Doorgaan naar hoofdcontent

Is er iets onmogelijk voor Hem?!

Zie, Ik ben de HEERE de God van alle vlees; zou Mij enig ding te wonderlijk zijn?
Jeremia 32:27

Observatie van de tekst


Wauw wat een gebed van Jeremia tot God, in hoofdstuk 32 vanaf vers 16, wat een verheerlijking van wie Hij is en wat Hij kan. Ook belijdt Jeremia oprecht de misstappen van Zijn volk en hij omschrijft de situatie zoals deze is. Jeremia geeft aan dat wat God voorzegt had ook geschied is. De Heere zelf antwoord Jeremia hierop dat Hem niets te wonderlijk is.

Hoe bijzonder is dit?! Het doet mij denken aan Job, en hoe hij sprak tot God, en tegen zijn vrienden.

Voor God is niets onmogelijk, daar wordt in mijn kanttekeningen verwezen naar vers 17, het gebed van Jeremia:

Ach HEERE HEERE, zie, Gij hebt de hemelen en de aarde gemaakt, door Uw grote kracht, en door Uw uitgestrekten arm; geen ding is U te wonderlijk.

En in het vers van vandaag bevestigd God wat Jeremia aanhaalt. Als belofte om ook in deze angstige zaak op te mogen vertrouwen.

Want wees eerlijk? Als God de hemel en de aarde kan maken... kan Hij dan geen oorlog winnen? Zou Hem dan iets onmogelijk zijn?

Wat heerlijk om dit te lezen!

Toepassing voor mezelf


Wanneer ik in moeite, zorgen, gedachten of wat dan ook verkeer, laat mij dan herhalen wie God voor mij is. Wat Hij gedaan heeft, in mijn leven, in de wereld en in de Bijbel. Om zo Gods Geest de mogelijkheid te geven om mij te bemoedigen en naar mij toe te kunnen antwoorden met: Als Ik dat allemaal kan doen....zou ik dan niet ....(vul maar in) kunnen? Ik wil zo open en heerlijk bidden tot God als een Jeremia. Wat heeft hij ook allemaal doorstaan. Maar wat een relatie met God wordt door hem heen zichtbaar. Dat roept bij mij zo'n groot verlangen.... Net als wat ik schreef, hoe eerlijk en kwetsbaar Job tegen God spreekt, maar tegelijk ook zo vol vertrouwen. Wat een bijzonder mensen, wat kan ik er van leren!

Mijn gebed


Vader God, hoog in de hemel, en in mijn hart,

Niet alleen ver weg, boven mij, maar ook in mij wilt U wonen. Wat bent U een wonderlijke God, een almachtige God. En wat maakt mij dat vaak stil... Toch zijn er momenten waarop ik mij aangevallen voelt, omsingelt voelt en wilt U mij dan helpen om Uw daden, Uw machtige daden, te herhalen. Om mezelf te herinneren wie U bent en dat er niets onmogelijk is voor U. Ik ben zo in staat om naar mijn problemen te blijven kijken. Erover na te denken, te piekeren. En zo kan ik problemen ook heel veel macht geven om groter te worden. God ik wil zo groot denken, en malen en herhalen hoe groot Uw daden zijn. Zodat die groter mogen worden dan alles wat er ooit op aarde op mijn pad mag komen. Ik wil U danken voor deze studie op mijn pad brengen. Hoeveel bijzonders is hier doorheen geleerd. Heere wilt U deze kennis, die nieuwe ervaringen zegenen. Help mij om te spreken met U, om relatie te hebben met U, die diep is, die vertrouwelijk is, die bewogen is. Dank U wel dat U God bent en nooit veranderd. Zodat ik mag weten en herhalen dat U ook nu nog dezelfde bent, en altijd zal blijven.

Groot is Uw trouw o Heer
Groot is Uw trouw o Heer
Iedere morgen
Aan mij weer betoond

Ben ik ontrouw
Gij blijft immer dezelfde
Groot is Uw trouw o Heer
Aan mij betoond

Om Jezus wil,

Amen

Hierbij deel ik mijn persoonlijke Bijbelstudie van 05-11-2018 met jullie. Iets wat ik vaker wil gaan doen.

