Doorgaan naar hoofdcontent

Echt-leven

Wat je ook meegemaakt hebt, jij bent gemaakt om echt te leven. 
Het is mogelijk om echt je leven te beleven. Zonder dat je klein gehouden wordt of neergedrukt wordt door dat wat je hebt meegemaakt. Gebeurtenissen uit je verleden, ze vormen jou. De manier waarop je hiermee omging, geeft waardevolle informatie over wie jij bent.


Mijn praktijk

Vanaf het begin van dit jaar ben ik druk bezig geweest met iets waar ik heel blij van word! Het opzetten van mijn eigen praktijk. Waarin ik als coach (en wanneer ik mijn diploma binnen heb als Psycholoog) mensen mag begeleiden en helpen om doelen te kunnen bereiken. Hierbij wil ik mij vooral richten op een bijzondere doelgroep! 

Kopp kind

Ik richt mij op mensen die opgroeiden in een KOPP gezin (KOPP = Kinderen van Ouders met Psychische Problemen). Gezinnen dus waarbij één, of soms zelfs beide, ouder(s) een psychisch probleem of ziekte heeft. Dit heeft weerslag op een kind. Toch loopt niet elk kind, uit een KOPP gezin, zo knel dat het in de hulpverlening komt. Bepaalde systemen, en overlevingsstrategieën kunnen ervoor zorgen dat een kind toch nog 'ver' komt. Over wat opgroeien in een KOPP gezin doet en de rollen die kinderen kunnen gaan vervullen heb ik ook een filmpje gemaakt:


Mijn logo 

Mijn logo is gemaakt met als uitgangsbeeld, mijn eigen tekening. Hierin zijn klaprozen verwerkt. Kwetsbaar, warm, stralend op soms de vreemdste plaatsen, bloeien zoals ze zijn gemaakt. Klaprozen maken mij blij, en verbazen mij. Net zoals mensen, die, ondanks wat ze meegemaakt hebben: Echt-leven! Echt leven is mogelijk! Ook als je moeilijke dingen hebt meegemaakt. Vaak zie je dat problemen generaties doorgaan. Steeds meer mensen zijn depressief of hebben een depressie meegemaakt. Ook stijgt het aantal mensen met een angststoornis. Dit is iets wat op een bepaalde manier, of in een bepaalde mate, ook doorgegeven kan worden. Maar het is niet zo dat dit altijd gebeurt! Dat laat zien dat het mogelijk is om echt te gaan leven. In plaats van overleven. 

Hierdoor is het mogelijk dat jij de positieve schakel wordt tussen de generaties!

Echt-leven doet iets met mij en voor jou

Ik word er zo blij van wanneer ik verbinding heb met mensen. Wat is het bijzonder dat mensen mij het vertrouwen geven in een gesprek. Het is zo ontzettend waardevol om alle dingen, die je belemmeren, die je neerdrukken en niet helpen om 'echt' te kunnen leven, te mogen ontdekken en daarmee aan de slag te gaan. We zijn niet gemaakt om een beetje of half te leven. Maar om te leven in alle volheid. 

Wanneer je aan de slag gaat met je belemmeringen, of dat waar jij tegen aan loopt, dan zal je al snel merken dat je:

Weer in je kracht komt, jezelf compleet maakt, meer energie overhoudt, meer balans ervaart en meer innerlijke rust hebt. 

Neem gerust eens een kijkje op mijn website: Echt-leven.nl
Wil je op de hoogte blijven? Word dan volger van mijn Facebookpagina: Echt-leven Facebook pagina

Ken jij mensen die opgroeiden in een gezin, waarbij één of beide ouders psychisch ziek zijn/waren? Misschien kan het hen helpen wanneer je dit met hen deelt. Ben jij zelf opgegroeid in een KOPP gezin? Weet dat het helemaal niet vreemd is dat sommige dingen moeilijk zijn, of je nog belemmeren. Maar.... ook dat dit niet hoeft te blijven. Durf jij het aan, en ben jij er aan toe om echt te leven? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!Reacties

 1. Lieve Petrina, Gods rijke zegen voor jou en je praktijk.
  Dat Hij je mag vullen met wijsheid, inzicht, en liefde, ja, met alles wat je nodig hebt op deze weg om tot hulp en zegen te zijn voor anderen.
  Als Gods woord zegt dat Hij alle dingen doet medewerken ten goede voor een ieder die Hem liefheeft, dan is dit zo'n moment dat het laat zien dat dit ook werkelijk zo is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amen Rita, dat is mijn verlangen. Het is begonnen door Hem die dit in mij gelegt heeft. En ik mag het samen met Hem doen. Dank je wel voor deze liefdevolle woorden van Waarheid!

