Doorgaan naar hoofdcontent

Feedback gezocht

Al op de training die ik gedaan hebt voor geloofwaardig bloggen, begon het te borrelen. Niet echt direct, want ergens zat ik er toch wel aan vast. Maar toen ik eenmaal op gang kwam zag ik de rode lijn door mijn blogs. In mijn blog over de trainingsdag, te lezen via de klikbare link: Geloofwaardig bloggen- Paulien Vervoorn en Helga Warmels die heel waardevol en mooi was, liet ik jullie al lezen dat ik dingen anders wil. Er zijn dingen die ik anders wil aanpakken, maar er zijn misschien ook wel dingen die ik wil veranderen.



Wat dingen die veranderd zijn:

* De namen op de tabbladen. Je kan de tabbladen vinden op de home pagina. Zo vind je daar: Blogs, Over mij, Gezin om de Bijbel, Gelukkig door Zijn Woord en Inspirerende filmpjes. Neem er gerust een kijkje en laat je verrassen!

* Boven aan de rechterkant van de pagina zie je labels. Bij alle blogs plak ik labels. Hierdoor kan je makkelijk verwante blogs lezen. Wanneer je op één van de labels klik vind je alle blogs die met dat thema geschreven zijn. Hierdoor is makkelijk zichtbaar wat je kan vinden op mijn blog. Ik vind het mooi, een soort wolk met schrijfthema's die ook inspireert tot volgende schrijfsels.

* De opmaak van mijn blogs heb ik gewijzigd. Misschien is het opgevallen voor vaste lezers. Eerder schreef ik eigenlijk losse zinnen. Ik vond dat mooi en rustig lezen, omdat dit veel 'wit' ruimte overliet. Het voelde voor mij daardoor minder als een lap tekst. Toch heb ik dit aangepast. Ben ik begonnen met het maken van alinea's en gebruik ik tussen kopjes. Ik hoop dat dit prettig leest.

* Ik probeer korter en krachtiger te bloggen. Voor mezelf heb ik een streven en wil niet meer zulke lange blogs schrijven. Voor ik schrijf zet ik wat hoofdtermen uit mijn hoofd op papier. Met die termen probeer ik een krachtige kern te maken en van daaruit ga ik nu schrijven. Telkens wanneer ik een stuk gemaakt heb, lees ik terug, kijkend of de kern nog steeds spreekt. Zo maak ik nu liever meerdere korte blogs dan, zoals voorheen, mijn lange lappen.




Nu zit ik nog met één grote vraag. Wanneer ik kijk naar de thema's waarover ik schrijf weet ik niet of de titel van mijn blog de strekking draagt. Of de titel staat voor wat er te vinden is. Past het bij mijn blog? Of vond ik de titel gewoon mooi en aansprekend. Juist omdat schrijven mij toen gelukkig maakte? Vanaf de training komen er regelmatig nieuwe ideeën in mij omhoog wat betreft titels. Maar toch denk ik dan weer, de naam Schrijfgelukjes is nu steeds meer bekend. Dat wat ik schrijf word gevonden. Maar verbind mijn titel zich goed met mijn blogs? Graag wil ik jou als lezer hierbij betrekken en daarom wil ik de inspiratie die ik heb met je delen.

* Leven vanuit Hem
* Leven in het Licht
* Groeien naar het Licht
* Overwinnend leven
* Hoopvol leven
* Petrina's geloofsleven
* Petrina's Pelgrimsreis
* Zijn licht schijnen
* Nieuw leven
* Licht in de wereld
* Schrijfgelukjes

Wanneer jij mijn blog lees welke titel vind jij dan passen? Misschien één van hierboven, misschien zeg je inderdaad hou het gewoon zoals het is, of heb je misschien nog andere inspiratie? Ik zou het erg leuk vinden als je het met mij wilt delen. Dit kan via een reactie onderaan deze blog. Maar kan ook via mijn facebook pagina: Facebook van schrijfgelukjes of via mijn mail adres: schrijfgelukjes@gmail.com



Reacties

  1. Waarom niet Petrina's Schrijfgeluk ben wel gehecht aan de oorspronkelijke naam.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je antwoord Lineke. De vraag ontstond bij mij of de titel van mijn blog de lading dekt...

      Verwijderen
    2. Maar je "lading" is zo gevarieerd en en het schrijven betekent voor jou geluk.

      Verwijderen
  2. Hoi Petrina, je hebt wel lef hoor, je lezers om feedback vragen. Ik denk dat je er goed aan doet om nu te werken met alinea's en tussenkopjes. Persoonlijk erger ik mij er altijd een beetje aan als iedere zin op een nieuwe regel begint dus helemaal top als je dat loslaat 😁 Kortere teksten en overzichtelijker zo. Ik houd ervan. Volgens mij krijg je sowieso goede tips op zo'n cursus! Wat betreft de naam voor je blog, ik zie er nog geen geschikte naam bij staan. Vooralsnog vind ik schrijfgelukjes leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Deborah,

      Dit vind ik fijn om te lezen. Het is rustiger lezen nu met alinea's en kopjes inderdaad. Hoor van meer mensen, nu ik het veranderd heb, dat ze het eerder toch wel irritant vonden. Dat kan niet de bedoeling zijn bij het lezen van een blog.

      Lekker kort, krachtig en strak bloggen. Dat word mijn uitdaging.

