Doorgaan naar hoofdcontent

SchrijfBijbel Genesis 4 en 6 en 8

Weer heerlijk bezig in mijn SchrijfBijbel. Wat mooi om zo bezig te zijn met Gods woorden. Elke week willen de kindjes in de Bijbel kijken wat er bij gekomen is en willen ze lezen waar het over ging. Omdat mijn studie nog niet begonnen was had ik ook nog lekker veel tijd om hier mee bezig te zijn. Zo heb ik van de laatste week december tot nu weer 3 tekeningen verder afgemaakt. Soms zit een idee in mijn hoofd maar kost het toch wel wat moeite om het uit te werken. Daarom oefen ik vaak eerst op papier.

Hier mijn uitwerking bij het stuk waarin Kaïn en Abel gaan offeren. Het offer van Abel word aangenomen. Kaïn ziet het verschil, inplaats van naar zichzelf te kijken, wat hij kan doen zodat God ook zijn offer aan zal nemen, word Kaïn boos. In die boosheid komt God dichtbij hem. God spreekt tegen hem en waarschuwt, vanuit liefde. Hij laat zien dat Hij ook de God van Kaïn is. Maar wilde Kaïn God? Luisterde hij naar de stem van God? Nee hij volgde zijn hart. Als de mens zijn eigen hart volgt dan loopt het uit op de dood. Ook in dit verhaal. Ik oefende in mijn tekenboek met de tekst:"

Genesis 4: 10b 

Hoor toch hoe het bloed van je broer uit de aarde naar Mij schreeuwt. 

Het bloed schreeuwt vanuit de aarde. Het bloed van onze broers en zussen. Van de vervolgde christenen. Wat zeg ik tegen God wanneer Hij vraagt: Waar was jij, Petrina, toen het bloed vloeide van de mensen om je heen? God ziet en hoort Zijn kinderen, ze zijn waardevol voor Hem, het bloed stroomt niet zonder dat God dit ziet. 

Notitieboek:
foto van Petrina Haak.


In mijn Bijbel, ben blij dat ik het daar anders heb gedaan, een grasveld waar de woorden uit spreken. Op naar de Hemel:

foto van Petrina Haak.

Daarna verder met het verhaal van Noach!  Alleen Noach vond bij de Heer genade. 120 jaar moest hij timmeren, terwijl er niets aan de hand was. Hij vertrouwde en deed wat de Heere hem vroeg. Wat een les zit er in Noach's levensverhaal. Zou ik gaan bouwen ook al is er nog niks zichtbaar? Of heb ik toch iets zichtbaars nodig... Noach een man die genade vond in de ogen van de Heer en daarmee kon hij door leven waar anderen dat niet meer konden.

foto van Petrina Haak.

En daarna dat Noach de duif uit de ark liet gaan om te zoeken naar een plek waar hij kon rusten. Maar ook het prachtige stuk dat God een verbond maakt met Noach. De duif afspiegeling van vrede maar eigenlijk ook van trouw. De duif kwam terug naar Noach met een takje dat er gevonden was. Deze duif bracht een nieuwe hoop, een nieuwe tijd voor Noach en zijn nageslacht. Samen met de regenboog zijn dit twee kostbare tekens van God, voor mij.

foto van Petrina Haak.



Reacties

  1. Ik vind het hartstikke leuk om te zien en knap gedaan, maar dan kun je toch je Bijbel niet goed meer lezen?
    Dat is iets dat ik me steeds afvraag als ik het zie, dus leg de vraag eens bij jou neer. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op deze manier klopt dat ook Rita. Dat is precies waarom ik een aparte Bijbel hiervoor gekocht heb. Dit is de SchrijfBijbel de bladen zijn iets dikker, en het werkt fijn.

      Verwijderen
    2. Dus als extra erbij. Gaaf! Een verrijking dus.
      Tekenen is niet mijn ding, maar ik geniet wel van wat jij en anderen ervan maken.
      Dank je wel en veel zegen bij alles wat je nog mag gaan doen.