   Groetjes Petrina

   Verwijderen
 2. Petrina, ik heb hem al met verschillende mensen gedeeld: jouw pagina. Veel zegen. God zegene je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Aritha,

   Ik zag het ja. Heel lief dat je dit doet. Dank je wel!

   Verwijderen
 3. Wat mooi om dat te mogen gaan doen. Gods zegen wens ik je op je
  weg. Dat je veel tot zegen mag zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

De Heere is mijn Herder

Psalm 23:1
Een Psalm van David.
De Heere is mijn Herder,
mij ontbreekt niets.


Deze tekst las ik in de zomervakantie juist op het moment dat ik dit zo nodig had. Hierdoor raakte het mij diep. In ons samengestelde gezin, met 5 mooie kinderen die echt leuk zijn met elkaar, voelt het bij mij weleens alsof er heel veel aan mij ontbreekt. Ik zou zoveel meer willen voor hen allemaal. Kan zo twijfelen aan mezelf en mijn vaardigheden als moeder. En dan kan ik mij beperkt gaan voelen. Wanneer ik mij daarop ga richten lijkt dat ook alleen maar mijn onrust en een soort van angst te vergroten. Het werkelijk lezen wat David hier heeft opgeschreven. En het voelen en bidden. Ja de tranen stroomde over mijn wangen. Waarom had ik mijn rust en mijn vertrouwen laten roven?


Hij is mijn Herder
De Heere is mijn Herder. Ik ben een schaapje van Zijn kudde. Nu ik afdwaalde, haalde Hij mij terug. Droeg mij en legde mij in grazige weiden. Leidde mij zachtjes naar stille wateren. Om mezelf te voeden en tot rust te k…

KOPP op vlog Echt-leven

Vandaag een bemoediging voor jullie die mij heel veel heeft geholpen.

Wat een bijzondere boodschap is er te vinden in de Bijbel. Deze vlog kijk ik met jullie naar het leven van Jozef!

Hij ondervond vele tegenslagen in zijn leven. Het is leerzaam om in zijn leven te mogen zien hoe God daar dwars doorheen aan het werk is. Aan het werk om mensen te redden, om het kwade te overwinnen. 
Het laat ons zien dat God:


Bij ons is als wij in een put vallen, wanneer alle zekerheden onder ons weg zakken. Hij is erbij!Bij ons is als we verkocht, verraden of afgewezen worden. Hij is erbij!Bij ons is als we een lange reis gaan, een proces, waarin we alles kwijt raken en verlaten wat we lief hadden. Hij is erbij!Bij ons is als wij uitgebuit worden, onmenselijk behandeld worden of ons slaaf voelen van ..... (vul maar in: werk/vrienden/familie/etc) Hij is erbijBij ons is als wij in onze gevangenis terecht komen. Veroordeeld, terecht of onterecht. Door gewone medeburgers of een echte rechter.... Hij is er…

Doorzetten

Afgelopen jaren heb ik weer nieuwe doelen in mijn leven gekregen.
Het is gaaf om weer dingen te hebben om naar toe te werken.
Zelfs al is het een reis die echt een uitdaging is.
Was ik drie jaar geleden nog gebroken, zag ik mezelf als iemand die niets kon en ook nooit zou kunnen.
Nu ben ik al aardig op reis.
Echt niet altijd een gemakkelijke weg die ik ga.
Merk dat het best pittig is.
In mijn hoofd sta ik voor veel dingen alleen.
Een hele verantwoordelijkheid als alleenstaande mama, en veel ballen in de lucht houden.
Toch besloot ik mijn kans te pakken.

Na de scheiding was HET moment.
Eindelijk was er ruimte, en kon ik aan mezelf werken.
Samen met een coach en later ook nog iemand van De Hoop, ging ik aan de slag.
Ondanks de moeilijke uitdagingen waar ze mij voorzette, deed ik het.
Ik wilde verandering.
En dat is pittig, dat vraagt doorzettingsvermogen en innerlijke kracht.
Zoveel patronen waren er gelegd, en die veranderen zit zoveel tijd in.
Maar nu kan ik zeggen, wat ben ik gegroei…