Doorgaan naar hoofdcontent

Ervaringen van God in mijn leven

Als ik denk aan God ervaren? Dan voel ik mij rijk...Gouden tip


Ik heb op heel veel momenten in mijn leven God mogen ervaren. Iedere keer weer raakte het mij en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In mijn leven heb ik veel moeilijke dingen meegemaakt. Dat is waarom iemand mij ooit een geweldige tip gaf:


Schrijf de ontmoetingen en ervaringen met God op!

Want ja, moeilijkheden zullen blijven komen. Doordat ik zoveel mooie momenten met God mocht ervaren en opschrijven, had ik iets tastbaars voor als het tegen zat. Als ik dan mijn notitieboek erbij pakte waarin ik deze momenten had opgeschreven, dan lukte het mij om mijn focus te veranderen. Ik kon kijken naar God en Zijn werk in mijn leven. Daardoor zakte alle angst en alle zorgen. Want het liet mij zien: God is erbij in jouw leven. Altijd!

God in de diepte van mijn leven


Al jong mocht ik God voor het eerst ervaren. Op een dieptepunt in mijn geloofsleven. Ik was twaalf jaar, en had toen al zó'n drie jaar gebeden voor de genezing van mijn moeder. Maar mijn moeder genas niet. Daardoor maakte wij moeilijke dingen mee. Weet je wat ik het moeilijkste vond? Wat ik in die periode leerde in de kerk waar ik toen lid was. 

Hij zou wel nooit van mij kunnen houden, want niemand kan (echt) van mij houden.
Misschien ziet Hij mij ook niet.
Hij kiest mij vast niet.
God is eng want Hij is (ook) woedend en eigenlijk....
Ben ik bang
Ik was bang voor die God.
Bang voor de dood want ik leerde er is voor mij geen andere toekomst dan de hel!


Jarenlang heb ik hiermee geleefd en op zoveel mogelijke manieren geprobeerd om God blij te maken. Door van alles te doen zodat Hij mij misschien wilde kiezen. Maar ik faalde, schoot te kort, zoals in alles in mijn leven. Dus op mijn twaalfde gaf ik mijn geloof op in die God die mij tot die tijd door mijn strot werd geduwd. Ik smeet mijn Bijbel, uit mijn tas, op mijn bureau. Met dat ik dat deed dacht ik: Waarom op mijn bureau? Gooi maar in de prullenbak. Bij het oppakken viel mijn blik op een Bijbeltekst in mijn open Bijbel:

Laat je niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade met het goede!   
Romeinen 12:21

Dit bracht hoop, maar weet je wat het mij vooral bracht? Een rust, sinds hele lange tijd voelde ik een ontspanning in mij. Wat was het eenzaam, met een zieke moeder, en een God waar ik niet terecht kon. Ik kreeg gedachten in mij. Over wat dan het goede zou zijn. Daar op dat moment leerde ik dat het goede liefde was. En ik weet dat het God was die mij dat leerde. Want Hij is de bron van alle liefde. Toch voelde ik hier nog niet dat God mij zag, dat Hij mij koos.

In mijn leven voelde ik mij vaak niet geliefd, niet gezien en niet gehoord. Op mijn 26ste ben ik gescheiden. Toen ervoer ik dat heel sterk. Dat ik aan de kant was gezet, maakte dat ik mij waardeloos voelde. Ik ging mezelf pijn doen omdat ik de pijn van mijn hart niet aan kon. Zo verbrandde ik mijn handen expres, beet ik op mijn lip en at ik mezelf letterlijk op. 

Ik ging naar boven en lag op mijn bed en eindelijk kwamen daar de tranen. Alle pijn en onrust uit mijn hart kwam naar boven en het voelde alsof dit nooit meer zou stoppen. Dwars door die tranen, voelde ik mijn hart uitroepen en schreeuwen. God help! Direct voelde ik een rust door mij heen gaan, mijn tranen stopte en ik voelde mij warm worden. Zo ben ik in slaap mogen vallen. In Gods geborgenheid.

Zijn waarheid

Best lang heb ik negatieve gedachten over mezelf gehad. Telkens wanneer ik twijfelde aan mezelf, of als ik mezelf veroordeelde, hoorde ik Zijn stem. Het was zo heerlijk om van Hem de waarheid over mezelf te horen. Bijna een jaar lang klonk Zijn stem en zei Hij:

Je doet het zo goed lieverd!

Deze woorden waren het die mij lieten weten: God kiest mij! Hij ziet mij, en Hij is trots op mij. Wat een vreugde gaf dat! Want vanaf toen was mijn hart er vol van. Nooit meer zou ik alleen zijn of verlaten worden. 