      Verwijderen
    3. Geniet maar lekker mee Rita.

      Op deze manier vind ik het mooi, ook wel bijzonder om zo de Bijbel door te werken.

      Verwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Dankbaar in gebrokenheid

Hangt de hoogte van mijn vreugde af van de diepte van mijn dankbaarheid? (Ann Voskamp, Gebroken leven) Uiteindelijk dankte Jezus, brak Hij en deelt Hij zichzelf uit. De gebrokenheid raakte Jezus volledig en Hij zelf laat mij zien waarom de gebrokenheid er is, en welke weg ik ermee kan gaan. Een weg van dankbaarheid (Psalm 50:23). Gebrokenheid waarom? Ik denk dat het woord gebrokenheid altijd een deel van lijden met zich meeneemt. Gebroken, er is iets stuk gegaan, opengescheurd of opengebroken en dat kan veel pijn doen. Hoe kan je verder leven met gebrokenheid? Als je hart verscheurd werd, je toekomst of je droom uit elkaar gespat is? Dan denk ik aan Jezus die op aarde kwam. Weet je waarom Hij kwam? Hij kwam om gebroken te worden! Het bloed uit Zijn wonden red ons! Van nature wil ik lijden voorkomen, of zo snel mogelijk oplossen. Als ik erover nadenk dat Jezus juist hiervoor kwam en er niet voor weg vluchtte, dan word Zijn offer voor mijn leven, nog veel groter! Wij leven i

Gezin om de Bijbel: Waak en bid met mij

In onze gezinstijd om de Bijbel waren we alsnog bezig met gezin zijn, maar ook voor de tweede keer met het kijken naar het lijden van Jezus. Op het moment dat Jezus voelde wat er zou gaan gebeuren. Toen alle spannende dingen dichterbij kwamen nam Hij een hele belangrijke keuze. Een keuze die we mogen gebruiken als een voorbeeld. Een keuze Jezus ging met zijn discipelen naar de hof van Getshemane, daar ging Hij bidden. Petrus, Johannes en Jakobus nam Hij het verste met zich mee de hof in. Hij liet hen daar plaats nemen en zei: Mijn hart breekt van verdriet. Blijf maar hier en waak met mij. Daar ging Jezus om te bidden naar Zijn Vader. Dat was Zijn keuze toen het moeilijk en angstig werd. Wat doen wij? Als het moeilijk is, als we bang zijn? Schreeuwen? Anderen pijn doen? Verstoppen? Koppig zijn? Of opstandig reageren? We mogen ook bidden! Dat zorgt dat we anders naar ons probleem gaan kijken. Want wat gebeurd er als we over onze problemen praten, of in dit geval bidden? Dan

Levenslessen van Noach

Weer een nieuw deel in de serie levenslessen. Vandaag wil ik nadenken over wat wij kunnen leren van het leven van Noach. Dit Bijbelverhaal heeft mij altijd al aangesproken. Want wat is er veel in te vinden. In Genesis 6 beginnen we van Noach te lezen. Nadat God eerst spijt krijgt, spijt dat Hij mensen gemaakt had. En dan die zin: En Hij voelde zich diep gekwetst. Onze God heeft gevoel. De schepping, de aarde, de mensen we gaan Hem aan het hart. En Hij zag hoe alles stuk gemaakt werd en daarom wilde Hij de mensen en al het vee van de aarde weg vagen. Dan zou die ellende stoppen. Totdat Gods oog Noach ziet. Noach alleen vond genade bij de HEER. Les één is eigenlijk dan toch, als God nu rond kijkt, naar hoe wij de wereld stuk maken, vind jij dan genade in Zijn ogen? Hoe vind je genade? Noach was een rechtschapen man, de enige die in zijn tijd een voorbeeldig leven leidde. Maar het dat was niet het belangrijkste. Dit kleine stukje maakt verschil: Hij leefde in nauwe verbondenheid met