Doorgaan naar hoofdcontent

Gebed: Houdt ons dichtbij U

Heere laat ons als ouders niet los, in het opvoeden van onze kinderen. In een wereld die van U af gaat kan het moeilijk zijn om onze kinderen op te voeden, naar U gericht. Heere laat mij niet los!

Ik wil bekennen, dat ik makkelijker spreek over de fouten die anderen hierin maken. Dat ik makkelijker praat met andere mensen over problemen die ik tegenkom. Dan dat ik andere mensen, of mijn problemen bij U breng.

Vergeef mij Heere, en wilt U mij hierbij helpen. Om eerlijk in die spiegel te durven kijken die U mij voorhoud. Een schokkende spiegel! Maar dank U dat U deze spiegel nog aan mij schenkt. En mij niet overgeeft aan de wereld en mij loslaat. Dat U mij vast houd is niet iets waarvoor ik mezelf kan prijzen. Nee dat is enkel Uw genade en alle eer daarvoor komt U toe!

Laat mij niet gaan met mijn erfenis de wereld in. Als een Vader die maar loslaat omdat ik toch niet luister, omdat ik altijd maar meer wil. Mijn dood en ondergang tegemoet lopend. Terwijl er bij U alles is wat ik nodig heb.

Laat mijn ogen stralen van vreugde, afkomstig van U. Ik ben schuldig, ik ben het niet waard Uw dochter te zijn. Laat mij mijn leven lang U dienen, eren en danken.... Toch kocht U mij vrij, schenkt U Uw vreugde in mijn hart en heelt U mij. Niet eenmalig maar telkens weer.

Help mij om telkens in de spiegel te kijken en als eerste naar U te gaan. Dank U voor Uw vergeving en dat U mij Uw erfgenaam en dochter noemt en dat U mij schoonmaakt. Ook hiervan. Met het kostbare bloed van Uw zoon.

Houdt Nederland vast Heere, laat ons niet gaan in dat wat wij vrijheid noemen. Maar wat in werkelijkheid losgelaten is.

Houdt Krimpen vast en laat dit dorp niet ten onder gaan. Door misleiding van de wereld. Want de vreugde ervan is zo kort. Waardoor er steeds meer nodig is.

Houdt U de ouders vast. Allen die een kostbaar geschenk van U ontvangen hebben, een kind. Laat ons niet los in die verantwoordelijke taak, want die last is niet te dragen en te zwaar. We weten dat we fouten maken, allemaal. Het lukt ons steeds beter om dit te erkennen. Mar wat ben ik blij dat ik daar niet mee hoef te blijven door modderen. We mogen daarmee naar U toe gaan. Daarom Heere houdt UUons vast! Vul aan waar wij als ouders tekortschieten. Geef inzicht en wijsheid en kracht om dat te doen wat U wilt en bedoeld voor onze kinderen. Help ons in het voorleven voor onze kinderen. Bescherm ons, onze kinderen, ons dorp en ons land. Houdt ons dicht bij U!

Want Heer wij beseffen niet dat wij verdrinken. En laten daarom onze redding zo makkelijk voorbij gaan. Omdat het zo misleidend is, zo fijn en goed voelt, in onze ogen is het niet kwaad. Maar wat voor ons wijs is.....is voor U dwaas. En zo gaan we allemaal onze dood tegemoet. Terwijl U de Weg, de Waarheid en het leven bent!

U die ons alle het leven schenkt, die ons nog niet los laat en nog iedere dag klopt. U die de zon laat opkomen en weer laat ondergaan. U laat Uw hand nog niet los van wat U bent begonnen. U komt alle eer toe!

Alles wat ik heb, dat heb ik van U. En alles wie ik ben....dat ben ik door U. U bent zoveel groter dan ik ooit kan beseffen of kan verwoorden. Vader dan U wel!

Blijf bij ons Heer
Verlaat ons niet!

Dit vraag ik Heere uit een bewogen hart, een hart dat U al door en door kent. En de enige door Wie ik zo kan smeken is door het werk van Uw Zoon en Uw Heilige Geest....

Amen!

(Geraakt in de kerkdienst van vandaag door Gods Woorden)

Reacties

  1. Zou de Heer een gebed als dit niet beantwoorden? Zeker! Gisteren ook een vlog van jou bekeken. Fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je een vlog bekeken hebt. Ik ben stiekem zo nieuwsgierig wie er gekeken hebben. Het is zo leuk om daar iets van terug te lezen.

