Doorgaan naar hoofdcontent

Echt-leven

Wat je ook meegemaakt hebt, jij bent gemaakt om echt te leven. 
Het is mogelijk om echt je leven te beleven. Zonder dat je klein gehouden wordt of neergedrukt wordt door dat wat je hebt meegemaakt. Gebeurtenissen uit je verleden, ze vormen jou. De manier waarop je hiermee omging, geeft waardevolle informatie over wie jij bent.


Mijn praktijk

Vanaf het begin van dit jaar ben ik druk bezig geweest met iets waar ik heel blij van word! Het opzetten van mijn eigen praktijk. Waarin ik als coach (en wanneer ik mijn diploma binnen heb als Psycholoog) mensen mag begeleiden en helpen om doelen te kunnen bereiken. Hierbij wil ik mij vooral richten op een bijzondere doelgroep! 

Kopp kind

Ik richt mij op mensen die opgroeiden in een KOPP gezin (KOPP = Kinderen van Ouders met Psychische Problemen). Gezinnen dus waarbij één, of soms zelfs beide, ouder(s) een psychisch probleem of ziekte heeft. Dit heeft weerslag op een kind. Toch loopt niet elk kind, uit een KOPP gezin, zo knel dat het in de hulpverlening komt. Bepaalde systemen, en overlevingsstrategieën kunnen ervoor zorgen dat een kind toch nog 'ver' komt. Over wat opgroeien in een KOPP gezin doet en de rollen die kinderen kunnen gaan vervullen heb ik ook een filmpje gemaakt:


Mijn logo 

Mijn logo is gemaakt met als uitgangsbeeld, mijn eigen tekening. Hierin zijn klaprozen verwerkt. Kwetsbaar, warm, stralend op soms de vreemdste plaatsen, bloeien zoals ze zijn gemaakt. Klaprozen maken mij blij, en verbazen mij. Net zoals mensen, die, ondanks wat ze meegemaakt hebben: Echt-leven! Echt leven is mogelijk! Ook als je moeilijke dingen hebt meegemaakt. Vaak zie je dat problemen generaties doorgaan. Steeds meer mensen zijn depressief of hebben een depressie meegemaakt. Ook stijgt het aantal mensen met een angststoornis. Dit is iets wat op een bepaalde manier, of in een bepaalde mate, ook doorgegeven kan worden. Maar het is niet zo dat dit altijd gebeurt! Dat laat zien dat het mogelijk is om echt te gaan leven. In plaats van overleven. 

Hierdoor is het mogelijk dat jij de positieve schakel wordt tussen de generaties!

Echt-leven doet iets met mij en voor jou

Ik word er zo blij van wanneer ik verbinding heb met mensen. Wat is het bijzonder dat mensen mij het vertrouwen geven in een gesprek. Het is zo ontzettend waardevol om alle dingen, die je belemmeren, die je neerdrukken en niet helpen om 'echt' te kunnen leven, te mogen ontdekken en daarmee aan de slag te gaan. We zijn niet gemaakt om een beetje of half te leven. Maar om te leven in alle volheid. 

Wanneer je aan de slag gaat met je belemmeringen, of dat waar jij tegen aan loopt, dan zal je al snel merken dat je:

Weer in je kracht komt, jezelf compleet maakt, meer energie overhoudt, meer balans ervaart en meer innerlijke rust hebt. 

Neem gerust eens een kijkje op mijn website: Echt-leven.nl
Wil je op de hoogte blijven? Word dan volger van mijn Facebookpagina: Echt-leven Facebook pagina

Ken jij mensen die opgroeiden in een gezin, waarbij één of beide ouders psychisch ziek zijn/waren? Misschien kan het hen helpen wanneer je dit met hen deelt. Ben jij zelf opgegroeid in een KOPP gezin? Weet dat het helemaal niet vreemd is dat sommige dingen moeilijk zijn, of je nog belemmeren. Maar.... ook dat dit niet hoeft te blijven. Durf jij het aan, en ben jij er aan toe om echt te leven? Neem dan vrijblijvend contact met mij op!Reacties

 1. Lieve Petrina, Gods rijke zegen voor jou en je praktijk.
  Dat Hij je mag vullen met wijsheid, inzicht, en liefde, ja, met alles wat je nodig hebt op deze weg om tot hulp en zegen te zijn voor anderen.
  Als Gods woord zegt dat Hij alle dingen doet medewerken ten goede voor een ieder die Hem liefheeft, dan is dit zo'n moment dat het laat zien dat dit ook werkelijk zo is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amen Rita, dat is mijn verlangen. Het is begonnen door Hem die dit in mij gelegt heeft. En ik mag het samen met Hem doen. Dank je wel voor deze liefdevolle woorden van Waarheid!

