Doorgaan naar hoofdcontent

Verlang jij naar rust?

Kom naar mij,
jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik jullie rust geven.
Mattheus 11:28 
God is anders dan de wereld! Ik mocht zoiets bijzonders van Hem leren. God vind rust belangrijk. Van mijn aardse natuur moet ik eigenlijk altijd bezig zijn, meet ik mijn nut af aan mijn prestaties. Wanneer mag ik van mezelf rusten? Oja als ik mijn taken en verplichtingen gedaan heb. Wat is het dan heerlijk om over God te leren. Bij Hem kan ik komen, altijd! Welke chaos er ook is om mij heen. Hij zal rust geven.


Hij nodigt mij


God vraagt geen diploma's, een net huis of een perfecte baan. Ook staat er nergens welke taak ik moet volbrengen in de kerk om Zijn rust te mogen ontvangen. Er is geen dubbele agenda bij Hem te vinden. Hij zegt dat je naar Hem mag komen, als je moe bent en als je onder lasten gebukt gaat. Ik moet bekennen dat ik erg onder lasten gebukt ben geweest en dat het mij moe maakte. Deze lasten kunnen extern liggen, maar kunnen ook intern aanwezig zijn. Nu mocht ik leren dat er een oplossing is voor mijn moeheid, voor mijn last. Want Zijn juk is licht. En Hij beloofd rust. Hij nodigt mij uit om bij Hem te komen, zodat ik op krachten kan komen. Dat heb ik nodig, Zijn kracht en Zijn rust, maar ook Zijn uitnodiging. In deze drukke wereld, waar ik in leef, is het moeilijk om niet mee te doen. Om anders te zijn en zeker om rust te hebben. Misschien kan Hij juist in deze snelle en prestatie gerichte maatschappij zichtbaar worden, door mensen die hun rust vinden bij Hem. Het is heerlijk om tijd met Hem door te brengen. Dat is wat mij kracht geeft. Hij verwarmt mijn hart en geeft rust in mijn hart als er een onrust is.

Heb jij een geloof van rust?


Ooit was ik het 'geloof' moe. Het belastte mij ook enorm. Nee, wat ik toen had was een geloof van moeten en niet kunnen, nooit haalbaar! Het was een geloof vol falen, vol angst en vol onzekerheid. Soms hoor ik nog weleens mensen dit zeggen over geloven. Uiteindelijk werd het voor mij een geloof van diepe belasting met het volgende idee:

God zal nooit voor mij zijn

Nu weet ik, dat was geen geloof van de rust, van het vertrouwen of van de relatie. Zoals ik eerst het geloof zag was eigenlijk ook wel makkelijk, het was als een schild. Zo kon ik God ook ver van mij weg houden. Want ik was, door wat ik geleerd had, bang geworden voor Hem. Stel je voor als Hij mij wel koos?! Of denk je het volgende in: Dat Hij al jaren geleden voor mij gekozen had! Ik wist niet of ik dan nog leven had, wat er dan zou komen, dat gedeelte was zo onzeker en was door woorden zo ver van mijn bed komen te staan. Wat is mijn leven totaal omgekeerd. Want toen ik tot relatie kwam met God, begon ik mijn rust te vinden bij Hem. Ik leerde dat ik telkens weer terug mocht komen. Hij gaf niet voldoende rust voor de hele reis. Maar wel genoeg voor iedere nieuwe dag. Want ik weet, Hij kijkt zo naar mij uit. Om mij rust te geven. Hij kijkt niet op van mijn perfectionistische doordravende werkzaamheden. Het gaat Hem niet om wat ik doe of teweeg breng. Het gaat Hem om wie ik ben en om Hoe kostbaar ik voor Hem ben. Weet je wat ik nu het meest geleerd hebt?

God is voor mij en achter mij en om mij heen. Bij Hem vind ik mijn rust!


Verlang jij in deze drukke wereld ook naar rust? Wat doe jij om rust te vinden? Toen het onrustig was in mijn leven hielp onderstaande lied mij om rust te vinden. Ik kreeg deze toegestuurd via een priveberichtje, en het heeft mij zo geholpen.  Dat ik het wil delen met jullie:


Reacties

  1. Prachtig verwoord. In okt komt er een gratis online Bijbelstudie over rust en los laten. Mocht je het leuk vinden, die kun je vinden op www.goodmorninggirlsnederland.com.
    Ik heb genoten van je blog dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je mooie reactie en de complimenten. Ik ben op dit moment met de studie van Prediker bezig. Mooi om daar achteraan rust en loslaten als Bijbelstudie te pakken. Dank je voor deze tip!