      Dank je wel voor de bemoedigende reactie.

      Verwijderen
  2. Wat gevoelvol opgeschreven Petrina, Ik proef er zoveel bewogenheid in met ouders, je dorp en Nederland. Dat is zo mooi als je dat krijgt van de Heere God! Jouw gebed wordt zorgvuldig bewaard. Lees maar in Openbaringen over de schaal met reukwerk, dat zijn de gebeden van de heiligen, staat er dan. Dat vind ik zo bemoedigend!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Dankbaar in gebrokenheid

Hangt de hoogte van mijn vreugde af van de diepte van mijn dankbaarheid? (Ann Voskamp, Gebroken leven) Uiteindelijk dankte Jezus, brak Hij en deelt Hij zichzelf uit. De gebrokenheid raakte Jezus volledig en Hij zelf laat mij zien waarom de gebrokenheid er is, en welke weg ik ermee kan gaan. Een weg van dankbaarheid (Psalm 50:23). Gebrokenheid waarom? Ik denk dat het woord gebrokenheid altijd een deel van lijden met zich meeneemt. Gebroken, er is iets stuk gegaan, opengescheurd of opengebroken en dat kan veel pijn doen. Hoe kan je verder leven met gebrokenheid? Als je hart verscheurd werd, je toekomst of je droom uit elkaar gespat is? Dan denk ik aan Jezus die op aarde kwam. Weet je waarom Hij kwam? Hij kwam om gebroken te worden! Het bloed uit Zijn wonden red ons! Van nature wil ik lijden voorkomen, of zo snel mogelijk oplossen. Als ik erover nadenk dat Jezus juist hiervoor kwam en er niet voor weg vluchtte, dan word Zijn offer voor mijn leven, nog veel groter! Wij leven i

Gezin om de Bijbel: Waak en bid met mij

In onze gezinstijd om de Bijbel waren we alsnog bezig met gezin zijn, maar ook voor de tweede keer met het kijken naar het lijden van Jezus. Op het moment dat Jezus voelde wat er zou gaan gebeuren. Toen alle spannende dingen dichterbij kwamen nam Hij een hele belangrijke keuze. Een keuze die we mogen gebruiken als een voorbeeld. Een keuze Jezus ging met zijn discipelen naar de hof van Getshemane, daar ging Hij bidden. Petrus, Johannes en Jakobus nam Hij het verste met zich mee de hof in. Hij liet hen daar plaats nemen en zei: Mijn hart breekt van verdriet. Blijf maar hier en waak met mij. Daar ging Jezus om te bidden naar Zijn Vader. Dat was Zijn keuze toen het moeilijk en angstig werd. Wat doen wij? Als het moeilijk is, als we bang zijn? Schreeuwen? Anderen pijn doen? Verstoppen? Koppig zijn? Of opstandig reageren? We mogen ook bidden! Dat zorgt dat we anders naar ons probleem gaan kijken. Want wat gebeurd er als we over onze problemen praten, of in dit geval bidden? Dan

Levensles van Jozef

I edereen kent het, tegenslag. Er is niet voor niets de spreuk:  elk huis heeft z'n eigen kruis.  In dit aardse leven lopen we allemaal tegen dingen aan die pijn doen, die je verdrietig of bang maken. En dan moet ik denken aan Jozef, geliefd met een bijzondere liefde door zijn vader Jakob, zijn broers bemerkte dat en voelde het onrecht en gingen vanuit dat gevoel met hem om. Jozef's eerste ervaring met tegenslag Ze kregen de kans in hun schoot geworpen toen ze de 'dromenkoning' Jozef aan zagen lopen, 17 jaar was hij, ze beraamde onder elkaar een plan om hem om het leven te brengen, kom laten we hem doden en hem in deze put werpen. Dan zullen we eens zien wat er van zijn dromen terecht zal komen. De broer van Jozef, Ruben, probeerde zijn broertje te redden, er mocht geen bloed vloeien maar gooi hem gewoon levend in de put. Hij wilde zo Jozef redden en weer terug naar zijn vader brengen. Daar lag Jozef in de put. Een lege put en zijn broers gingen lekker zitten eten.