      Ja zo'n training kan ik echt aanraden. Het heeft mij echt nieuwe inzichten gegeven, daarnaast was het ook gewoon gezellig met elkaar.

      Dank je wel voor de reactie over de naam voor mijn blog. Nog een streepje achter Schrijfgelukjes!

      Verwijderen
  3. Wat een leuke en praktische tips! Bedankt voor het delen. En nee... Geen andere naam. Ben er erg aan gehecht! En natuurlijk dekt het de lading! Van jou schrijf - stukjes -, wordt ik ook GELUK-kig!
    Groetjes,
    Els

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is een duidelijke en waardevolle reactie. Dank je wel Els!

      Verwijderen
  4. Persoonlijk vind ik 'schrijfgelukjes' als naam erg leuk, houden zo zou ik zeggen! En ja, kort, kort, kort... daar word ik blij van :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk om mensen blij te maken. Ik ga mijn best doen. Dank je wel voor je reactie Marja!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Petrina, Goed bezig met je blog! Ik zou de naam ook niet wijzigen. Wat je zegt; mensen weten je nu te vinden en hij is ook leuk. Kortere stukken met wat meer wit ertussen leest wel prettig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Anne, ben blij dat ik deze blog geplaatst heb, want het is duidelijk nu in ieder geval. Erg fijn te lezen dat de veranderingen goed vallen en dat mijn blog titel wel passend is.

      Ik ga voor betere leesbaarheid!

      Verwijderen
  7. Hai Petrina, ik zou het ook gewoon bij schrijfgelukjes houden, of wat Lineke voorstelde.
    Voor de rest durf ik niet zoveel te zeggen, ben er een poosje maar half half bij geweest.
    Succes en zegen met je nieuwe insteek!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor je reactie Rita!

      Tot nu toe is het unaniem: Schrijfgelukjes. Op naar mooie schrijfmomenten waarin ik geluk mag delen, gelukkig mag weten door Hem die mij inspireert!

      Verwijderen

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.
Wil je wel reageren maar niet dat jouw reactie openbaar staat?
Mail gerust naar:

schrijfgelukjes@gmail.com

Populaire posts van deze blog

Ervaringen van God in mijn leven

Als ik denk aan God ervaren? Dan voel ik mij rijk... Gouden tip Ik heb op heel veel momenten in mijn leven God mogen ervaren. Iedere keer weer raakte het mij en het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. In mijn leven heb ik veel moeilijke dingen meegemaakt. Dat is waarom iemand mij ooit een geweldige tip gaf: Schrijf de ontmoetingen en ervaringen met God op! Want ja, moeilijkheden zullen blijven komen. Doordat ik zoveel mooie momenten met God mocht ervaren en opschrijven, had ik iets tastbaars voor als het tegen zat. Als ik dan mijn notitieboek erbij pakte waarin ik deze momenten had opgeschreven, dan lukte het mij om mijn focus te veranderen. Ik kon kijken naar God en Zijn werk in mijn leven. Daardoor zakte alle angst en alle zorgen. Want het liet mij zien: God is erbij in jouw leven. Altijd! God in de diepte van mijn leven Al jong mocht ik God voor het eerst ervaren. Op een dieptepunt in mijn geloofsleven. Ik was twaalf jaar, en had toen al zó'n drie

Geef je verleden over

Heel vaak hoor ik mensen praten met elkaar. Er word gesproken over het verleden. Zelf doe en deed ik dat ook heel veel. Maar telkens kom ik er achter dat als ik dat gedaan heb, dat ik iets voed. Mijn verleden werd er alleen maar groter door, de last voelde zwaarder, de wond was opengegaan door er over te praten. En daar was het dan gestopt... Op die manier praten, dat lost niets op! Het verleden werd gevoed, het werd zo groot, dat het mijn heden overschaduwde, mijn heden was niet sterk genoeg tegen het onkruid dat mijn verleden werd. Als ik niet uitkeek zou het onkruid uit mijn verleden, de groeiende bloem die gemaakt is om te bloeien op Zijn tijd, gaan verstikken. De weg van herstel Ik heb geleerd hoe ik mijn wonden goed kan verzorgen, iets kan doen om ze te laten genezen. Al moet ik zeggen, genezen was ook eng. Wat als de wond dicht was, er een mooi litteken gekomen was, wie zou ik dan zijn? Wie zou ik zijn zonder die pijn? Het hele proces om te herste

God zorgt voor mij!

Vertrouw op God Hij zorgt voor je! Dit staat op een kaartje dat ik al een paar weken geleden mocht ontvangen. Dit kaartje heb ik bij de foto van mijn moeder gezet. Als bemoediging, maar ook als reminder aan beloften die God gedaan heeft. Wat ik merkte is dat ik heel snel achter deze quote het volgende zeg: Als ik. Hier wat voorbeelden van wat ik bedoel: Als ik maar bid Als ik maar Bijbel lees Als ik Hem vraag Als ik Gisteren kreeg ik een inzicht dat ik met jullie wil delen. Ik las deze Bijbeltekst: Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden. Mattheüs 16:25 Het gaat niet om mijn ik, het gaat niet om wat ik doe. Pasen 2018 leerde mij: Het gaat om wat God doet, om wat Jezus heeft gedaan! Mijn ik, of in deze situatie als ik.... Het maakt God alleen maar kleiner. Zolang ik denk, geloof of mezelf voorhou dat ik iets van God heb ontvangen door mijn ik, dan maak ik mijn ik te groot. Er is niets wat ik