Doorgaan naar hoofdcontent

Vertrouwen Bijbeltekst: Week 11

Hij zal je voet niet laten wankelen,
Hij zal niet sluimeren, je Wachter.
Psalm 121:3
Wat een heerlijke tekst om te mogen leren. Een belofte van God, die als Wachter mijn leven bewaakt en beschermt. Hoewel ik soms zelf het gevoel heb dat ik wankel. De angst voelt om te vallen. Laat deze tekst mij weten: Wees maar niet bang, want je zal niet wankelen op de weg van God!
Ik zal niet wankelen


God is mijn hulp en met Hem wankel ik niet. Ik kan sterk staan wanneer Hij bij mij is. Wat heerlijk om te weten. Dit deed mij denken aan zoveel andere beloften, daarom verwerkte ik in de voet op verschillende manieren de regenboog. Het teken van Zijn belofte. In het bovenste gedeelte van de voet beeld ik uit dat ik op die belofte kan staan. De onderkant beeld voor mij uit, dat ik omgeven ben door zoveel van Zijn belofte. En niet door iemand die zomaar van alles beloofd. Maar dit zijn beloften van God zelf! Voor mij. Vandaar een voet. Die stevig op de pagina staat. Naast regenbogen vind je in de getekende voet ook bergen. Er gebeurd van alles in mijn leven. Waar komt mijn hulp vandaan? Ik hef mijn ogen op naar de bergen, de bergen van alle problemen die er zijn geweest. Maar door God zelf mag ik ze zien als bergen van genade die ik mocht ontvangen en ervaren! Hierover kan je ook lezen in mijn andere blog van deze week: Struikelen over mijn verleden.


God sluimert niet

God is steeds alert. Dat is voor mij zo'n rust om te weten. Ik ben in mijn leven naïef geweest, heb te vaak dingen mooier in mijn hersenen opgeslagen dan dat het werkelijk was, of zag niet altijd de gevaren. Ik kan moe worden en daardoor minder alert zijn. Maar hoe ik mij ook voel... Het maakt niet uit. Want God die over mij waakt, word nooit moe. Wat een geduld heeft God met mij! Ik word zo vaak moe van mezelf. Maar Hij niet van mij. Het is niet dat ik daardoor er maar makkelijk op los kan leven omdat God wel alles regelt. Nee zoals ik eerder las mag ik mijn ogen op Hem richten. Want van Hem komt mijn hulp. Ik mag leven in verbondenheid met Hem. Dat is het voorbeeld wat Jezus mij gaf. Maak tijd vrij voor je Vader in de hemel. Wat heerlijk dat God weet hoe ik ben. Dat Hij in Zijn Woord al laat zien wat ik nodig heb. Een Bewaarder die niet sluimert. Want Hij weet dat ik het niet alleen kan. God is altijd dichtbij mij. Hij wil zo graag met mij meeleven, maar ook met jou, dat Hij nooit zal sluimeren. Dwars door alle onzekerheden, angsten en ziekte heen zal God niet sluimeren met mij bewaken. Hij is bij mij en zal zorgen dat ook in deze tijd, ook op deze reis, mijn voet niet wankelt!


Ervaar jij God als Wachter over je leven? Wil je meer lezen over de Bijbelteksten die ik dit jaar heb geleerd? Je kan deze terug vinden via de volgende klikbare link: Bijbeltekst van de week

Reacties

 1. Wat een mooie tekst weer en prachtige tekening, vol symboliek. De regenboog zagen wij laatst, toen we onderweg waren naar mijn vader. Het raakte me en herinnerde mij aan Gods aanwezigheid in deze periode.

  Bedankt voor je lieve reactie op mijn blog 'Klein meisje' . Zijn zegen voor deze nieuwe week voor jou en je gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een troost en kracht gaat er uit de wonderlijke boog van belofte!

   Met liefde en een warm hart voor jou gereageerd op je stukje!

   Ga met God!

   Verwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Zoekend naar het Licht (deel 2)

Verlangend naar het Licht
In mijn leven was ik al heel jong op zoek naar het Licht. Maar de manier waarop Hij aan mij werd gepresenteerd maakte mij bang. Niet alleen voor wie ik ben, maar vooral voor het feit dat het Licht er niet voor mij zou zijn. Door dingen die gebeurt zijn in mijn leven voelde ik mij niet geliefd, niet gezien door mensen waar ik mijn vertrouwen op gesteld had. Dat maakte dat er diepe duisternis in mijn leven kwam.

Mijn leven in duisternis
Vooral wat ik leerde over de Redder, Jezus. Gods verlossingswerk, dat was alleen voor de mensen die door God, ver van tevoren, uitgekozen waren. Dat God het verlossingswerk door mensen heen wilt werken, maar dat het iets is wat je mag ontvangen. Je kan er zelf niets aan doen. Nou als mensen waar ik van hield, waar ik zo goed mijn best voor deed, mij niet zagen...... Waarom zou God dan naar mij om zien?Dit te bedenken, als jonge vrouw, maakte mij zo eenzaam. Geen verbinding merken met mensen om mij heen, maar ook geloven dat het…

Zoekend naar het Licht (deel 1)

Dolend in het duister
Na de zondeval is er een breuk gekomen in de relatie tussen God en de mensen. Daarom leven wij in duisternis, doordat we geestelijk dood zijn gegaan. God was de bron van leven.

Omdat wij al langere tijd in duisternis leven, zijn wij ons gaan aanpassen aan deze staat van zijn. We zijn steeds meer onwetend over de ellende waarin wij verkeren. Daardoor kunnen wij zelfs zekerheid gaan zoeken in deze onzekere en onveilige wereld. Hiermee bedoel ik de wereld in ons zelf en ook letterlijk de wereld waarin wij leven. Zo zijn wij al snel houvast aan het zoeken of creëren in bijvoorbeeld:

CarrièreGeldPrestatieGoedkeuringControleBezittingenStatusEer (je goede naam)RelatiesGezondheid Zolang dit goed gaat? Biedt het ons een zekerheid, en zie je niet hoe kwetsbaar je werkelijk bent. Op het moment dat het door je vingers glipt dan voel je hoe het duister om je hart kan grijpen. Dan voel je wel weer je werkelijke staat van het aardse leven. 
Alle bovenstaande punten hebben nameli…

Is er iets onmogelijk voor Hem?!

Zie, Ik ben de HEERE de God van alle vlees; zou Mij enig ding te wonderlijk zijn?
Jeremia 32:27
Observatie van de tekst
Wauw wat een gebed van Jeremia tot God, in hoofdstuk 32 vanaf vers 16, wat een verheerlijking van wie Hij is en wat Hij kan. Ook belijdt Jeremia oprecht de misstappen van Zijn volk en hij omschrijft de situatie zoals deze is. Jeremia geeft aan dat wat God voorzegt had ook geschied is. De Heere zelf antwoord Jeremia hierop dat Hem niets te wonderlijk is.

Hoe bijzonder is dit?! Het doet mij denken aan Job, en hoe hij sprak tot God, en tegen zijn vrienden.

Voor God is niets onmogelijk, daar wordt in mijn kanttekeningen verwezen naar vers 17, het gebed van Jeremia:

Ach HEERE HEERE, zie, Gij hebt de hemelen en de aarde gemaakt, door Uw grote kracht, en door Uw uitgestrekten arm; geen ding is U te wonderlijk.

En in het vers van vandaag bevestigd God wat Jeremia aanhaalt. Als belofte om ook in deze angstige zaak op te mogen vertrouwen.

Want wees eerlijk? Als God de hemel en …