Doorgaan naar hoofdcontent

Overwin - Bloghop april 2018

Laat je niet overwinnen door het kwade,
maar overwin het kwade met het goede.
Romeinen 12:21



In maart deed ik mee aan de bloghop met de volgende blog: Ervaringen van God in mijn leven. Met deze blog heb ik de Bloghop van christelijke bloggers gewonnen. Dat betekent dat ik daardoor het nieuwe thema voor de maand april mag bedenken. Hierbij heb ik mij laten inspireren door de blog waarmee ik heb gewonnen.

Op mijn 12de gaf God mij de tekst, uit Romeinen 12 en dan vers 21, drukte die op Zijn manier op mijn hart. En deze tekst heb ik mijn leven vaak mogen gebruiken. Als toetsteen hoe te handelen. Want het goede doen dat is niet zo heel moeilijk als alles goed gaat. Als alles gaat zoals ik wil. Maar ook dan mag ik weten dat er goed en kwaad verborgen zit in alles. Onzichtbaar, maar daardoor niet ver van mij af.

Nog moeilijker is het om het goede te doen in tijden van onrecht, pijn en moeilijke situaties. Om dan mezelf niet mee te laten slepen. Deze tekst heeft mij geholpen in vele situaties om in ieder geval mijn best te doen, om alles uit mezelf te halen, om het goede te (blijven) doen. Wat dat mij ook kost. Want het goede doen...dat heeft een prijs. Heel vaak moest ik iets overwinnen. Nog wel het meeste: het kwade in mezelf. Want geen mens is goed. Zo is ook geen mens kwaad. Ieder mens bezit beide. En ik heb gemerkt dat er strijd is. En in die strijd leven we allemaal.

Dat brengt mij bij het thema voor de maand april:

Overwin!


De inzendingen voor de maand april moeten uiterlijk 30 april binnen zijn. Op 1 mei maak ik de winnaar of winnares bekend op de blog en op de facebook van christelijke bloggers.

Meer informatie over de Bloghop en de regels om mee te doen vind je via de volgende klikbare link: Bloghop.

Ik kijk uit naar jullie bijdrage voor de maand april!






Reacties

  1. http://waardevolenuniek.nl/in-zijn-kracht-het-gevecht-aangaan/

    Hierbij mijn bijdrage aan de bloghop van deze maand. Lineke wees me er op dat deze blog mooi bij het thema paste😉 is een blog die ik een tijdje terug al schreef.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je mee doet een goed idee van Lineke! Dank je wel voor je inzending.

      Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. http://www.groeiblog.com/overwinnen/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je bijdrage Heleen! Leuk dat je mee doet.

      Verwijderen
  4. En ook ik heb een bijdrage geschreven voor dit thema: http://www.ahfuncke.nl/een-christen-leeft-voor-de-victorie/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je bijdrage. Hierdoor ben ik je blog gaan lezen, had er eerder nog geen tijd voor. Mooi nog een Christelijke blogger erbij te hebben!

      Verwijderen
  5. Dit is mijn bijdrage geworden http://kostbaar-en-geliefd.blogspot.nl/2018/04/overwin.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je bijdrage Lineke! Ik had je eerdere post ook gelezen en was hem kwijt maar nu een nieuwe.

      Verwijderen
  6. Dit is mijn bijdrage. Eigenlijk die van Gail. Ik heb hem vertaald omdat dit onderwerp me zo aansprak. Het gaat over Jozefs houding tegenover zijn broers. Hij probeerde het zijn broers nooit betaald te zetten. Hij wist dat zij onder Gods verantwoording vielen. In plaats daarvan vergold hij hen goed voor het kwaad dat zij hem gedaan hadden. (Genesis 50:21).

    http://dutchbiblelovenotes.blogspot.nl/2017/11/hoe-overwin-ik-mijn-bitterheid.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je mee doet met de bloghop! Weer een hele andere kant van overwinnen.