      Verwijderen
  2. mooie blog. Het is voor mij opnieuw een bemoediging na dit weekend waarin ik ook in het heilig avonmaal deze rust weer vond en de Heere mij bemoedigde met de belofte dat bij Hem hoop is. Groetjes Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Gerda,

      Wat heerlijk dat het een bevestiging is van wat je dit weekend mocht ervaren. Veel zegen en nog vele gouden momenten van God gewenst!

      Leuk dat je dit wilt delen, dank je wel.

      Verwijderen
  3. Mooi Petrina, heerlijk om rust te vinden aan de voeten van Jezus. Wanneer ik mijn stille tijd oversla door bezigheden mis ik dat moment echt. Gelukkig lees ik s'avonds ook altijd nog in een Bijbels dagboekje. Een manier om toch dat rustmoment alsnog te pakken in de letterlijke rust van mijn bed. Wens je veel fijne rustmomenten met de Heer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anne, Wat is het dan weer heerlijk thuis komen bij Hem, zeker na een lange dag. Hij staat voor je klaar, iets wat niet altijd word ervaren, maar waarvan we weten dat het waar is.

      Dank je voor je mooie en lieve reactie!

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Dit lied heeft, door het moment waarop ik het mocht ontvangen en voor het eerst heb geluisterd, zo diep mijn hart weten te raken. Dank je wel voor dit compliment!

      Verwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Ervaringen van God in mijn leven

Als ik denk aan God ervaren? Dan voel ik mij rijk... Gouden tip Ik heb op heel veel momenten in mijn leven God mogen ervaren. Iedere keer weer raakte het mij en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In mijn leven heb ik veel moeilijke dingen meegemaakt. Dat is waarom iemand mij ooit een geweldige tip gaf: Schrijf de ontmoetingen en ervaringen met God op! Want ja, moeilijkheden zullen blijven komen. Doordat ik zoveel mooie momenten met God mocht ervaren en opschrijven, had ik iets tastbaars voor als het tegen zat. Als ik dan mijn notitieboek erbij pakte waarin ik deze momenten had opgeschreven, dan lukte het mij om mijn focus te veranderen. Ik kon kijken naar God en Zijn werk in mijn leven. Daardoor zakte alle angst en alle zorgen. Want het liet mij zien: God is erbij in jouw leven. Altijd! God in de diepte van mijn leven Al jong mocht ik God voor het eerst ervaren. Op een dieptepunt in mijn geloofsleven. Ik was twaalf jaar, en had toen al zó'n drie

Geef je verleden over

Heel vaak hoor ik mensen praten met elkaar. Er word gesproken over het verleden. Zelf doe en deed ik dat ook heel veel. Maar telkens kom ik er achter dat als ik dat gedaan heb, dat ik iets voed. Mijn verleden werd er alleen maar groter door, de last voelde zwaarder, de wond was opengegaan door er over te praten. En daar was het dan gestopt... Op die manier praten, dat lost niets op! Het verleden werd gevoed, het werd zo groot, dat het mijn heden overschaduwde, mijn heden was niet sterk genoeg tegen het onkruid dat mijn verleden werd. Als ik niet uitkeek zou het onkruid uit mijn verleden, de groeiende bloem die gemaakt is om te bloeien op Zijn tijd, gaan verstikken. De weg van herstel Ik heb geleerd hoe ik mijn wonden goed kan verzorgen, iets kan doen om ze te laten genezen. Al moet ik zeggen, genezen was ook eng. Wat als de wond dicht was, er een mooi litteken gekomen was, wie zou ik dan zijn? Wie zou ik zijn zonder die pijn? Het hele proces om te herste

God zorgt voor mij!

Vertrouw op God Hij zorgt voor je! Dit staat op een kaartje dat ik al een paar weken geleden mocht ontvangen. Dit kaartje heb ik bij de foto van mijn moeder gezet. Als bemoediging, maar ook als reminder aan beloften die God gedaan heeft. Wat ik merkte is dat ik heel snel achter deze quote het volgende zeg: Als ik. Hier wat voorbeelden van wat ik bedoel: Als ik maar bid Als ik maar Bijbel lees Als ik Hem vraag Als ik Gisteren kreeg ik een inzicht dat ik met jullie wil delen. Ik las deze Bijbeltekst: Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden. Mattheüs 16:25 Het gaat niet om mijn ik, het gaat niet om wat ik doe. Pasen 2018 leerde mij: Het gaat om wat God doet, om wat Jezus heeft gedaan! Mijn ik, of in deze situatie als ik.... Het maakt God alleen maar kleiner. Zolang ik denk, geloof of mezelf voorhou dat ik iets van God heb ontvangen door mijn ik, dan maak ik mijn ik te groot. Er is niets wat ik