Doorgaan naar hoofdcontent

Brief aan de worstelaar

Lieve worstelaar,





Ik zie hoe je de dagen doorgaat en zoekt naar Mij.  Maar weet jij dat Ik jou allang zie? Al vanaf het begin van jouw bestaan. Soms ervaar jij dat Ik besta, dat maakt Mij zo blij. Weet je hoeveel vreugde Mij dat geeft?! Wanneer jij de werken ziet van Mijn hand? Dan voel Ik mij ook door jouw gezien. Want dat is wat Ik verlang. Een relatie met jou! Van hart tot hart.

De reden van jouw bestaan is: Heb Mij lief boven alles en met alles wat in jouw zit. En heb je naaste lief als jezelf. Ik heb jouw gemaakt om relaties te hebben. Om een eenheid te vormen. Tussen jouw en mij, en de mensen om je heen. Niet om van alles te moeten, voor Mij of voor een ander op de aarde. Jij bent gemaakt om lief te hebben. Weet je, ik verlang er zo naar om Mijn liefde in jouw hart uit te storten. Ik sta al zolang op de uitkijk, verlangend om in jou te werken! 

Jij hoeft niets anders te doen, dan bij Mij te komen zoals jij bent. Ik ken je al Mijn kind, Ik heb je zelf gemaakt. Ik wist al, ver voordat jij bestond, wat je mee zou maken en waarmee jij zou worstelen. Toen besloot Ik al om jou zo lief te hebben, dat Ik iedere dag weer op jouw hart klop om jou te vragen:

Mag ik alsjeblieft jouw Vader zijn?

Kom maar Mijn kind, je hebt al zolang alleen gelopen. Zoveel alleen doorstaan. Kom toch alsjeblieft bij Mij. En hou je niet langer groot. Ik zie toch hoe zwaar je het hebt. Laat Mij ruilen en je koude hart wegnemen. Om je een levend hart terug te geven. Kniel maar neer en stort je hart maar uit bij mij. Wat moet er nog gebeuren voordat jij beseft:

Zonder de Vader ben en kan ik NIETS?

Weet dat jij niets hoeft te doen, want zonder Mij? Kan je dat ook helemaal niet, dat weet Ik toch. Dat is waarom Ik er ben. Ik heb alles in Mijn macht, bij Mij is alles mogelijk. Ik alleen kan jouw hart vullen met vrede! Niets anders op de wereld zal dat werkelijk lukken. Wat je ook zoekt of probeert. Het is allemaal tijdelijk. Maar Ik....Ik ben voor eeuwig. Al je angsten, al je strijd, je mag het bij mij brengen. Ik wil je Mijn vrede geven. Een vrede die de wereld niet kent, zelfs niet kan zien. Je hoeft het niet zelf te doen. Kom maar en geef je maar over aan Mij.

Dan herstel Ik jou en zal Ik Mijn Geest in jouw laten wonen. Voor eeuwig. De Trooster, de Onderwijzer, die jouw de weg door het leven wilt leiden, zal met je zijn, alle dagen van je leven. Maar luister Mijn kind. Kniel dan toch eerst neer bij Mij. Staak de strijd en weet:

Ik alleen wil jouw God zijn!

Dan zeg ik jou: Jij bent Mijn geliefde kind, in welke Ik een welbehagen heb.

Wanneer jij bij Mij hoort en Ik jouw Vader bent dan ben jij Mijn erfgenaam! Er zal feest zijn. Een feest in de Hemel! Een feest in de harten van de mensen die van mij houden en om jouw heen staan! Wanneer jij bij Mij mag horen. 

Wacht niet langer, maar kom!

Liefs,

je Vader



Reacties

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Dankbaar in gebrokenheid

Hangt de hoogte van mijn vreugde af van de diepte van mijn dankbaarheid? (Ann Voskamp, Gebroken leven) Uiteindelijk dankte Jezus, brak Hij en deelt Hij zichzelf uit. De gebrokenheid raakte Jezus volledig en Hij zelf laat mij zien waarom de gebrokenheid er is, en welke weg ik ermee kan gaan. Een weg van dankbaarheid (Psalm 50:23). Gebrokenheid waarom? Ik denk dat het woord gebrokenheid altijd een deel van lijden met zich meeneemt. Gebroken, er is iets stuk gegaan, opengescheurd of opengebroken en dat kan veel pijn doen. Hoe kan je verder leven met gebrokenheid? Als je hart verscheurd werd, je toekomst of je droom uit elkaar gespat is? Dan denk ik aan Jezus die op aarde kwam. Weet je waarom Hij kwam? Hij kwam om gebroken te worden! Het bloed uit Zijn wonden red ons! Van nature wil ik lijden voorkomen, of zo snel mogelijk oplossen. Als ik erover nadenk dat Jezus juist hiervoor kwam en er niet voor weg vluchtte, dan word Zijn offer voor mijn leven, nog veel groter! Wij leven i

Gezin om de Bijbel: Waak en bid met mij

In onze gezinstijd om de Bijbel waren we alsnog bezig met gezin zijn, maar ook voor de tweede keer met het kijken naar het lijden van Jezus. Op het moment dat Jezus voelde wat er zou gaan gebeuren. Toen alle spannende dingen dichterbij kwamen nam Hij een hele belangrijke keuze. Een keuze die we mogen gebruiken als een voorbeeld. Een keuze Jezus ging met zijn discipelen naar de hof van Getshemane, daar ging Hij bidden. Petrus, Johannes en Jakobus nam Hij het verste met zich mee de hof in. Hij liet hen daar plaats nemen en zei: Mijn hart breekt van verdriet. Blijf maar hier en waak met mij. Daar ging Jezus om te bidden naar Zijn Vader. Dat was Zijn keuze toen het moeilijk en angstig werd. Wat doen wij? Als het moeilijk is, als we bang zijn? Schreeuwen? Anderen pijn doen? Verstoppen? Koppig zijn? Of opstandig reageren? We mogen ook bidden! Dat zorgt dat we anders naar ons probleem gaan kijken. Want wat gebeurd er als we over onze problemen praten, of in dit geval bidden? Dan

Levenslessen van Noach

Weer een nieuw deel in de serie levenslessen. Vandaag wil ik nadenken over wat wij kunnen leren van het leven van Noach. Dit Bijbelverhaal heeft mij altijd al aangesproken. Want wat is er veel in te vinden. In Genesis 6 beginnen we van Noach te lezen. Nadat God eerst spijt krijgt, spijt dat Hij mensen gemaakt had. En dan die zin: En Hij voelde zich diep gekwetst. Onze God heeft gevoel. De schepping, de aarde, de mensen we gaan Hem aan het hart. En Hij zag hoe alles stuk gemaakt werd en daarom wilde Hij de mensen en al het vee van de aarde weg vagen. Dan zou die ellende stoppen. Totdat Gods oog Noach ziet. Noach alleen vond genade bij de HEER. Les één is eigenlijk dan toch, als God nu rond kijkt, naar hoe wij de wereld stuk maken, vind jij dan genade in Zijn ogen? Hoe vind je genade? Noach was een rechtschapen man, de enige die in zijn tijd een voorbeeldig leven leidde. Maar het dat was niet het belangrijkste. Dit kleine stukje maakt verschil: Hij leefde in nauwe verbondenheid met