      Verwijderen
  7. op het bijna nippertje https://www.chielvoerman.nl/overwin-ik-mag-toch-delen-in-zijn-overwinning/

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Dankbaar in gebrokenheid

Hangt de hoogte van mijn vreugde af van de diepte van mijn dankbaarheid? (Ann Voskamp, Gebroken leven) Uiteindelijk dankte Jezus, brak Hij en deelt Hij zichzelf uit. De gebrokenheid raakte Jezus volledig en Hij zelf laat mij zien waarom de gebrokenheid er is, en welke weg ik ermee kan gaan. Een weg van dankbaarheid (Psalm 50:23). Gebrokenheid waarom? Ik denk dat het woord gebrokenheid altijd een deel van lijden met zich meeneemt. Gebroken, er is iets stuk gegaan, opengescheurd of opengebroken en dat kan veel pijn doen. Hoe kan je verder leven met gebrokenheid? Als je hart verscheurd werd, je toekomst of je droom uit elkaar gespat is? Dan denk ik aan Jezus die op aarde kwam. Weet je waarom Hij kwam? Hij kwam om gebroken te worden! Het bloed uit Zijn wonden red ons! Van nature wil ik lijden voorkomen, of zo snel mogelijk oplossen. Als ik erover nadenk dat Jezus juist hiervoor kwam en er niet voor weg vluchtte, dan word Zijn offer voor mijn leven, nog veel groter! Wij leven i

Gezin om de Bijbel: Waak en bid met mij

In onze gezinstijd om de Bijbel waren we alsnog bezig met gezin zijn, maar ook voor de tweede keer met het kijken naar het lijden van Jezus. Op het moment dat Jezus voelde wat er zou gaan gebeuren. Toen alle spannende dingen dichterbij kwamen nam Hij een hele belangrijke keuze. Een keuze die we mogen gebruiken als een voorbeeld. Een keuze Jezus ging met zijn discipelen naar de hof van Getshemane, daar ging Hij bidden. Petrus, Johannes en Jakobus nam Hij het verste met zich mee de hof in. Hij liet hen daar plaats nemen en zei: Mijn hart breekt van verdriet. Blijf maar hier en waak met mij. Daar ging Jezus om te bidden naar Zijn Vader. Dat was Zijn keuze toen het moeilijk en angstig werd. Wat doen wij? Als het moeilijk is, als we bang zijn? Schreeuwen? Anderen pijn doen? Verstoppen? Koppig zijn? Of opstandig reageren? We mogen ook bidden! Dat zorgt dat we anders naar ons probleem gaan kijken. Want wat gebeurd er als we over onze problemen praten, of in dit geval bidden? Dan

Levenslessen van Noach

Weer een nieuw deel in de serie levenslessen. Vandaag wil ik nadenken over wat wij kunnen leren van het leven van Noach. Dit Bijbelverhaal heeft mij altijd al aangesproken. Want wat is er veel in te vinden. In Genesis 6 beginnen we van Noach te lezen. Nadat God eerst spijt krijgt, spijt dat Hij mensen gemaakt had. En dan die zin: En Hij voelde zich diep gekwetst. Onze God heeft gevoel. De schepping, de aarde, de mensen we gaan Hem aan het hart. En Hij zag hoe alles stuk gemaakt werd en daarom wilde Hij de mensen en al het vee van de aarde weg vagen. Dan zou die ellende stoppen. Totdat Gods oog Noach ziet. Noach alleen vond genade bij de HEER. Les één is eigenlijk dan toch, als God nu rond kijkt, naar hoe wij de wereld stuk maken, vind jij dan genade in Zijn ogen? Hoe vind je genade? Noach was een rechtschapen man, de enige die in zijn tijd een voorbeeldig leven leidde. Maar het dat was niet het belangrijkste. Dit kleine stukje maakt verschil: Hij leefde in nauwe verbondenheid met