Reacties

  1. Heel mooi en bemoedigend. Zo is onze God. Laten we Hem aanbidden. Steeds meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hoe je het gebed van Jeremia toepast op jezelf, dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met liefde gedeeld Danielle. Soms kan het zoveel inzicht geven door het na te gaan hoe het op mezelf toegepast kan worden.

      Verwijderen
  3. Bij het lezen van je stukje moest ik denken aan Markus 9: 24 En meteen riep de vader van het kind onder tranen: Ik geloof, Heere! Kom mijn ongeloof te hulp.
    God is trouw. Dankjewel voor dit bemoedigend stukje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja schitterend is die belijdenis! Dank je wel voor je reactie.

      Verwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Ervaringen van God in mijn leven

Als ik denk aan God ervaren? Dan voel ik mij rijk... Gouden tip Ik heb op heel veel momenten in mijn leven God mogen ervaren. Iedere keer weer raakte het mij en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In mijn leven heb ik veel moeilijke dingen meegemaakt. Dat is waarom iemand mij ooit een geweldige tip gaf: Schrijf de ontmoetingen en ervaringen met God op! Want ja, moeilijkheden zullen blijven komen. Doordat ik zoveel mooie momenten met God mocht ervaren en opschrijven, had ik iets tastbaars voor als het tegen zat. Als ik dan mijn notitieboek erbij pakte waarin ik deze momenten had opgeschreven, dan lukte het mij om mijn focus te veranderen. Ik kon kijken naar God en Zijn werk in mijn leven. Daardoor zakte alle angst en alle zorgen. Want het liet mij zien: God is erbij in jouw leven. Altijd! God in de diepte van mijn leven Al jong mocht ik God voor het eerst ervaren. Op een dieptepunt in mijn geloofsleven. Ik was twaalf jaar, en had toen al zó'n drie

Geef je verleden over

Heel vaak hoor ik mensen praten met elkaar. Er word gesproken over het verleden. Zelf doe en deed ik dat ook heel veel. Maar telkens kom ik er achter dat als ik dat gedaan heb, dat ik iets voed. Mijn verleden werd er alleen maar groter door, de last voelde zwaarder, de wond was opengegaan door er over te praten. En daar was het dan gestopt... Op die manier praten, dat lost niets op! Het verleden werd gevoed, het werd zo groot, dat het mijn heden overschaduwde, mijn heden was niet sterk genoeg tegen het onkruid dat mijn verleden werd. Als ik niet uitkeek zou het onkruid uit mijn verleden, de groeiende bloem die gemaakt is om te bloeien op Zijn tijd, gaan verstikken. De weg van herstel Ik heb geleerd hoe ik mijn wonden goed kan verzorgen, iets kan doen om ze te laten genezen. Al moet ik zeggen, genezen was ook eng. Wat als de wond dicht was, er een mooi litteken gekomen was, wie zou ik dan zijn? Wie zou ik zijn zonder die pijn? Het hele proces om te herste

God zorgt voor mij!

Vertrouw op God Hij zorgt voor je! Dit staat op een kaartje dat ik al een paar weken geleden mocht ontvangen. Dit kaartje heb ik bij de foto van mijn moeder gezet. Als bemoediging, maar ook als reminder aan beloften die God gedaan heeft. Wat ik merkte is dat ik heel snel achter deze quote het volgende zeg: Als ik. Hier wat voorbeelden van wat ik bedoel: Als ik maar bid Als ik maar Bijbel lees Als ik Hem vraag Als ik Gisteren kreeg ik een inzicht dat ik met jullie wil delen. Ik las deze Bijbeltekst: Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden. Mattheüs 16:25 Het gaat niet om mijn ik, het gaat niet om wat ik doe. Pasen 2018 leerde mij: Het gaat om wat God doet, om wat Jezus heeft gedaan! Mijn ik, of in deze situatie als ik.... Het maakt God alleen maar kleiner. Zolang ik denk, geloof of mezelf voorhou dat ik iets van God heb ontvangen door mijn ik, dan maak ik mijn ik te groot. Er is niets wat ik