Doorgaan naar hoofdcontent

Is er iets onmogelijk voor Hem?!

Zie, Ik ben de HEERE de God van alle vlees; zou Mij enig ding te wonderlijk zijn?
Jeremia 32:27

Observatie van de tekst


Wauw wat een gebed van Jeremia tot God, in hoofdstuk 32 vanaf vers 16, wat een verheerlijking van wie Hij is en wat Hij kan. Ook belijdt Jeremia oprecht de misstappen van Zijn volk en hij omschrijft de situatie zoals deze is. Jeremia geeft aan dat wat God voorzegt had ook geschied is. De Heere zelf antwoord Jeremia hierop dat Hem niets te wonderlijk is.

Hoe bijzonder is dit?! Het doet mij denken aan Job, en hoe hij sprak tot God, en tegen zijn vrienden.

Voor God is niets onmogelijk, daar wordt in mijn kanttekeningen verwezen naar vers 17, het gebed van Jeremia:

Ach HEERE HEERE, zie, Gij hebt de hemelen en de aarde gemaakt, door Uw grote kracht, en door Uw uitgestrekten arm; geen ding is U te wonderlijk.

En in het vers van vandaag bevestigd God wat Jeremia aanhaalt. Als belofte om ook in deze angstige zaak op te mogen vertrouwen.

Want wees eerlijk? Als God de hemel en de aarde kan maken... kan Hij dan geen oorlog winnen? Zou Hem dan iets onmogelijk zijn?

Wat heerlijk om dit te lezen!

Toepassing voor mezelf


Wanneer ik in moeite, zorgen, gedachten of wat dan ook verkeer, laat mij dan herhalen wie God voor mij is. Wat Hij gedaan heeft, in mijn leven, in de wereld en in de Bijbel. Om zo Gods Geest de mogelijkheid te geven om mij te bemoedigen en naar mij toe te kunnen antwoorden met: Als Ik dat allemaal kan doen....zou ik dan niet ....(vul maar in) kunnen? Ik wil zo open en heerlijk bidden tot God als een Jeremia. Wat heeft hij ook allemaal doorstaan. Maar wat een relatie met God wordt door hem heen zichtbaar. Dat roept bij mij zo'n groot verlangen.... Net als wat ik schreef, hoe eerlijk en kwetsbaar Job tegen God spreekt, maar tegelijk ook zo vol vertrouwen. Wat een bijzonder mensen, wat kan ik er van leren!

Mijn gebed


Vader God, hoog in de hemel, en in mijn hart,

Niet alleen ver weg, boven mij, maar ook in mij wilt U wonen. Wat bent U een wonderlijke God, een almachtige God. En wat maakt mij dat vaak stil... Toch zijn er momenten waarop ik mij aangevallen voelt, omsingelt voelt en wilt U mij dan helpen om Uw daden, Uw machtige daden, te herhalen. Om mezelf te herinneren wie U bent en dat er niets onmogelijk is voor U. Ik ben zo in staat om naar mijn problemen te blijven kijken. Erover na te denken, te piekeren. En zo kan ik problemen ook heel veel macht geven om groter te worden. God ik wil zo groot denken, en malen en herhalen hoe groot Uw daden zijn. Zodat die groter mogen worden dan alles wat er ooit op aarde op mijn pad mag komen. Ik wil U danken voor deze studie op mijn pad brengen. Hoeveel bijzonders is hier doorheen geleerd. Heere wilt U deze kennis, die nieuwe ervaringen zegenen. Help mij om te spreken met U, om relatie te hebben met U, die diep is, die vertrouwelijk is, die bewogen is. Dank U wel dat U God bent en nooit veranderd. Zodat ik mag weten en herhalen dat U ook nu nog dezelfde bent, en altijd zal blijven.

Groot is Uw trouw o Heer
Groot is Uw trouw o Heer
Iedere morgen
Aan mij weer betoond

Ben ik ontrouw
Gij blijft immer dezelfde
Groot is Uw trouw o Heer
Aan mij betoond

Om Jezus wil,

Amen

Hierbij deel ik mijn persoonlijke Bijbelstudie van 05-11-2018 met jullie. Iets wat ik vaker wil gaan doen.

Reacties

  1. Heel mooi en bemoedigend. Zo is onze God. Laten we Hem aanbidden. Steeds meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Zoals je bent!

Durf jij echt te zijn?
Echt zijn, voor ons mensen houdt dit in dat je kwetsbaar durft en kan zijn. Want niemand van ons is perfect.  Allemaal bezitten wij sterke kanten, talenten, dingen die ons goed af gaan. Maar daarnaast ook onze zwakke kanten, valkuilen, dingen die ons niet goed af gaan. Echt zijn zoals jij bent?!


Het vraagt moed, en vertrouwen om echt te zijn. Vooral denk ik het vertrouwen. Het diep van binnen weten: Wat ik ook fout doet, wat er ook gebeurd, ik ben veilig. Helaas maken wij allemaal van alles mee in ons leven wat het moeilijk maakt om jezelf te kunnen, of te durven, blijven.

Hoe ontneem jij het jezelf om te zijn zoals jij bent? Zeker wanneer jij je onveilig voelt kun je makkelijk, en ook heel snel, methodes toepassen waardoor je onecht wordt. Jezelf eigenlijk ontneemt om te zijn zoals jij bent. Hieronder noem ik wat voorbeelden:


Masker(s) opzetten. Je probeert goedkeuring te zoeken bij de mensen om je heen. Daarom pas jij je aan, aan de omgeving waarin jij verkeer…

De kracht van Gods Woord

Gods Woord kan mij zo verwonderen.
De veranderende kracht die het bezit, door de werking van Gods Geest. Een boek, dat al zoveel jaren geleden geschreven is, dat ondanks de leeftijd, nog steeds die kracht bezit. Ik heb de Bijbel al heel wat keren helemaal van voor naar achter gelezen (of gehoord). En toch is het nog steeds zo vaak alsof ik het voor het eerst lees. Dan mag ik weer nieuwe lagen ontdekken.


Mijn eerste transformatie
Door de werking van de Heilige Geest, kan ik Zijn Woord lezen op een manier dat het mij transformeert. Zo heeft het mij mogen laten zien wie ik werkelijk ben, in Christus. Dat heeft een hele grote verandering bij mij teweeg gebracht. Ik voelde mij namelijk waardeloos, niet gezien, en de gedachte die ik had over mezelf was: Ik ben niets, ik kan niets en zal nooit iets worden. Ik kan echt zeggen dat Gods Woord, toen ik het mijn hart binnen kon komen, mij leven heeft gegeven. Want niet alleen mijn ziel was dood, mijn leven voelde doods. Koud, donker en hopeloos.…