God ervaren als een spiegel


Maar Jezus ervaren was niet altijd zo liefelijk en warm. Hij sprak wel altijd liefdevol, opbouwend en de waarheid. Maar soms deed het pijn of was het totaal niet wat ik horen wilde. Dit merkte ik in mijn leven en liet mij zoeken of dit wel klopte. In die zoektocht vond ik in de Bijbel meer mensen die een ontmoeting met God heel anders hadden voorgesteld. 

Als ik kijk naar de ervaring van Job en zijn vrienden dan lees ik duidelijk hoe anders de vrienden van Job dachten dat God dacht. Toen God zelf antwoord gaf moesten de vrienden naar Job toe om vergeving te gaan vragen. Terwijl ze het zo zeker leken te weten! Ook Saulus dacht te weten wat God wilde. Hij mocht God ontmoeten, maar hij werd er 3 dagen blind van en zijn hele leven keerde totaal om! Martha kreeg ook een spiegel, ze ging naar Jezus om te vragen of Hij haar zus eens wilde aanspreken. Zou ze erop berekend zijn geweest dat God haar zou toespreken? Door deze verhalen heen lees ik: Als je God alleen denkt te ontmoeten op een liefdevolle en warme manier die fijn voelt? Dan kan je daarin God ook tekort doen!


Gods liefde voor Zijn scheppingOok ik mocht dit ervaren. Ik heb het ervaren toen ik onderweg was naar een cliënt, al biddend. Die keer bad ik gericht voor mezelf. Heere, wilt U alstublieft ervoor zorgen dat ik niet meer naar deze mensen hoef?! Want ik vind het zwaar en moeilijk en ik kan dit niet. Ze zijn zo anders en er word zo naar gesproken en gedaan. Heere wilt U mij helpen en dit regelen? Om Jezus wil, Amen. Ik dacht en geloofde: Zo nu word het geregeld... En dat werd het ook. Direct na het Amen hoorde ik door mij heen Zijn stem gaan:

Ik heb hen in liefde gemaakt. Net als bij jou ben Ik hun Schepper. Ik hou van hen. 

Ik ging naar mijn cliënt en zou dat nog een paar jaar doen. Gods reactie was anders dan ik dacht en ik mocht leren. Door de manier waarop God dit deed, kon ik ook groeien. Wat heb ik juist bij deze mensen mooie dingen mogen ervaren. Het was zo goed wat God deed, maar echt heel anders dan ik wilde. Heel makkelijk had ik het kunnen negeren en kunnen luisteren naar mijn oude stem. Die stem van mijn oude natuur. 

Gods plan met mij


Een hele andere ervaring was rond mijn doop op 04-04-2014 bij Bidden en Vasten. De dag voor mijn doop droomde ik dat ik zou gaan schrijven en spreken. Bij mijn doop werd er gezegd dat ik zou gaan: Schrijven en spreken. Heel lang heb ik dat tegen gehouden. Zelfs tegen God zei ik: Dat kan ik niet. Geef mij dan wat ik nodig heb. Dat durf ik niet, niemand zit op mij te wachten, zorgt U dan dat ik nodig ben. Alles legde ik op die manier bij Hem terug. 

Totdat ik duidelijk hoorde: Ik heb jou gemaakt, jij hebt alles wat je hebt door mij. Je hebt precies wat je nodig hebt om te schrijven en te spreken. Wie jij bent en wat jij bezit is altijd voldoende om te kunnen doen wat Ik vraag. Toch hield ik nog even vol met al mijn bezwaren, vooral met mijn gebeden naar God om alle dingen die ik dacht nodig te hebben. Alleen? Omdat ik niet zag wat ik had. God bleef mij aansporen op zoveel verschillende manieren. Nu schrijf ik, al een paar jaar. Spreken deed ik voor het eerst die 4 april, doormiddel van een getuigenis die ik gaf. Maar ik heb geleerd. Als God wil dat ik het doe, dan zal Hij mij daar ook doorheen leiden. Dan ben ik veilig en zal het goed gaan. Zolang ik maar doe wat Hij wilt. Hij zal dan alles voorbereiden!Maak God zichtbaar op aarde


Door Zijn stem en Hem ontmoeten op zoveel verschillende manieren, mocht ik Zijn hart leren ontdekken. Daar is liefde te vinden, voor mij, maar ook voor jou! Voor al Zijn kinderen. Liefde die Hij schenkt kan soms zo heel anders zijn als wij dat bedenken. Maar één ding heb ik wel mogen leren, dwars door al die ervaringen heen. De wegen die God jouw wijst zijn altijd beter als de wegen die je zelf kan bedenken. Ik kan er zelf nooit voor kunnen zorgen dat ik op de plek zou gaan komen die God voor mij bedacht. 

