te wonderlijk zijn?
Jeremia 32:27
Observatie van de tekst
Wauw wat een gebed van Jeremia tot God, in hoofdstuk 32 vanaf vers 16, wat een verheerlijking van wie Hij is en wat Hij kan. Ook belijdt Jeremia oprecht de misstappen van Zijn volk en hij omschrijft de situatie zoals deze is. Jeremia geeft aan dat wat God voorzegt had ook geschied is. De Heere zelf antwoord Jeremia hierop dat Hem niets te wonderlijk is.

Hoe bijzonder is dit?! Het doet mij denken aan Job, en hoe hij sprak tot God, en tegen zijn vrienden.

Voor God is niets onmogelijk, daar wordt in mijn kanttekeningen verwezen naar vers 17, het gebed van Jeremia:

Ach HEERE HEERE, zie, Gij hebt de hemelen en de aarde gemaakt, door Uw grote kracht, en door Uw uitgestrekten arm; geen ding is U te wonderlijk.

En in het vers van vandaag bevestigd God wat Jeremia aanhaalt. Als belofte om ook in deze angstige zaak op te mogen vertrouwen.

Want wees eerlijk? Als God de hemel en …