   Groetjes Petrina

   Verwijderen
 2. Petrina, ik heb hem al met verschillende mensen gedeeld: jouw pagina. Veel zegen. God zegene je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Aritha,

   Ik zag het ja. Heel lief dat je dit doet. Dank je wel!

   Verwijderen
 3. Wat mooi om dat te mogen gaan doen. Gods zegen wens ik je op je
  weg. Dat je veel tot zegen mag zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Ervaar jij innerlijke bewogenheid voor jouw verdriet?

En de Heere, haar ziende, werd innerlijk met ontferming over haar bewogen, en zeide tot haar: Ween niet.
We huilen wat af in deze tijd. Maar welke tranen huilen wij? Daarnaast een hele belangrijke andere vraag:

Wie is er door jouw tranen innerlijk bewogen zoals onze Heer?Onze Heere in de Hemel, maar ook God in ons hart, Hij voelt met ons mee. Zo mogen wij, als gemeente en familie door het bloed van Christus, met elkaar mee voelen. Voel jij het verdriet van de ander mee?

De bewogenheid die God toont die gaat verder dan wat de tv biedt. Dan wat de wereld biedt. Het lijkt misschien dan ook wel vreemd dat Jezus hier spreekt met de volgende woorden:

Ween niet!

Hiermee bedoelde Jezus niet dat wij niet mogen huilen. Gelukkig maar, want ik heb menig traan gelaten. En de moeilijkste en zwaarste tranen? Dat waren de tranen die niet naar buiten mochten komen. Als mijn hart verscheurd werd van verdriet. Maar er was geen ruimte voor, geen plek, niemand die met bewogenheid naar mij keek. Eenzaam drag…

Ons samengestelde gezin met tips van ons samen

Laat je niet overwinnen door het kwade,
maar overwin het kwade met het goede.
Romeinen 12:21

Deze tekst kregen James (mijn man) en ik mee toen wij gingen trouwen. Een tekst die al vanaf mijn twaalfde belangrijk is in mijn leven. Ongelofelijk, ik dacht niet dat het mogelijk was. Maar echt twee jaar geleden, op onze trouwdag, kwam er nog meer waardevols uit deze ene tekst. Dit is voor mij echt een tekst vol zegen.


Een nieuw huwelijk Op 16-11-'16 zijn James en ik samen getrouwd. De start die wij hadden, was zo anders. Er was al zoveel wat wij hadden meegemaakt. Wat al begon in een jeugd, bij ons allebei, die niet heel soepel was gelopen, waarin veel was gebeurt. Ook hadden we al een huwelijk achter ons.

Huwelijken die gestart waren vol hoop, maar toch pijnlijk zijn geëindigd.  Mijn man had drie kindjes in zijn huwelijk ontvangen. In mijn huwelijk heb ik twee kindjes mogen krijgen. Gezegende huwelijken, maar toch gebroken. Niet alleen pijnlijk voor James, of mij, maar nog wel het mee…

Liefde is het antwoord....ook op de Nashville verklaring

Wat doen we elkaar toch makkelijk pijn.
Omdat we denken dat we de waarheid achter ons hebben.
Met de hand op de Bijbel zijn zoveel mensen diep geraakt in hun mens zijn....
Is dat God die vraagt om dat te doen? Om je Bijbel te gebruiken om een mens, van vlees en bloed, pijn te doen met Zijn woorden?

Gelukkig gaat het soms nog onbewust. Maar de reactie is hetzelfde. Afgelopen week merk ik het weer heel erg op.

Er is een jij en 'wij' en daar hoor jij niet bij....
Vele mensen uit de kerk voelen zich genoodzaakt om een duidelijke verklaring neer te leggen over wat de Bijbel wel of niet zou zeggen over mensen die net zo goed gemaakt zijn door onze Maker. Zo is er weer zo'n onderscheid bij gekomen, vroeger ging het over het 'ware' geloof en dwaalleer. Nu gaat het over geaardheid en identiteit. Het werkt als een meetlat, die ook nog eens uit de Bijbel gehaald is. En ten diepste zit er in de pijn een kostbaar geheim.

Niemand wil veroordeeld worden...
Wij oordelen zonder het …