Soms is het beeld in Zijn spiegel confronterend, en pijnlijk. Juist wanneer ik dat zo ervoer, mocht ik opmerken hoe God dwars door mij heen werkzaam was. Als ik Hem gehoorzaamde, deed Hij het door mij. Inplaats van ik voor Hem.... Ga God niet voorbij. Door het beeld dat jij van Hem hebt gemaakt. Duw God niet in het kader waar jij Hem in vind passen. Laat jezelf maar naar die plek duwen waar God jou wilt hebben. Het ervaren van God in mijn leven was voor mij zo rijk. Want ooit leerde ik van mensen dat voor mij alleen de hel over zou blijven. Maar God? Hij leerde mij dat ik niet hoef te wachten tot mijn sterven om de hemel ervaren. Hij bracht stukjes van de hemel naar mij. Kleine gouden sterren in het duister van mijn leven.Met deze blog doe ik mee voor de bloghop van Maart. Met als onderwerp: God ervaren in je leven. Meer informatie over de bloghop kun je vinden via de volgende link: Regels bloghop

Reacties

  1. Dank je wel voor je mooie, open blog. Een echte getuigenis. God is goed en wil er zijn, dwars door alle seizoenen van ons leven heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat met het winnen van de Bloghop met dit openhartige verhaal. En succes met hosten!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

De Heere is mijn Herder

Psalm 23:1
Een Psalm van David.
De Heere is mijn Herder,
mij ontbreekt niets.


Deze tekst las ik in de zomervakantie juist op het moment dat ik dit zo nodig had. Hierdoor raakte het mij diep. In ons samengestelde gezin, met 5 mooie kinderen die echt leuk zijn met elkaar, voelt het bij mij weleens alsof er heel veel aan mij ontbreekt. Ik zou zoveel meer willen voor hen allemaal. Kan zo twijfelen aan mezelf en mijn vaardigheden als moeder. En dan kan ik mij beperkt gaan voelen. Wanneer ik mij daarop ga richten lijkt dat ook alleen maar mijn onrust en een soort van angst te vergroten. Het werkelijk lezen wat David hier heeft opgeschreven. En het voelen en bidden. Ja de tranen stroomde over mijn wangen. Waarom had ik mijn rust en mijn vertrouwen laten roven?


Hij is mijn Herder
De Heere is mijn Herder. Ik ben een schaapje van Zijn kudde. Nu ik afdwaalde, haalde Hij mij terug. Droeg mij en legde mij in grazige weiden. Leidde mij zachtjes naar stille wateren. Om mezelf te voeden en tot rust te k…

KOPP op vlog Echt-leven

Vandaag een bemoediging voor jullie die mij heel veel heeft geholpen.

Wat een bijzondere boodschap is er te vinden in de Bijbel. Deze vlog kijk ik met jullie naar het leven van Jozef!

Hij ondervond vele tegenslagen in zijn leven. Het is leerzaam om in zijn leven te mogen zien hoe God daar dwars doorheen aan het werk is. Aan het werk om mensen te redden, om het kwade te overwinnen. 
Het laat ons zien dat God:


Bij ons is als wij in een put vallen, wanneer alle zekerheden onder ons weg zakken. Hij is erbij!Bij ons is als we verkocht, verraden of afgewezen worden. Hij is erbij!Bij ons is als we een lange reis gaan, een proces, waarin we alles kwijt raken en verlaten wat we lief hadden. Hij is erbij!Bij ons is als wij uitgebuit worden, onmenselijk behandeld worden of ons slaaf voelen van ..... (vul maar in: werk/vrienden/familie/etc) Hij is erbijBij ons is als wij in onze gevangenis terecht komen. Veroordeeld, terecht of onterecht. Door gewone medeburgers of een echte rechter.... Hij is er…

Doorzetten

Afgelopen jaren heb ik weer nieuwe doelen in mijn leven gekregen.
Het is gaaf om weer dingen te hebben om naar toe te werken.
Zelfs al is het een reis die echt een uitdaging is.
Was ik drie jaar geleden nog gebroken, zag ik mezelf als iemand die niets kon en ook nooit zou kunnen.
Nu ben ik al aardig op reis.
Echt niet altijd een gemakkelijke weg die ik ga.
Merk dat het best pittig is.
In mijn hoofd sta ik voor veel dingen alleen.
Een hele verantwoordelijkheid als alleenstaande mama, en veel ballen in de lucht houden.
Toch besloot ik mijn kans te pakken.

Na de scheiding was HET moment.
Eindelijk was er ruimte, en kon ik aan mezelf werken.
Samen met een coach en later ook nog iemand van De Hoop, ging ik aan de slag.
Ondanks de moeilijke uitdagingen waar ze mij voorzette, deed ik het.
Ik wilde verandering.
En dat is pittig, dat vraagt doorzettingsvermogen en innerlijke kracht.
Zoveel patronen waren er gelegd, en die veranderen zit zoveel tijd in.
Maar nu kan ik zeggen, wat ben ik gegroei…